Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Katarina H
NY MEDLEM

Timberäknad semester i Lön 300/600

Status: Inte planerad just nu
Jag gör löner i en verksamhet vars avtal kräver att man hanterar timberäknad semester, kommer ni att utveckla en sådan funktion i Visma lön 600? Jag önskar verkligen att det är fler som önskar detta så att det kan bli en utvecklingsmodul eller liknande för jag tycker att programmet i övrigt är det absolut bästa på marknaden, så jag vill inte byta... /MVH Katarina Holm, Eksjö
35 Kommentarer
Malin Sköld
FD ANSTÄLLD
Hej Katarina!

Tack för ditt önskemål. Roligt att hör att du tycker om vårt program. Vad gäller timbaserad semester så är det något vi får titta på och se om vi kan få med till en framtida version av programmet. Hur hanterar ni den timbaserade semestern, är det i timmar istället för dagar eller arbetar ni med koefficient eller decimal? Vilket avtal tillhör ni?
bl____4
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
Omvandlare från semesterdagar till semestertimmar - Lön 600.


Hej.

Har problem med att ändra semesterdagar till semestertimmar!!
Enligt kollektivavtal på transport så har man semestertimmar och inte dagar eller båda alternativen.

Att hålla på att beräkna om varje semestertimme till semesterdagar är ett jobbigt alternativ som tar mycket tid, varför finns inte den formeln (beräkningen) i Visma Lön 600??

Jag har ringt till support ett antal ggr och inget svar på hur man ska göra förutom att man måste göra det för hand!!
Detta borde finnas i programmet då det finns i kollektivavtal anser jag.
Hur ska jag lösa detta ?
Någon som har svar på lösning??

På Admin 500 har man utskriftsmallar, Varför kan man inte ha utskriftsmallar som i visma admin500?? Då kunde man bara byta dagar mot timmar och räkna så.!!!!

Tacksam för svar samt lösning på problemet!!

/MR
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Hej!

Jag lägger till din synpunkt i denna tråden med semestertimmar.
På så vis får vår utvecklingsavdelning en bättre helhetsbild.

Tack för dina synpunkter!
/Anna
bl____4
NY MEDLEM
Ok.

Bra då vet jag att frågan är i rullning.

Tack

/Mauricio
Hans__27
NY MEDLEM
Hej,

Jag använder visma lön 300 och även vi har transport.

Vill verkligen att det utvecklas så att det räknar om i timmar då avtalet är så.
Men nu har det tagit 4 månader sedan tråden startades och det verkar som om det kanske inte blir så.
Hur gör alla andra som har transportsavtal ?
Kanske Visma kan fråga dem och ge en beskrivning 🙂

/Hans
Ludolf
NY MEDLEM
Transport har flera olika avtal. Vilket är det ni diskuterar? Själv tillämpar jag Åkeriavtalet och Taxiavtalet, och där hittar jag inget annat än att semesterersättningen är 13% av semestergrundande lön. Taxiavtalet har dock en specialare för dem som tjänstgör i pass/skift, men då handlar det om hur utbetalningen ska fördelas. Istället för att delas upp i ett antal dagar ska den delas upp i ett antal arbetspass. Detta tycker jag inte är så viktigt eftersom löntagaren ändå får ut rätt total ersättning fast i "fel" portioner.
Marie_83
NY MEDLEM
Vi ser väldigt mycket fram mot att timberäknad semester införs i Lön 600 då vi har flera timanställda!
KenArd
CHAMPION
Hej,
Det här skulle kunna lösa ett problem som många har med Visma Stämpla också. Väldigt många tar ut halva semesterdagar och som det är nu får man göra handpåläggning för att korrigera och sedan manuellt föra kom i håg anteckningar för att justera upp det till hela dagar vid nästa halvdags uttag.
asa___1
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
semester timmar.


Kan inte lägga in semester som timmar som vårt avtal går efter.
Någon som vet om det går att komma runt hanteringen av semestertimmar i stället för semesterdagar?
KenArd
CHAMPION
Hej,
I min verksamhet där jag träffar många som använder Visma Lön kommer den här frågan väldigt ofta upp på tapeten. Timmar/faktor
marielouise
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
Semesterdagar med decimal.


Vi har nyligen köpt Visma lön 600 och upptäcker att det endast fungerar med
hela semesterdagar.Vi tillhör transport och måste följa deras avtal och det innebär
att vi använder semesterdagar med decimal.Detta är ett problem då vi får hantera
detta manuellt.Detta måste ni ta till er och försöka lösa.Hade tidigare lön special
och där fungerade det.
MVH
Falkenklev Logistik AB,Terminalgatan 7, 211 24 Malmö
Ref. Lisa Svensson 0709-763512
Katarina H
NY MEDLEM
Hej igen!
Vi följer avtalet mellan vårdföretagarna och kommunal/vision och där krävs det att vi beräknar och ersätter semester i timmar på grund av att det ofta förekommer arbetspass med varierande antal timmar, tex kan en arbetsdag vara 3 timmar eller 14 timmar och då blir det ju konstigt att hantera alla dagar likvärdigt. Just nu och i brist på bättre så använder jag nettosemesterdagar som ju finns i lön 600 och då beräknas dagarna med en semesterfaktor (antal arbetspass/vecka). Men som sagt för att kunna göra rätt måste jag inom kort börja beräkna och ersätta semester i timmar och jag hoppas verkligen att ni på Visma lägger in det i lön 600, det verkar ju dessutom vara många som efterfrågar det!!
Med vänliga hälsningar
Katarina Holm
Tobias Runesson
FD ANSTÄLLD
Hej!

Bra beskrivning över problemet, alltid uppskattat! Ja, det är absolut ett hett önskemål och något vi på sikt vill att programmet ska hantera. Kan däremot redan nu säga att det förmodligen inte kommer införas under årets versioner.
Katarina H
NY MEDLEM
Hej igen, jag har missat att jag kan kommentera här... Enligt vårt kollektivavtal ska vi hantera semestern i timmar i stället för i dagar då det är vanligt i vår verksamhet att arbetspassen varierar i längd. En dag kan vara 3 timmar eller 14 timmar, alltså väldigt svårt att hantera semesterdagar... Att använda koefficient eller semesterfaktor blir inte rätt heller utan hela hanteringen ska vara i timmar. Se gärna vårt kollektivavtal Vårdföretagarna med Kommunal/Unionen. Beräkningen är inte svår rent tekniskt utan borde kunna vara busenkelt att göra om i programmet. Problemet blir att det är svårt att för hand beräkna sparad, uttagen och upplupen semester samt semesterlöneskuld. Kontakta gärna mig om du vill spåna vidare och få tillgång till avtalet.

Med vänliga hälsningar
Katarina Holm
Malin Sköld
FD ANSTÄLLD
Hej!

Tack för din kommentar på önskemålet. Det är alltid bra att få lite mer detaljerad feedback på ett önskemål.

Vi ser att det är många som önskar semester i timmar och har med oss detta när vi prioriterar vad vi ska införa för förändringar i programmet.
Geiger
NY MEDLEM
Hej!

Vi lider också av detta problem. Det är nu mycket jobb, med att för hand anteckna och bokföra semestern. Vi gillar också SPCS, och slipper gärna byta till någon konkurrent, men i dagsläget ser vi ingen annan lösning, om ni inte kommer med en åtgärd innan årsskiftet. Synd på ett annars mycket bra program.
Christina10
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Det vore bra om programmet kan hantera semester i timmar och inte bara i hela dag....
Katarina H
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Timberäknad semester.

Jag har under tre års tid ställt frågan till er på VISMA om det kommer någon komplettering till Lön 600 för att kunna hantera timberäknad semester (inte nettosemester). Jag har nu hittat ett annat program som verkar kunna lösa detta och därför undrar jag hur det går för er? Jag är så himla nöjd med Lön 600 i övrigt och vill helst inte behöva byta löneprogram.
Malin Sköld
FD ANSTÄLLD
Hej Katarina!

Vad roligt att höra att du är nöjd med vårt program, bortsett från avsaknaden av timberäknad semester. Jag förstår att det är en kritisk funktion för dig i ditt arbete och i valet av löneprogram, men tyvärr är det inte aktuellt att införa stöd för detta i Visma Lön 600 den närmaste tiden. Vi har valt att fokusera våra utvecklingsresurser på andra förändringar för tillfället.


Vänliga hälsningar


Malin
Katarina H
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Timberäknad semester - Visma Lön 100/300/600.

Hej! Jag återkommer med min fråga om timberäknad semester!! Jag skulle önska att det finns ett val för att hantera semesterberäkning och uttag i timmar istället för i dagar. Enligt vårt kollektivavtal är det ett krav (vård och behandling/kommunal) och jag vet att fler avtal är utformade så.
Annhus
NY MEDLEM

Jag är också beroende av att räkna om semester i timmar så jag puffar tråden igen.

Hur går det, jobbar ni på en lösning?

 

Joakim Loden
FD ANSTÄLLD
Hej.

Vi är medvetna om att detta är en förändring som många av våra kunder efterfrågar. Det är dock en funktion som kräver en omfattande arbetsinsats för att genomföra. Vi har därför inte möjlighet att införa semester i timmar under 2016.
Angela2
NY MEDLEM
Jag vill också kunna beräkna semester i timmar
Tollebo
NY MEDLEM
Jag vill också kunna beräkna semester i timmar
Tollebo
NY MEDLEM
Händer det något inför 2017?
Katarina H
NY MEDLEM
Jag undrar också!!
KenArd
CHAMPION
Jag och massor av mina kunder också!

MVH

Kenneth
Joakim Loden
FD ANSTÄLLD
Hej.

Vi har full förståelse för att detta är en efterfrågad funktion. Att införa timberäknad semester skulle kräva en stor förändring i programmet och mycket utvecklingsresurser.

I dagsläget har vi valt att prioritera andra förbättringsområden och det är därför inte aktuellt att införa timberäknad semester för tillfället.
KenArd
CHAMPION
Hej,
Ni som inte kan vara utan den funktionen med tim beräknad semester (vilket är förståeligt om ni har ett sådant avtal) kanske ska titta på Visma Agda Ps som har sådana funktioner.

MVH

Kenneth
06grenna44
NY MEDLEM

Hej!

Här kommer önskemålet om timberäknad semester från ytterligare en användare av Visma Lön 600. Vi har ett försystem, som bygger på att lönesystemet kan hantera timberäknad semester. När jag kontaktade supporten idag, fick jag veta att det bara fungerar med hela dagar i Visma Lön.

MEC


Anders96
NY MEDLEM
Hur går det med införandet av timsemester i programmet? Allt eftersom företaget jag jobbar för växer så blir det jobbigare och jobbigare att hantera detta manuellt. Har redan börjat titta på Hogia som har detta i sitt löneprogram. 
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej Anders! 
Ursäkta sent svar.
Som det är just nu så kan man bara lägga heldag av semester i våra system, jag kommer ta vidare och lyfta din idé. 

Ha en fortsatt bra dag.
Sandra13
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Kollektivavtal Visita - Lön.

Semesteravdrag per timme med Visita som kollektivavtal, hur löser man det på ett bra sätt i Visma lön 600?
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Sussie6
NY MEDLEM
(uppdaterad av Sussie6 ‎2020-12-17 08:58 )

Jag är också i behov av att kunna använda timbaserad semesterberäkning! Det gäller bransch vård och behandlingsverksamhet samt omsorgsverksamhet.

Det är ju det mest rättvisa systemet för personal som jobbar intermittent och har stor variation på arbetade timmar per dag i sitt arbetsschema.

Jag ser dock att det har funnits en tråd i detta ämne under många år och trots att det verkar finnas en hel del kollektivavtal som har timbaserad semesterberäkning verkar det inte som att det planeras för någon utveckling av VISMAs löneprogram?!?