Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Spara lönebesked per anställd för sig - Lön

Status: Genomförd
Jag skulle vilja ha en snabbknapp där vi lönekonsulter ska kunna spara lönebeskeden per anställd för sig, i PDF-format. Just nu får man ett samlat PDF dokument med alla anställdas lönebesked. Om man vill ha de anställda för sig, måste man gå in och spara ett lönebesked i taget, vilket är tidskrävande.
Jag har ett flertalet kunder som vill ha ett lönebesked per anställd i PDF och då blir det för mycket manuellt jobb för mig.
12 Kommentarer
NY MEDLEM
Jaaaa..!! Jag har tänkt på detta också, jag kan inte förstå hur man inte har ett sånt alternativ. Det var bland det första jag tänkte på när jag började arbeta med Visma Lön. De flesta kunder vi har vill ha i pdf-format och det är väldigt tidskrävande att spara var och en för sig.

Men jag tror att Vismas tänkta klient faktiskt är ett litet företag, med ett par anställda. Och då är det utformat på det sättet också. Det är nog egentligen inte tänkt för redovisningsbyråer, även om de nischar sig en hel del på det sättet.

NY MEDLEM
Hej,
Måste fråga hur ni skickar era lönespecar om ni vill ha det i pdf? Har själv inte riktigt löst allt på ett smart och effektivt sätt med mina kunder.

Mvh
Theresa
NY MEDLEM
Jag har en klientportal på min websida. Men nu säger vissa att det räcker med att dela ett dokument via OneDrive och liknande? men jag vet inte om det är korrekt eller inte?
NY MEDLEM
De flesta företag som jag gör lönerna åt har ett fåtal anställda men många bäckar små så har vi kommit upp i ganska mycket onödigt manuellt arbete. 

Jag hoppas att det kommer en sån funktion inom snar framtid 🙂
NY MEDLEM
Ja vi har också klientportal på vår hemsida och några kunder använder Dropbox så även på så sätt delar vi dokument med varandra.
Vad jag vet så bör inte OneDrive vara fel på något sätt. Alla sätt, där mottagaren har inloggningsuppgifter för att komma åt eller är personliga, är bättre än att maila lönespecifikationer eller andra känsliga uppgifter.
NY MEDLEM
Så Dropbox är alltså okej? Jag har inte fått något slutgiltigt svar där. Jag har en del som klagar på att det är invecklat med klientportal, men det förstår jag då inte. De ber om dropbox istället, men jag har inte vågat...
NY MEDLEM
Det spelar ju ingen roll om det är ett litet eller stort företag. Det händer då och då att den anställde själv begär "skriv ut alla mina lönebesked". Har han då jobbat två år måste man förhandsgranska 24 st lönebesked och klicka "Skriv ut" på var och en av dem.

Jag har sett att på Utskrifter under rubriken Lönekörning finns Lönebesked, men även där går det bara att välja en löneperiod i taget. Lämnar jag urvalet blankt (för att få alla perioder) kan jag inte använda nästa urval: Anställd.
NY MEDLEM
Ja det är riktigt illa att man inte kan dra ut alla lönespec för en anställd. Jag kan för mitt liv inte förstå hur det skulle vara ologiskt att kunna göra? Man ska kunna ta fram vilka uppgifter som helst- per anställd- utan probelm, anser jag.
NY MEDLEM
Jag instämmer i denna kören - detta behövs!
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för era synpunkter, jag instämmer att denna funktion hade varit toppen att få in för en betydligt smidigare hantering. För tillfället har vi inget planerat att införa denna funktion, men jag kommer ta vidare era synpunkter till vår utvecklingsavdelning för en diskussion. Jag återkommer så fort jag vet mer kring detta. 

Vänligen
Jesper
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
CONTENT PRODUCER
Status changed to: Status: Genomförd

Hej!

Jag hittade denna tråden och skulle bara vilja göra en snabb uppdatering. 

I version 2020.0 av Visma Lön kom funktionen för att spara varje lönebesked som .pdf-fil https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-lon-600/content/online-help/utskrift_utbetalning.htm#pd...

 

/Anna