Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
staffankli
NY MEDLEM

Leverans- och fakturaadress samt sidfot i Webshop

Status: Genomförd
När man i kassan anger sitt namn mm så produceras ett svarsmail av systemet där uppgifter står till vänster:
Beställningsnummer och under det Fakturaadress.
Till höger står fakturaadress oftast då tomt utrymme såvida inte kunden kryssat i separat fakturaadress vid sin beställning utan bara fyllt i sin beställning "som vanligt".

Det är ologiskt då det är en vara som beställts bör det stå till vänster:
Leveransadress (för varan) och sedan lämpligen samma uppgifter till höger såvida inte kunden kryssat i bocken separat fakturaadress försåss då den bör stå där. Det är ju inte en fakturaadress som beställts av kunden utan vara till Leverantörsadress.

Alternativt och bättre för oss kan man tänka sig att införa en ruta som måste ikryssas där kunden bekräftar att leveransadress är samma som fakturaadress så att kunden tvingas välja.
Vi säljer bara till företag vilka i flera fall har separata leverans och fakturaadress och det blir lätt fel i kunders beställningar när kunden inte uppmärksammar den lilla bocken som skall kryssas i för att få upp dessa separata adresser.

Sedan är radioknappen privat förvalt. Vi säljer enbart till företag och vill egetligen inte ha knappen privat ens möjlig. Man kan ju välja inkl och ex moms som förval i shoppen då bör analogt vid ex moms även företag bli förvalt.

Vidhåller sedan med en dåres envishet att en sidfot som ser ut som en sidfot brukar se ut efterlyses, dvs en sidfot som är på helbredd med möjlighet att fylla i mindre textstorlek. (telefon, adress osv). Nuvarande alternativ med t.ex halvbredd är inte funktionellt.

/Staffan Klintberg
4 Kommentarer
staffankli
NY MEDLEM
Skrev fel, det blev obegripligt:
Till vänster står Fakturaadress och till höger Leveransadress

Till vänster står då kundens namn men det är tomt på Leveransadress till höger.
Det ger ju underligt budskap till kunden. Det kommer en faktura men ingen leveransadress.
.
Sorry,....
/Staffan
Mycket bra synpunkter, jag kan inte mer än hålla med dig i samtliga av dem.
Du ska få lite tankar kring de tre förslagen som du skrev om, så du vet vart vi står idag. Jag förstår att mina svar kan ses lite som "god dag yxskaft". Men jag hoppas du uppskattar dem bättre än ingenting.

- Leveransadress borde göras mer tydlig, och tvinga kund till val. -
Mycket bra förslag, vi har i planer att se över bekräftelsemailen och att se till att ändra så det inte skickas från den "svaraej"-adress som används idag. I samma veva borde vi även se över förfarandet av leveransadress som du skriver.

- Standardmarkering i Företag i kassan (alternativt val om att enbart tillåta företag) -
Detta är väl den ändring som borde ligga närmast till hands. Vi har fått många önskemål på detta och vill få med i framtiden så man kan välja att ställa in att man "Säljer enbart till företag".

- Footern/Sidfoten borde kunna designas annorlunda mot idag -
Intressant, och jag har märkt att fler och fler har efterfrågat att kunna välja själv hur footern ska vara uppdelad. Har du några tankar på hur detta skulle fungera? Vart i administrationsgränssnittet ser du att det hade passat att ha inställningar för sidfoten? Vilka olika val skulle finnas?

Gällande ovanstående vill jag vara tydlig och påpeka att jag inte kan lova någonting kring funktioner i framtiden. Det är jättesvårt att säga exakt hur vi kommer att göra i framtiden, se detta mer som tankar från mig idag om hur vi planerar att göra. Sen kan saker ändras. Vi lever i en föränderlig värld!
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Nellie Karlsson APPLICATION SPECIALIST ‎2021-08-27 09:42 )
Hej! 

Jag tänkte göra en uppdatering i denna tråd då en del av dina önskemål har genomförts. 

- Börjar vi med fakturaadress och leveransadress så fungerar det fortfarande så att du måste bocka för "Avvikande leveransadress" om det gäller och har där möjlighet att fylla på med annan information än fakturaadressen. 

- Gällande att göra det möjligt att enbart sälja till företag så kan du nu ställa in detta i dina Shopinställningar. Gå till Webshop - Shopinställningar - Under "Kassa" så kan du nu ställa in "Sälj till kundgrupp" som Enbart Företag

- När det gäller sidfoten så har du möjlighet att göra en del justeringar för denna. Under Website - Sidlayout - och under fliken "Sidlayout för sidfot" så kan du välja mellan fyra stycken olika alternativ. Men, uppfattar jag dig korrekt om du vill kunna göra fler justeringar än så? Återkoppla gärna. 


Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd