Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Janette2
NY MEDLEM

Utlandsbetalning betalfil

Status: Inte planerad just nu

Hej,

Jag undrar ifall ni kan lägga in lön som utlandsbetalning under fliken för Lön i anställningskortet.
En utlandsbetalning är komplicerad att göra ifall man gör cirka 100 stycken per år som vi gör till utländska artister. Då hade man önskat att man kunde lägga in swift, iban-nummer och landsbank osv som behövs vid utlandsbetalningar och därmed spara en betalfil som man kan dra in till banken.
Minimera risken att en utländska artist får sin lön.
Även en komprimerad PDF-fil när man sparar en utbetalningslista.
Alla svenska bankkonton dyker upp i första sidan av PDF men de kontanta utbetalningarna (vilket de inte är) finns i sida nummer två. Risken finns att man missar att göra en utbetalnings till en utländsk artist ifall man inte scrollar sig till sida nummer två.


Det hade underlättat så mycket ifall man kunde registrera information i Visma 600 för en utlandsbetalning, och därmed enkelt dra in filen till banken.

5 Kommentarer
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny

Hej @Janette2 

Tack för din synpunkt, för tillfället är detta inget kommer införa inom den närmaste tiden. Din tanke är väldigt bra och jag uppmanar att fler går in och gillar eller skriver i tråden om man önskar samma lösning. 

 

Vänligen

Jesper

 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Henrik47
NY MEDLEM

Det här hade varit av värde för oss också!

Henrik47
NY MEDLEM

Vi har 20, och ökande antal, anställda som har utländska bankkonton på grund av att Swedbank hellre bryter mot lagen och nekar EU-medborgare med samordningsnummer bankkonton än ger bra service. 

 

Varför kan vi inte lägga till utländska konton i Visma lön 600 så vi kan ta med dessa utländska konton i lönefilen till Swedbank? Det är hos Visma det felar och inte på Swedbank vad jag förstår. Swedbank har stöd för detta.

 

Fixa!

Davor P1
CHAMPION

Vi har märkt att nya medarbetare som kommer från EU har svårare och svårare att få svenska konton då bankens kundkännedomskrav gör att de är väldigt avogt inställda till både de som enbart har samordningsnummer samt de som gör överföringar av lön till sina hemländer.

 

Mycket hade underlättat om ni prioriterar om och lägger detta i status UTVÄRDERAR eller ännu hellre "KOMMER SNART....."

 

//Davor P