Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Felix Hermansson
UTFORSKARE

Kommentar till artikel Webshop+

Status: Utvärderar
Jag önskar att man kan göra så kunderna kan skriva en kommentar till artikeln när dom skall lägga den i kassan , vill även att det följer med i köpet till ekonomi osv ,

Tanken är : jag har en butik där dom kan välja sitt unika namn på produkten . dom skriver in det i rutan bredvid produkten och lägger i varukorgen .

I dagsläget ber jag dom lämna namnet i övrig information där man skriver adressen . minst varannan person frågar mig var dom skall lämna namnet trots att jag skriver det överallt på sidan .

Jag förlorar säkerligen massa kunder på detta då vissa beställer bara dom bilderna med det namnet dom har för dom inte tror att det går att ändra!

Detta är just nu för mig den allra viktigaste funktionen jag behöver efter direkt betalande med swish funktion. Alltså ganska kritiskt och hoppas detta beaktas även om jag inte jagar gillningar !

Tacksam om detta går att ordna
MVH
Felix
23 Kommentarer
Marcus Fjordevik
FD ANSTÄLLD
Hej Felix! 

Hur menar du med att kunderna ska skriva en kommentar till artikeln? Är det den övriga informationen som du vill ha över till ekonomiprogrammet eller är det någon form av recension av artiklar du är ute efter? 

Vi har diskuterat möjligheten att recensera artiklar tidigare och vi tycker att det är en väldigt bra idé men det skulle inte vara möjligt först innan vi har förbättrat funktionen med inloggningsgrupper, eftersom alla kanske inte vill tillåta anonyma recensioner utan endast för inloggade kunder, detta för att kunna hantera dåliga recensioner på ett bättre sätt. 

Med vänliga hälsningar, 
Marcus Fjordevik 
Felix Hermansson
UTFORSKARE
som exempel , 
När kunden skall köpa en prdukt kan hen välja färg ,storlek osv men mina kunder skulle också vid samma steg lämna namnet dom vill ha på produkten.
alltså istället för att det kommer en rullgardin med färger ,skall det vara en ruta där dom skall skriva exempelvis - Namn: Johan

detta skulle kunna följa med som en kommentar till köpet på artikeln så det syns i ordersammanställningen i beställningar på Webshop+,

jag har sätt att folk vill att kunderna skall kunna välja Meter vara och andra olika mått osv , och denna lösning hade kunnat gynna dom andra som har specifika lösningar.

jag kan kolla upp folk här på forumet som vill ha samma lösning om ni vill att det skall bli mer följare för att det skall prioriteras hos er ?
Felix Hermansson
UTFORSKARE
det viktigaste är inte att det hänger med till Eekonomi utan det viktigaste är att det kommer med där jag ser beställningen i webshopen , Mvh Felix
Felix Hermansson
UTFORSKARE
Något ???
Marcus Fjordevik
FD ANSTÄLLD
Hej Felix!

Okej, då är jag med på hur du menar. Men så länge kanske dina kunder skulle kunna lägga sina kommentarer i kommentarsfältet i kassan? 

Men vi noterar ditt önskemål och lägger till det till kommande förbättringsförslag. 

/ Marcus 
Onmywall_se
NY MEDLEM
Detta efterlyser vi också. Det hade underlättat mycket. I stort sett allt vi säljer kan göras unikt med t.ex. ett namn eller liknande. Just nu använder vi kommentarsfältet i kassan, men det är ofta folk missar den trots att vi skriver instruktioner på varje produkts sida hur man ska göra. Det var lite bättre innan när det var en stor ruta, nu måste man ju klicka i en box för att få upp rutan, vilket det händer ganska ofta att kunderna missar. 

Önskemålet hade ju varit att i artikelvarianter i gränssnittet kunna göra en kommentarsruta som då kopplas till just den artikeln i beställningsbekräftelse. När kunder köper fler än en sak blir det ju lite krångligt med kommentarsfältet i kassan, rätt info ska kopplas till rätt produkt och det har hänt att fältet inte rymmer all text som kunden vill skriva in.
Felix Hermansson
UTFORSKARE
Varannan kund fattar inte hur dom skall göra , även jag har direkt på startsidan och till varje produkt hur man skall göra , men folk läser inte sådan text 😞 dom flesta skriver , det kom inte upp nån ruta där jag kunde skriva namnet , så skickar dom det på mail och instagram 😞
Skindex
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Lägga till fria fält i kassan - Webshop.

Hej! jag skullle vilja ha så att man skulle kunna göra egna "information" rutor med egen text som kunden måste fylla i här han/hon gör ett köp på min hemsida och så att man skulle kunna ta bort information rutor som man inte behöver kunden att fylla i på sin hemsida.
Felix Hermansson
UTFORSKARE
Bumpar tråder och hoppas fler eftersöker denna funktionen då den är kritisk för vår del !:)
Robin Melldén
ANSTÄLLD
Hej

Jag lyssnar gärna lite närmre med er exakt vad som menas här. Har ni möjlighet att antingen lägga en utförlig förklaring här eller maila mig på robin.mellden@visma.com så blir det lättare för mig att förstå.

Exempelvis, ska inställningen endast finnas i kassan eller även på artikeln?
Bör det finnas en inställning som gör fältet obligatoriskt? 

Tack på förhand,
Mvh
Robin
Felix Hermansson
UTFORSKARE
Hej , vill att det skall finnas på artikel nivå , och gärna så man kan göra det obligatoriskt , och även så man kan välja vad det skall stå innan , så i mitt fall vill jag att det skall stå "Namn"

Bifogar en länk till en annan sida som har den funktionen så du kan se hur det ser ut

https://www.barntema.se/kingsdesign-n...

Håller tummarna för att ni kannordna detta , det hade underlättat nått otroligt för vår del och säkert för många andra med 🙂

Mvh
Kingsdesign
Felix
Felix Hermansson
UTFORSKARE
Såg att det inte är så många aktiva projekt , kan inte detta lyftas då det inte kräver så mycket utveckling ?

Mvh
Felix
Felix Hermansson
UTFORSKARE
Hej igen Visma , nu har det gått 3 år . så tänkte försöka göra en liten uppdatering. 

Vill börja med att förklara att vi som är inne på det här forumet representerar stor del av dem som har er webshops lösning, vi som orkar dra oss in här och kommentera om lösningar vi vill få gjorde gör det för att vi är i stort behov av dem och ni på andra sidan borde lägga större vikt vid det vi säger här inne. 

Den här lösningen som jag lagt som ide ligger i grund för många webshopslösningar hos andra leverantörer men jag vill så gärna inte byta!! jag vill verkligen stanna hos er! 

Eftersom Robin (som jobbade på er webshop innan) bytt avdelning eller slutat så är inte heller utvecklingstråden kvar , Vem bär ansvaret för att förmedla nu vad som händer i utvecklingen i webshopen? 

Snälla kolla om ni kan prioritera denna enkla funktion och håll oss trogna kunder fortsatt trogna och medvetna om att ni faktist bryr er om våra små uppdateringar vi behöver! 

Hoppas vi inte enbart är en belastning för er.

Tack på förhand om ni hjälper oss, jag pratar gärna personligen med er på telefon om ni skulle prioritera ärendet.
Hej!
Jag är numera produktägare till Visma Webshop, så jag kan svara på din fråga.
Det är egentligen inga konstigheter, för en viss typ av produkter finns det ett behov av detta. Däremot kan jag inte lova när i tiden, men bra att du tar upp tråden så att jag blir uppdaterad om hur stort behovet är.
En följdfråga; borde det i så fall vara en inställning per artikelkategori, om kommentarsfält ska finnas tilgängligt eller inte?
/Jennie-Ann
Agnetha Svensson
UTFORSKARE
Vi önskar detta också!!!

Hälsningar Agnetha
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Felix Hermansson
UTFORSKARE

Hej, 

 

Jag vill börja med att TACKA stort för att det utvärderas då detta skulle vara guld värt för många! 

 

Lättast är som du skriver att det blir per artikelkategori. 

 

Bra om man kan skriva vad för info som skall stå i fältet då det är olika för olika webshoppar , 

I vårt fall är det namn vi vill att kunden skall lämna men i nått annat fall så kan det va nått helt annat. 

 

Tack igen!

SG Hemsida
NY MEDLEM

En ruta där kunden kan fylla i text när de beställer artikeln hade varit bra.

Som de har på denna sidan:

 

https://www.glentons.se/basket/massiv-basket-trofe/16916/

 

Så texten är knuten till en specifik beställd artikel och kan lämna olika information på olika artiklar.

SG Hemsida
NY MEDLEM

Håller med!

My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan! 

När en kund beställer en artikel i din Webshop så kan dem i kassan lägga till mer information, klickar man där så kommer det fram en ruta där kund kan skriva fritt och få fram önskemål vad det gäller beställningen. När du sedan får in bekräftelsen under Beställningar i din webshop så finns denna information med i beställningsinformationen. Lägg till mer information finns på sidan för Person- och Adressuppgifter. Kanske kan hjälpa dig på vägen. 

Jag förstår att det inte är det du är ute efter precis så jag kommer självklart också lyfta detta som ett önskemål för framtida släpp. 🙂

Ha en toppendag! 
/My 

Felix Hermansson
UTFORSKARE

Kan ni slå ihop detta med mitt önskemål då det är samma? 

Den ligger under utvärdering 👍

Felix Hermansson
UTFORSKARE

Tack för att ni har lagt till detta i smyg ! 😄 

 

ingen aning när ni la till det men det va till stor hjälp! 

inga kunder än så länge som inte vet hur de skall göra 🙂 

 

Nu är bara nästa steg att man kan ha olika text på olika produkter, 

då vi tex har max 10 bokstäver på vissa produkter och 16bokstäver på andra 🙂 

 

men tack iaf , funkar så länge 🙂

Gustav Bergqvist
PRODUCT OWNER

Hej alla ni i denna tråd, 

 

Som Felix skrev ovan finns nu möjligheten att lägga till fritextfält kopplat till artiklar. För att styra namnet för fritextfältet går ni till Shopinställningar- Etikett för tilläggsinformation för standardartikel. Har ni flera språk aktiverade klickar ni på " Översätt" för att styra fältets namn i språken ni hanterar.

Därefter går ni in på artikeln/artiklarna fältet ska aktiveras på genom Artiklar-redigera artiklar- " Lägg till fritextfält".  Nu har era kunder möjligheten att skriva kommentarer kopplat till artikeln. 

 

Jag håller tråden öppen om det är fler som önskar större variation av fältet så som Felix beskriver ovan, i så fall får ni gärna antingen kommentera på nytt eller gilla min/ Felixs kommentar. 

 

Hoppas funktionen uppskattas och lycka till med era webbshoppar! 🙂 

 

/ Gustav