Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Carina46
NY MEDLEM

Total bruttolön under året - Appen Min Lön

Status: Genomförd
Total bruttolön under året borde kunna visas i er APP Mitt Lönebesked. Som det är idag så måste man logga in på vismaspcs.se för att se denna information. Samma så borde man kunna välja skriv ut från er APP också så man kan spara ned lönebeskedet i telefonens pdf läsare eller dyl.
28 Kommentarer
Joakim Loden
FD ANSTÄLLD
Hej.

Vi har medvetet valt att begränsa vilken information som visas i appen Min Lön då vi vill få en snygg och nedbantad presentation som inte överväldigar användaren. Om man vill se detaljer kring sitt lönebesked kan man istället logga in och titta på sitt lönebesked på webben på vismaspcs.se, där finns en mer detaljerad vy.

Om det är fler som delar åsikten att man vill ha utökad information i appen Min Lön så uppmanar jag dock er att gå in och plussa på den här tråden och skriva vad det är ni saknar och varför.
Annika81
NY MEDLEM
Att man inte kan skriva ut eller spara ner sitt lönebesked gör att detta alternativ faller för oss. Vissa medarbetare vill absolut ha detta. I samband med GDPR så borde detta och fler uppgifter göras tillgängligt i appen.
Johanna15
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Sammanställning av årslön och skatt - Visma Lön 600.

Hej!

Vi använder Min Lön idag och det har efterfrågats att kunna se sammanställning på årslön och total skatt fram till senaste löneutbetalningen. Detta finns inte i appen, men på papperslönespecifikationer finns sammanställningar på detta. Har ni möjlighet att lägga till det i appen?

Mvh,
Johanna
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Hej Annika!

Från Mitt Lönebesked på vismaspcs.se går det att skriva ut lönebeskeden.
Vi jobbar löpande för att förbättra appen Min Lön, till exempel la vi till förskottssemester och arbetstidsförkortning nu i maj.
/Anna
ante02
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Ackumulerade värden på Mitt lönebesked.

VI har Lön 600 och använder "Mitt lönesked" för att skicka ut lönebeskeden via appen. Bra app men vi saknar de ackumulerade värdena för  Bruttolön/Förmån/Skatt. Detta finns på papperslönebeskeden varför finns inte detta i appen. Detta önskar vi att ni omgående lägger in.
Sonja M
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Önskemål om fler funktioner i Visma: Min lön: Lönebesked.

Jag har också ett starkt önskemål om att kunna se de ackumulerade värdena. Är det på gång?
Mari__11
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Önskemål om fler funktioner i Visma: Min lön: Lönebesked.

Önskar ytterligare information och funktionaliteter i Min lön. Exempelvis att man ska kunna se total bruttolön, skatt osv precis som på lönebeskedet som man får ut på papper. Vore även bra om man kan skriva ut maila vidare direkt från appen. Just nu ger den väldigt begränsad information och man kan inte göra något med den.
Carina46
NY MEDLEM
Förskottssemester ser jag inte i min APP men däremot inarbetad semester, kanske menar du att förskott lägger sig under samma kolumn i kvarvarande semesterdagar BETALDA ?
HenrikJ
NY MEDLEM
Vi har en hel del kunder som efterfrågar ackumulerade värden i appen. Appen i nuvarande form är alldeles för nedbantad och jag hoppas att det kommer en uppdatering för att få den till att se ut som ett vanligt lönebesked.
123___
NY MEDLEM
tidigare gick det att se lönebeskedet på hemsidan som ett a4 precis som det är på en vanlig lönespec, då såg man även års bruttolönen.

Kan ni ordna så man ser årslönen igen och helst även i appen.
HenrikJ
NY MEDLEM
Det går att se årslönen på hemsidan men då behöver man tyvärr skriva ut, eller åtminstone förhandsgranska utskriften. Hade helst sett den direkt på sidan och ännu hellre även i appen precis som du efterfrågar. Hoppas det kommer en uppdatering snart.
StenmarksBygg
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Mitt lönebesked.

Saknar uppgifter i Mitt lönebesked. Banken ville ha från en av våra anställda uppgifter om totalt intjänad bruttolön. Lönebeskedet skulle användas som underlag. I Mitt lönebesked ser man inte detta....De saknar även Komptid och Arbetstidsförkortning.
Är det någon lösning på G här?
/Niklas
Carina46
NY MEDLEM
Den anställde kan logga in på www och hitta uppgifterna där , men tyvärr inte i APP ännu ☹️
Anneli12
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Appen "Min lön" -total bruttolön på lönebeskedet.

Hej
Det vore bra att kunna se sin totala bruttolön för året i appen "Min lön". Det har ju alltid funnits med på lönebeskeden man skrivit ut, så det vore bra att lägga till på lönebeskeden i appen tycker jag.
Lilian Holm
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Krav på info i appen Visma lön anställd som finns på papperslönebesked.

Det man ser på
lönebeskedet måste framgå även i appen!
Jag tänker då främst på ack. lön och ack. skatt. Varför har ni tagit bort detta??
Flera av de anställda hos våra kunder och våra kunder har synpunkter på detta.

De sociala kostnaderna ser man inte i appen men de syns om man loggar in via dator, vet inte hur det är med läsplatta.

Jag tycker det är bra att de står med varje månad men absolut inte på bekostnad
av att ack. lön och skatt inte framgår. Ska soc.kst. framgå bör även denna uppgift framgå ack.


När uppdaterar ni så att dessa uppgifter kommer visas?

Mvh
Lilian 
Assistent
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Mer info i appen Min Lön, ackumulerad bruttolön och skatt.

Hej, jag håller med Lilian. I stort sett alla av våra kunders anställda önskar se mer info i appen. Det tycker att det blir lite väl krånglit att behäva logga in på Visma online och välja skriv ut för att sedan på förhandsgranskningen se lönebeskedet i sin helhet.

Notera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Krav på info i appen Visma lön anställd som finns på papperslönebesked.
Lilian Holm
NY MEDLEM
Hur långt bort är det att vidareutveckla appen så de allra mest basala uppgifterna finns med?
Emelie11
NY MEDLEM
Hej! Håller helt med ovan, jag får frågor från våra anställda minst några gånger varje månad var de kan se sin ack bruttolön, otroligt dåligt att det inte framgår i appen när det är en löneapp!
Det syns inte heller när man loggar in på Min Lön via Vismas hemsida, då måste man skriva ut dokumentet för att se ack bruttolön, långsökt och dåligt!

Detta måste ni se till att ändra på. Så många klagomål om det nedan i ett helt år utan förbättring!
catarina ScF
UTFORSKARE

Hur ser prognosen ut med att lägga till bruttolön och skatt för innevarande år - både i app och på internet??

De anställda är oerhört trötta på att få lönespecifikationen i pappersform, vilket är det enda alternativ som fungerar för tillfället eftersom app och internet saknar ovanstående.

Annars får vi be att alla löntagare ringer vars en gång till er så får ni se hur många i hela Sverige som verkligen önskar en förändring. Just nu är det ju bara vi som sitter med lönerna som klagar men vi har många bakom oss.

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Tack för all synpunkter kring Appen Min Lön. Vi håller just nu på att se över den informationen vi har kring utseendet av lönebeskedet. Jag återkommer i tråden så fort jag vet mer. 
Igge__2
NY MEDLEM
Det måste till en förändring i appen med ack.lön och ack.skatt. Vi har nyss gått in i appen och frågorna haglade då vi nu närmar oss årsskiftet och alla vill veta. Alla har inte datorer men en telefon har man, så utveckla appen nu är ni snälla
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej Igge! 
Det du efterfrågar finns i vår app, lösningen olika beroende på om du har en android eller iphone. När man har en android så klickar man in på det aktuella lönebeskedet inne i appen därefter får man dra i listen längst ner så kommer en sida upp där du kan se både bruttolönen och skatten ackumulerat. För att se hela lönebeskedet i iphone så klickar man en gång längst ner på listen så kommer sidan upp med bruttolön och skatt. 
Återkom om du upplever något annat. 

Vänligen 
Jesper
Mari__11
NY MEDLEM
I andoid går det inte att se ack brutto lön och skatt endast månadens dito enligt lönespecen. Ack bruttolön och skatt betyder ÅRETS Ackumulerade siffror, vad jag kan se finns detta inte någonstans. Jag skulle tro att det är detta Igge är ute efter precis som många av oss andra. Vad jag kan se så finns detta fortfarande inte trots att detta har efterfrågats under en väldigt lång tid.
ante02
NY MEDLEM
Man kan fortfarande inte se total bruttolön och total skatt ackumulerat för hela året, i alla fall in på Iphone. När jag gör som ni skriver, klickar längst ner, så kommer bara månadens uppgifter fram. Åtgärda detta så fort som möjligt, de anställda tycker det är väldigt krångligt att behöva gå in på skatteverkets sida som ni föreslår.
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2019-12-05 15:20 )

Hej! 
Här kommer en uppdatering i tråden. Den 18 oktober släppte vi vår nya funktion Kivra, detta betyder att ni som har ett företag som kör Mitt lönebesked kan aktivera sig för Kivra. När man anslutit sig för Kivra så kan de anställde via Kivra se den ackumulerade bruttolönen och skatten. 
Läs mer i vår skrivna hjälp i avsnittet Kom igång med att skicka lönebesked till kivra.


Vänligen 
Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd
 
Anders Brunström
NY MEDLEM

Hej

 

vi använder appen för våra lönebesked, det fungerar bra

saknar dock en hel del av den information som finns på ett lönebesked,det som saknas mest är sammanställningen över den totala årslönen.

 

Med vänlig hälsning

Anders

Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Status changed to: Status: Genomförd

Hej!

 

Nu kan den anställde även se den ackumulerade lönen, skatten och förmånen per år i appen. 🙂

(uppdateringen kom idag och portioneras ut till användarna. Vill den anställde ha uppdateringen direkt så behöver hon aktivt gå in och uppdatera via App Store eller Google Play)

 

https://forum.vismaspcs.se/t5/Nyheter-i-Visma-Lon/Uppdateringar-av-appen-Min-Lon-2-september/ba-p/17... 

 

/Anna