Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Visma Lön 600: Varför kan man bara skapa 2 lönekörningar i taget?

Status: Inte planerad just nu

Jag brukar ha upp till 20 lönekörningar per månad en för varje enhet plus extra lönekörningar. Jag hade förväntat mig att med den nya uppdatering av Visma lön skulle ni fixa detta.

/Nelly


16 Kommentarer
Joakim Loden
FD ANSTÄLLD
Hej.

Det finns i dagsläget inga planer på att ändra denna begränsning. Vi anser att den målgruppen vi riktar oss mot klarar sig bra med att ha två lönekörningar öppna åt gången. Om du har ett behov av att ha 20 lönekörningar per månad + extra lönekörningar så skulle jag tro att ert företag är för komplext för vårt program. Vi utvecklar standardprogram för småföretagare i den målgruppen finns inte det behovet du beskriver ovan.

Det är också möjligt att ni arbetar på ett mer komplicerat arbetssätt än ni behöver, finns det någon särskild anledning till att ni måste dela upp dessa 20 enheter på olika lönekörningar? Om så är fallet, bör de inte vara i ett eget företag i programmet?
Marie_109
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Max 2 olåsta lönekörningar - Lön.

Varför kan man bara ha max två olåsta lönekörningar ? Jag vet att man ska bokföra löpande osv men ibland stöter man på patrull på olika sätt i bokföringen och kan vilja göra saker i lönesystemet som test tex. Strunt samma varför men jag känner att jag blir låst. Ska man sedan låsa upp en körning så kan de låsa upp hur mycket som helst om man har otur. Så jag undrar ödmjukt varför vi blir inlåsta så mycket. I Visma administration jobbade man mycket friare.
Marie_109
NY MEDLEM
Ok kan så vara men vad är orsaken till att det ska vara så låst. Hjälp mig förstå 😄 
Ibland har man kunder som strular och är ordentligt sena (någon ska ju ta dem) och man kan förbereda lite löneprogrammet till man får de uppgifter som saknas.. är ex på vad jag har. 

Fanny Örnberg
ANSTÄLLD
Hej Marie,

Som Joakim har skrivit ovan så är det ett beslut som har tagits att enbart två lönekörningar kan vara öppna åt gången, vi anser att denna funktion fungerar bra med vår inriktade målgrupp. Även om du enbart kan ha två lönekörningar pågående åt gången så går det fortfarande bra att registrera händelser och snabbval i kalendariet bakåt i tiden. Det är även möjligt att registrera händelser direkt på lönespecifikationen med datum som är äldre. Vi har även bra system som hjälper till med lönehanteringen och att rätt underlag förs in som till exempel Visma Lön Anställd eller något tidsredovisningssystem. 

Återkom om du har fler funderingar!
/Fanny
Marie_109
NY MEDLEM
Hej! Jag förstår vad du skriver men jag undrar varför det ska vara låst. Jag förstår att det är låst. Det jag behöver är att kunna registrera framåt för att komma ifatt snabbt. Då ligger kanske en lön där jag saknar uppgifter i maj och sen har jag allt för juni-oktober. När jag får infon för maj så klick klick är allt klart för att låsas och bokföras. Jag vet att ni har bra system som lön anställd och jag använder det också men det är kunden som bestämmer och i detta fallet vill göra lönen manuellt för sina anställda.
Er målgrupp är väl även byråer. Ett av dom större problemen med låsta perioder är att vi ganska ofta måste rätta löner och då numera radera dom för att "komma tillbaks till " den avsedda perioden. Den eller dom som tror att allt är rätt från början bör nog ta en koll på hur det funkar i verkligheten och göra om, eller byta bransch. Gamla löneprogrammet hade sina fel men gav den flexibilitet som vi behöver i branschen. 
Men jag antar att ni till stor del idag vänder er till "vanliga" företagare som skall göra jobbet själv och då måste "styras" för att inte kunna vara för kreativa. Gäller väl även molnprogrammen som i princip är omöjliga för oss som "kan" då vi vet hur man skall/behöver göra men det går då inte i programmet. 
Är oändligt tacksam att ni beslutade er för att uppdatera Administrationsserien så att den blir kvar då det är ett riktigt program som funkar för oss i branschen. Även om jag skulle önska att uppdateringen gått bättre så att rent funktionellt. 
Tror även att ni kanske måste ta till er mer av dom önskemål som kommer här i forumet. Det finns rätt många självklara önskemål/krav som ni faktisk, som det verkar, struntar i då några hos er tycker att det är rätt. T.ex då det i den här tråden som då faktiskt är ett rätt koko beslut och som inte funkar i verkligheten. Just låsta perioder är en kärnfråga och ni bör nog fundera på varför så många tycket att det är ett problem. och betänk då att det inte är alla om påpekar det utan jobbar vidare eller helt enkelt byter program... det finns ju fler aktörer liksom....
Marie_109
NY MEDLEM
Tack -vad bra skrivet. Exakt så menar jag med -  som redovisare får man ofta trolla. Blir tokig på detta. Jag har också jobbat länge i Vismas program och varit nöjd med det gamla för jag har kunnat fixa och trixa.
Ge oss som vill jobba friare möjlighet att bocka ur någonstans så vi kan ha det öppet på egen risk. Då ger det i varje fall en valfrihet och den stora massan som ni nu vänder er till som behöver styras kan fortsätta låta sig bli det. Här finns ju så många kontrollfrågor som skriker i övrigt så låt det öppnas upp för oss som vågar ta risken!
Marie J
NY MEDLEM
Väl rutet! Jag förstår inte alls varför redovisningsbyråer ska vara styrda och begränsade på samma sätt som andra användare?! Vi är ju till för att kunna hjälpa och underlätta, och även att styra småföretagare i rätt riktning.

Visma kommer att förlora stort mot andra uppstickare i redovisningsprogram branschen. De förstår det bara inte än. De tror att bara för att dom är så stora så finns ingen chans att krympa. Fortnox t.ex, som var relativt små för bara några år sedan, har bättre recensioner på många saker, än Visma. Likadant BL Admin(visserligen stora och etablerade, men ändå ödmjuka). Då är det supporten och lyhördheten gentemot användarna som ger så stora pluspoäng så att man känner sig tillräcklig betydelsefull som användare, och gör att man stannar kvar, och ger bra recensioner, även om programmen inte är lika stora. Men man ser att de är snabbt på väg att utvecklas.

På utbildningar och andra sammankomster pratar vi ofta om redovisningsprogram. Ingen jag pratat med hittills ger särskilt stora pluspoäng till Visma; särskilt löneprogrammet!!! herre gud alltså, inga vackra ord. Men det kan kännas trögt för många att byta.

Gå gärna in på facebookgruppen REDOVISNINGSKONSULTER I SVERIGE och diskutera ämnet med likasinnade. Ge tips och råd.
Marie_109
NY MEDLEM
Ska jag göra!
Marie_109
NY MEDLEM
Herregud - har de funderat på att ta bort Admin och lägga det i molnet.. så det blir lika besvärligt som visma e economi?? Då blir det FortKnox när det inträffar... 
Petra_38
NY MEDLEM
Håller helt med i ovanstående tråd, Löneprogrammet är så hårt styrt så den enda grupp som den ev. kan fungera för är tjänstemän. På övriga får man trixa och hålla på och dubbelkolla allt. Jag bara undrar hur många som har fått fel lön och hur mycket som är felaktigt utbetalt för att mer ovana användare lever i tron att programmet gör rätt. Min erfarenhet är att programmet gör fler fel än rätt... 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Vi har för tillfället inget inplanerat att införa den funktion ni önskar. 

Det finns flera orsaker till att vi har valt från början att inte kunna göra lönekörningar bakåt i tiden eller ha flera lönekörningar öppna samtidigt bla tidslinjen som gör att programmet måste kunna veta t ex vilken sjukperiod den anställde är på, det har också bl a med semesterårsavslut, Fora och statistikrapporteringar att göra. Användaren kan även ha ändrat inställningar i anställningsregistret eller övriga inställningar i programmet som ska påverka from ett visst datum men eftersom inte alla fält i programmet är datumstyrda kan det bli fel. Vi vill förstås inte att programmet ska vara för styrt men tanken med detta har varit att säkerställa för alla kunder att det som registreras blir korrekt. 


Vänligen
Jesper
Catarina5
UTFORSKARE
Så frustrerande!!

I vårt bolag har jag tre olika utbetalningsdatum varje månad. Jag arbetar med alla tre samtidigt och blir tokig på att bara kunna ha två lönekörningar öppna. 
De anställda finns bara med i en lönekörning per månad så det påverkar inte alls sjukperioder mm som ni hänvisar till.
Jag har olika utbetalningsdatum och olika beskrivningar - varför kan jag då inte få ha mina tre lönekörningar öppna samtidigt??!!

Önskar att ni ser ur lite fler synvinklar än bara er egen!

Mvh Catarina
Petra_38
NY MEDLEM
Genomgående tycker jag det verkar som att den mesta kritiken handlar om att programmet är för hårt styrt och att det är den största boven till att allt INTE blir korrekt, så jag förstår inte svaren Visma ger.... 

Är vi redovisningskonsulter inte längre deras målgrupp???? 


Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Annelie10
NY MEDLEM

Hej, det vore bra om man kund ha flera "öppna" lönekörningar samtidigt. Om man tex ska rätta löner bakåt i tiden för flera månader för att räkna om bilförmån genom att höja bruttolönen och göra nettolöneavdrag (framförallt i FÅAB). Idag måste man låsa upp och slänga/radera de lönekörningar som överstiger 2. Sen måste man göra om dessa lönekörningar med allt vad det innebär i merarbete och  risk  för  fel.