Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Myran_3
NY MEDLEM

Specificera år för sparade semesterdagar - Lön 300/600

Status: Inte planerad just nu
Jag har ett antal kunder som vill ha sparade semesterdagar per år dvs specat år för år med på lönebeskeden, för att enkelt kunna se hur många och när de behöver ta ut dessa. Får idag skriva detta manuellt på varje lönebesked vilket tar enormt mycket tid. Denna funktion borde väl Visma kunna tillhanda hålla den finns ju i så många andra löneprogram.
17 Kommentarer
Joakim Karlsson
FD ANSTÄLLD
(uppdaterad av Joakim Karlsson ‎2021-08-26 20:13 )
Hej!
Som du är inne på finns det inget sätt att få med de uppgifterna på lönespecifikationerna annat än att lägga in det manuellt. Du kan däremot bygga en rapport som visar detta i programmets rapportgenerator. Den skulle du sedan kunna skriva ut till dina anställda om de undrar eller när du vill redovisa läget för dem. Kan det vara något kanske?

För att få till den rapporten går du in under Utskrifter - Rapportgenerator, klickar på Ny, väljer Kopiera programmets standardrapport, markerar Semester - Semesterdagar och klickar på OK. Bocka i rutan Automatisk uppdatering av semesterdagar upptill och lägg till Semesterperiod under Beskrivningsfält uppe till vänster. I kolumnen Fält kan du ta bort markeringarna för Namn och Semesterperiod. Vill du byta ut Anställningsnummer under Beskrivningsfält mot exempelvis Namn (förnamn efternamn) kan du göra det, allt efter eget tycke och smak. Dra sedan ut kolumnerna så breda som du vill ha dem.

Vid utskrift tänker jag mig att du vill kunna göra urval på anställda. Klicka därför på Urval nere till vänster och bocka i Ange vid utskrift på någon av raderna för Namn. Du kan även ta bort bocken på Personalkategori och Har slutat om du inte vill kunna göra urval på detta vid utskrift.
När du är nöjd med rapportens utseende klickar du på Spara nere till höger och ger rapporten ett lämpligt namn. Du hittar sedan rapporten högst upp i Utskriftscentralen.
Myran_3
NY MEDLEM
Tyvärr är det så att kunderna kräver informationen på lönebeskeden inte via annan rapport och det är över hundra st lönebesked i månaden. Byta löneprogram skulle jag helst inte vilja.
Joakim Karlsson
FD ANSTÄLLD
Då förstår jag, tack för att du förklarade läget ytterligare. Eftersom detta inte är möjligt i dagsläget ändrar jag ditt inlägg till en idé och tar den vidare till vår utvecklingsavdelning.
Tobias Runesson
FD ANSTÄLLD
Hej!

Önskemålet är noterat hos oss och kommer vara med i framtida diskussioner. Vi får in många bra önskemål från användare och det blir alltid prioriteringar vilka saker som vi kan införa.

Jag förstår att det tar en hel del tid för dig och jag satt och spånade lite hur jag skulle göra i nuvarande version av programmet, om jag var tvungen att ha med det på lönespecifikationen varje månad. Nu vet jag inte hur du gör men en tanke är att lägga in de sparade semesterdagarna som en notering på de anställda. Det kan man göra i anställningsregistret via Kommando - Personliga noteringar. Vid varje lönekörning kommer noteringarna upp och du kan kopiera dem och klistra in dem i Personligt meddelande på lönespecifikationen. Antalet sparade semesterdagar ändras väl inte varje månad men du behöver så klart uppdatera noteringen när uttag har gjorts.
Jenny Lu
UTFORSKARE
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Sparad semester på lönespecifikationen.

Vi får spara semesterdagarna i maximalt fem år, men det syns inte på lönespecifikationen från vilket år dagarna är sparade från. Hade varit bra om det stod där så de anställda själv kan ha koll. I nuläget är det bara jag som ser det/kan informera.
Annika36
UTFORSKARE
Håller helt och fullt med Jenny om detta. Det blir en massa extra skrivande och kollande när man ska informera om att det måste börja plocka ut sina dagar.
Mona__10
NY MEDLEM
(uppdaterad av Mona__10 ‎2021-08-26 22:39 )

Jag fortsätter på den här tråden - har det hänt något nytt? Visma Agda har denna funktion men inte Visma Lön 600 vilken jag använder. Håller med Annika, Jenny och Myran ovan; de anställda vill väldigt gärna ha dessa uppgifter synliga. Någon lösning i sikte?


Joakim Loden
FD ANSTÄLLD
Hej.

Vi ser att detta är ett efterfrågat önskemål hos våra kunder. Vi får dock in många förbättringsförslag och kan inte genomföra alla. Vi har tyvärr inte prioriterat att införa detta under 2016 utan fokuserar på andra förbättringsområden.

Jag vill dock informera om att möjligheten finns att ta ut utskriften Semesterdagar, specificerad i programmet nu. Där specificerar vi de anställdas semesterdagar år för år vilket kan underlätta i arbetet att få en inblick i hur många dagar varje anställd har.
Annika36
UTFORSKARE
Ja, det är ju en början på rätt väg. Bättre än förut. 🙂
Lena__15
NY MEDLEM
Fortsätter på denna konversation, har det hänt något? Vi har precis gått ifrån Kontek lön till Visma 600, en av de första sakerna som personalen och jag frågade om var specifikation av sparade semesterdagar per år, utskrivna på lönespecen. Detta för att den anställde själv ska hålla reda på dagar som ev. kommer att utbetalas vid nästa semesterårsskifte. Kan tycka att detta borde vara standard i ett löneprogram. Detta innebär ett merarbete för mig och säkert många andra som är löneadministratörer.
Jenny Lu
UTFORSKARE
Vill också veta vad som händer med detta? Har ju inte ändrats på de senaste tre åren även om det tydligen redan då var efterfrågat av Vismas kunder. Hade underlättat mycket för mig med att slippa alla frågor om vilket år de sparade dagarna ligger på.
Mona__17
NY MEDLEM
Jag sitter fortfarande på min plats och undrar varför ingenting händer? Har man bara ett fåtal anställda så är det inga större problem med att lämna ut information till den anställde om sparade semesterdagar, men när det rör sig om ett hundratal... Action please!
ansun_
UTFORSKARE
Jag tänker bara lite högt i väntan på en bra lösning 😉
Skulle det inte underlätta en del om ni lägger in textrader i mallen för Standardlönebesked i anställningsregistret på flik 3? 
Där går det att lägga till en textrad per år och med antal antal som är sparade.
Visst det blir lite jobb att uppdatera eventuella uttag men man slipper att skriva in allt varje månad och det största jobbet görs en gång per år i samband med semesterårsavslutet. Det borde även fungera att skriva in allt i meddelanderutan på samma flik för att få med det varje månad.
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Denira
NY MEDLEM

Hur går det med detta? Någon uppdatering?

johnblue
NY MEDLEM

Vore toppen att se denna UX-förbättring för både admin och användare efter att ha väntat i sju år nu.


Sidnot: Hur stort är teamet som jobbar på Visma Lön? Vore kul att få veta vilka ni är, och hur release-schemat ser ut 🙂

Annika36
UTFORSKARE

I brist på att få alla åren specificerade för de sparade dagarna;

Skulle det vara lättare att få in, på lönebeskedet i Lön 600/Min Lön, antalet dagar som måste tas ut under året?

Alltså om man har 25 betalda dagar samt 3 sparade dagar som förfaller vid semesterårsslutet så finns det en rad som talar om att man måste ta ut minst 23 dagar under året. Sedan räknar det ner efter hand som dagarna tas ut. Ex.vis som nedan.

Betalda      25

Obetalda     0

Sparade      8

Förskott      0

Minst antal dagar att ta ut före 20230331  23