Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Utskrift av lönebesked via autoinvoice

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-01-26 16:19 )
Status: Inte planerad just nu

Jo, det här med lönebesked och omöjligheten att kunna maila. En sak som skulle underlätta vår vardag på byrån vore ju om även lön hade utskriftsmöjligheten "brev via autoinvoice"... Kostar ju lite men är rätt billigt i förhållande till eget arbete. 

2 Kommentarer
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej @AccountantfromHell_singland 

Tack för din synpunkt, för tillfället har vi inget planerat att införa detta. Vi har en fin funktion vid namn Mitt lönebesked som innebär att anställda kan få sitt lönebesked digitalt både via vismaspcs.se och via en app. 

Jag skulle önska att du utvecklar ditt önskemål lite mer för att få mig mer insatt i anledningen till att man istället ska använda brev via autoinvoice. Har ni en stor mängd kunder som önskar få det via brev istället? 

 

Vänligen 

Jesper

I vårt byråstöd så har vi 144 kunder som vi gör lön åt i mer eller mindre omfattning. Många har personal där vi även tidigare fick skriva ut på papper men majoriteten skickade vi tidigare via mail. Utan kostnad och direkt till den anställde. Sedan kom GDPR och som grädde på moset tog ni bort möjligheten att maila direkt. Vilket för mig, och många andra, är oförståeligt. Visst, vi får maila direkt till en anställd men alla dom enmansföretagare som bara har sig själv anställd så kan det ju knappast vara ett brott mot GDPR att maila sig själv. Och dessutom helt upp till kunden, inte er och inte oss.

Att då sedan behöva ta kontakt med kunden eller den anställde för att reda ut hur datavana dom är, om dom har en smartphone och om dom kan använda den, om dom vet vad en app är. Det är ett jobb som vi inte riktigt har tid med och dessutom har svårt att motivera kunden att betala.  Dessutom så vill vi ju kunna erbjuda de olika möjligheter som finns till buds när det gäller leveransen av lönebesked och då väljer många brev. Att "tvinga" dom till att använda lösning dom inte känner sig hemma med är inte vår melodi riktigt. Nu ska jag dessutom erkänna att jag inte kollat på "mitt lönebesked" på några år men initialt sett så var det bedrövligt....kan vara bättre nu...  

En helt annan sak är att oavsett vad jag vill att kunden skall använda så kan jag inte visa honom hur det ser ut, hur det fungerar eller på annat sätt motivera honom då det inte finns några demon, hemsidan er innehåller inga bilder och exempel. Något som gäller dom flesta programmen. T.ex. så betalade jag avgift för Visma Webfaktura tidigare för att ha en egen demo i ett av mina bolag där jag då kunde visa kunden hur man kunde göra och hur det fungerade. Och Visma Ekonomiöversikt kan jag själv inte använda då vi är "byrå".... Men det är ju en helt annan sak det...