Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Bernhard1
NY MEDLEM

arbetsgivarintyg.nu

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-03-02 16:08 )
Status: Genomförd

Jag har på senaste tiden fler gånger fått mail från arbetsgivare.nu där jag ombeds fylla i ett arbetsgivaintyg som skall användas av A-kassan. Nu kan ku Visma Lön 600 skapa sådan arbetsgivarintyg så det känns onödigt att sitta och fylla i all denna information manuellt. När jag frågade arbetsgivare.nu om jag kunde ladda ned det pdf-dokument som Visma Lön skapade svarade de att jag skulle vända mig till Visma och se om de hade planer på integration mellan Vimsa Lön och arbetsgivare.nu. Så, Visma, finns det sådana planer?

23 Kommentarer
annsofie
NY MEDLEM
Håller med. Skulle underlätta. Nu måste man först göra ett på Visma för att få rätt siffror och datum. Sedan manuellt fylla i på webben, Så, gärna integration här
LW -60
UTFORSKARE
Varför krånga? Jag skriver ut arbetsgivarintyget och skickar det brevledes till den tidigare anställde. Eller har jag gjort fel?

Mvh Lena
Bernhard1
NY MEDLEM
Det är precis vad jag också gör, skickar arbetsgivarintyget från Visma Lön till den tidigare anställde.Sedan kan ju den tidigare anställde skicka detta till A-kassan. arbetsgivarintyg.nu är ju utvecklat av Sveriges A-kassor så det är ju de som skall ha intyget. Enligt arbetsgivarintyg.nu finns det flera lönesystem som redan är integrerade. Min inte Visma Lön, kanske ett av Sveriges vanligaste löneprogram. Man kanske måste be Sveriges A-kassor ta kontakt med Visma i detta ärende för att något skall hända. Och, som sagt, det vore mycket intressant att få veta vad Visma själva tänker göra.
LW -60
UTFORSKARE
OK - jag förstår. Jag tänkte så här att den tidigare anställde kanske vill se och kontrollera intyget innan det skickas vidare och då är det ju bra att få intyget på papper. Dessa ska ju också skrivas under av arbetsgivaren på varje sida.

Det är så här... jag satt på ett ställe en gång och gjorde löner, där två anställda satte i system att krångla efter varje körning. Så snart man gjort en lönekörning, skulle det ändras. Ändringen justerades på lönekörningen efter. Så här höll de på i ett halvår. Sedan gick de till företagsläkaren och hävdade psykisk press och besvärlig arbetsgivare och fick båda, samma dag, av samma företagsläkare sjukskrivningsintyg så de kunde sjukskriva sig samtidigt i flera månader. De trodde företaget skulle gå under utan dem...

När de sedan skulle ha arbetsgivarintyget, såg det ju intressant ut. Det blev ju ändringar och underliga arbetade dagar hit och dit på grund av alla justeringar i efterhand, så dessa intyg gick inte igenom hos A-kassan. Jag frågade då om jag skulle fejka det hela, efter att jag berättat hur de betett sig (som att ibland skulle "ledighet" betyda semester men ibland skulle det - samma ord - betyda komp eller tjänstledighet). Så jag fick fejka deras arbetade timmar så A-kassan skulle bli nöjd.

Det är därför som jag skickar ut detta på papper till f d anställda och kommer hålla mig till det, för ska det fejkas är det enklare att göra det innan A-kassan får dessa papper... De ligger på som iglar...


Mvh Lena
Bernhard1
NY MEDLEM
Jag har varit i kontakt med arbetsgivare.nu och de svara så här:

Vi skulle också väldigt gärna vilja att Visma Lön 600 integrerar sig med arbetsgivarintyg.nu
Vi har haft en dialog med dem men i nuläget vet vi inte vart de ligger i planeringen för detta. 

Så, återigen VISMA SPCS var ligger ni planeringen för detta?
Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Hej Bernhard! 

Tack för din synpunkt, jag kommer ta vidare din idé för diskussion med vår utvecklingsavdelning. Jag återkommer så fort jag vet mer hur vi kommer gå vidare med idén.
Magnus77
NY MEDLEM

Är detta löst? 

Annika36
UTFORSKARE

Detta är något som jag efterlyste för flera år sedan men nu kan jag inte hitta den tråden. Det var inte så många som hakade på då så VISMA kanske tog bort den...

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Tack för era synpunkter, vi håller just nu på att utvärdera en lösning kring en integration med arbetsgivarintyg.nu. 

Jag kan inte ge er ett exakt datum när vi har någon lösning men jag återkommer så fort jag vet mer. 

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Maria_37
NY MEDLEM

Hej!
Vore väldigt bra att ha en integration mellan Visma Lön 600 och arbetsgivarintyg.nu. Intyget skickas ju först till arbetstagaren som loggar in och godkänner intyget innan det skickas till a-kassan, vilket är smidigt för alla parter. Hoppas på snabbt agerande från Vismas sida!

Mvh,
Maria

Christel9
UTFORSKARE

Undrar om någon mer stött på att arbetsgivarintyg ska innehålla mer uppgifter numera? Inget har förändrats i Lön 600 och det arbetsgivarintyg som tas fram där. Är det något som Visma har på gång?

 

Om man söker på arbetsgivarintyg.nu får man upp att semestertillägg/lönetillägg ska redovisas bla.

 

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

@Christel9 

 

Jag flyttade din tråd så vi samlar alla önskemål i samma ämnet på ett ställe. Du får återkoppling i tråden när det sker en förändring. 

 

Tack för ditt inlägg

 

/Tinna

Christel9
UTFORSKARE

Okej. Kanske inte tyckte det var riktigt samma.

 

En kommentar då till det som diskuteras i tråden. Om det blir integrering med arbetsgivarintyg.nu så låt oss ändå kunna skriva ut på papper. Alla arbetsgivarintyg ska inte till a-kassan.. Och erfarenheten från att några gånger använt webtjänsten, är att där försvinner de väldigt fort, så man kan behöver göra intyget på nytt.. Då är papper bättre.

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
Lisa__1
NY MEDLEM

När kommer utbetalt semestertillägg/löpande semesterersättning och slutlön med på arbetsgivarintyg "automatiskt"?

PaulineR
NY MEDLEM

Är integrationen till arbetsgivarintyg.nu klar? (Visma Lön 600)

Angy09
NY MEDLEM

Hej, 

 

på arbetsgivarintyg.nu står att det finns en integration för Visma men hur fungerar det rent praktiskt?

 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Angy09 

Den integration som just nu Visma har mot arbetsgivarintyg.nu avser Visma agda som är ett lönesystem. 

Angående programmet Visma Lön så jobbar vi på att få till en integration med arbetsgivarintyg.nu.

Återkommer i tråden så fort vi har en lösning på plats. 

 

Vänligen 

Jesper

emmahall
NY MEDLEM

Hej,

 

Är integrationen från Visma lön 600 till arbetsgivarintyg.nu klar? 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej @emmahall 

Integrationen mot arbetsgivarintyg.nu är inte helt klar ännu, men vi jobbar stenhårt på att få den färdig inom en snar framtid. 

Jag återkommer i tråden så fort jag vet mer. 

 

Vänligen 

Jesper

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Vi har nu på morgonen släppt version 2020.4 i Visma Lön. I denna version ingår en automatiskt koppling till arbetsgivarintyg.nu även kallat API. 

Läs gärna mer via våra versionsnyheter. 

https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-lon-600/content/online-help/versionsnyheter.htm

 

Ha en fortsatt fin dag. 

 

Jesper Fogelström
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd