Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Malin Kjellberg
APPLICATION SPECIALIST

Svar: Varför nollställs ackumulator för semestergrundande kalenderdagar sjukdom vid årsavslut?

(uppdaterad av Malin Kjellberg APPLICATION SPECIALIST ‎2020-12-21 09:54 )
Status: Ny

I det fallet den anställde först är sjuk, därefter frisk mer än 5 kalenderdagar och sedan insjuknar igen kommer programmet att räkna 180 semestergrundande sjukfrånvarodagar på den pågående sjukperioden. Ingen sammanslagning med tidigare sjukperiod görs. Så ja i det fallet behöver du hålla koll på dagarna manuellt även år 1.

 

Just i detta fallet är det flera ackumulatorer som tillsammans håller reda på antalet dagar går det inte få till en varning. 

 

/Malin

 

 

2 Kommentarer
Tjompa71
UTFORSKARE

Då återkommer jag till min ursprungliga fråga varför dessa ackumulatorer nollställs vid årsskifte och inte vid semesterårsavslut? För hade "Sjuk15till180_Kaldagr" nollställts då hade man ju kunnat lägga in en varning när den överstigit 166 dagar. Det kan man ju inte göra som det är nu.

 

Det jag antar man kan göra är att skapa en egen ackumulator som nollställs vid semesterårsslut och lägga in på alla lönearter som gäller för dagar 15-180. Men som sagt frågan kvarstår varför ni valt att nollställa vid årsslut och inte semesterårsslut.

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Tjompa,

Som min kollega Malin har skrivit så har vi inte stöd för det du efterfrågar men vi har tagit det med oss som ett önskemål inför framtiden. Jag kommer flytta din fråga så den ligger som en idé istället för en fråga.

/Tinna