Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Sofie_17
NY MEDLEM

Synkronisera vid inlagd deltidssjukskrivning oavsett flextid

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-02-23 11:46 )
Status: Utvärderar

Har problem med att Visma Lön läser in fel vid synkronisering från Visma Lön Anställd.

När en person är deltidssjukriven. i det här exmplet 25% sjuk hela månaden så hade det varit skönt om den faktiskt läser in att det är 25% sjuk och inte något annat omräknat,

Se bild nedan , Personen är sjuk 25% men har jobbat några minuter för länge. Systemet räknar då om att hen är sjuk endast 1 tim och 47 min trots att det ligger reg 25% sjuk. Dessutom blir det ändå 13 min flex plus. 

Det är alltså inlagt 25% sjuk över hela månaden men varje blir fel vid synkroniseringen och jag måste manuellt rätta hela tiden. Hur gör man för att den ska läsa in det som man faktiskt registrerar i Visma Lön Anställd?

 

 

 

 

10 Kommentarer
Sofie_17
NY MEDLEM
(uppdaterad av Sofie_17 ‎2021-02-15 16:59 )

sjukfrånv 25 procent..jpg

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Sofie!

Gör så att du tar kontakt med mina duktiga kollegor på supporten så får ni titta på detta tillsammans. Supporten har möjlighet att koppla upp och därför löser vi ärendet bättre i den kanalen. 

Välkommen att höra av dig! /Tinna

ansun_
UTFORSKARE

Detta problem har jag också och det spelar ingen roll om jag registrerar sjukfrånvaron i procent eller timmar. Så fort personen jobbat någon minut mer blir sjukavdraget mindre. Nu hanterar jag detta manuellt men det skulle underlätta om man slapp lägga tid på detta innan synkningen till Lön.

Sofie_17
NY MEDLEM

Har varit i kontakt med supporten och det är så här det är och går inte att logga timmar och procent om man jobbar aningen mer än sin schemalagda tid.

Tycker ändå det är märkligt att VLA räknar om en ordinarie arbetstid på 8 timmar till, 6 tim 13 min + 13 min flextid + sjuk 1 tim 47 min. Borde inte de två sjuktimmarna ligga kvar om det nu blir  + 13 min flex?

Önskar verkligen att ni utvecklar så att det läses in det man faktiskt lägger in i VLA, lägger jag 2 tim sjuk vill jag ju att det blir 2 tim sjukavdrag också.

 

 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Sofie_17 

Tack för din fråga! 

Här kommer en förklaring på hur det fungerar med hanteringen av avvikelser i %. 

Vi kastar aldrig arbetad tid. Har man ett schema på 8 timmar och jobbat 6 timmar samt registrerat 25% sjuk. Då minskar vi frånvaron med 30 min till fördel för den arbetade tiden. Men som jag förstår dig så önskar du kasta den arbetade tiden och att sjuk 25% är det som gäller, även om de jobbat mer än 75%. 

Vid hanteringen utan flex så tar vi alltid arbetad tid i första hand och minskar frånvaron. Som det fungerar nu är det viktigt att det blir exakt 2 timmar sjuk, stämpla enbart frånvaron dvs förtroende tid men då blir det ingen flexhantering. 

 

Vänligen Jesper

Sofie_17
NY MEDLEM

Hej

 

Då personen har flextid och kanske svårt att pricka in den instämplade tiden till exakt 6 timmar så vill vi att dom extra minuterna hamnar på plusflex (vilket det gör) eller minusflex om det nu är åt det hållet (vilket den också gör) men vi vill ju inte att den samtidigt minskar sjuktiden (blir dubbelt tycker jag, med både minskad sjukavdrag men även plusflex). Personen får ju 25% ersättning från försäkringskassan och det är det vi måste dra från lönen. Inte  1 tim och 58 min eller 1 tim och 47 min eller liknande. Har hen lagt in att hen är sjuk 25% eller 2 timmar så är det ju det avdraget hen vill ha på lönen.

Det är min önskan, för som det blir nu blir det fel på lönespecen.

ansun_
UTFORSKARE

Jag håller med dig och tycker att det bör fungera på detta sätt automatiskt. För att få det rätt med vissa manuella justeringar så måste plusflexen läggas till efter dagens slut.

Normal arbetstid 7-16

Sjukfrånvaro 25%

Arbetat 7-14,10, ändra den arbetade tiden till 7-14 och skriv in ny arbetad tid 16-16,10 så blir det rätt med flexen.

My Janhall
MODERATOR

@ansun_ 

Vi kommer flytta tråden till Idéer för Visma Lön och tar vidare detta som ett önskemål från dig. 

/My 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
123456789
NY MEDLEM

Jag har samma problem. 

Jag vill bara förtydliga att det blir inkorrekt som det fungerar nu. 

Om en deltidssjukskriven med flextid stämplar in några minuter extra utöver det som den ska arbeta efter att sjukskrivningen dragits av så kommer det "extra" att regleras två gånger: både genom att sjukavdraget minskas OCH genom att det läggs till flexsaldot. 

Även om ni inte kan lösa så att det blir samma sjuktimmar och den tid som stämplats så behöver det åtminstone justeras så att det inte blir tillägg till flexsaldot förrän sjuktid + arbetad tid uppgår till mer än ordinarie schema. 

Exempel: Ordinarie schema 8h. Sjukskriven 75%. Stämplar en dag in 2h 6min. 

I nuläget ger det ett utfall så här: Sjuk 5h 54 min. Arbetad tid 2h 6 min, varav flexplus 6min. Den arbetade tiden och sjuktiden blir alltså totalt 8h, men ändå blir det 6 min flexplus. 

För att det ska vara korrekt måste det bli antingen:

Sjuk 6h, arbetad tid 2h 6min varav flexplus 6 min

ELLER

Sjuk 5h 54 minuter och arbetad tid 2h 6 min och ingen ändring av flexsaldo.