Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
terapeutenAB
NY MEDLEM

Presentkortsförsäljning eEkonomi/Webshop

Status: Utvärderar
Hej,

Jag säljer inte bara försäljningsprodukter via webshopen som ska bokföras som en försäljningsintäkt. Jag säljer även presentkort som inte ska bokaföras som en intäkt på ett försäljningskonto när de säljs utan som en skuld. När jag i dagsläget säljer ett presentkort så skickas ordern till försäljningsöversikten i Visma Avendo eEkonomi där jag enkelt kan bokföra den. Dock bokförs detta på ett försäljningskonto om jag trycker på bokför. Jag skulle vilja att det fanns ett alternativ där presentkortsförsäljningen i webshopen läggs som en skuld istället. I dagsläget tycks det inte gå att ställa in.

Mvh
26 Kommentarer
terapeutenAB
NY MEDLEM
För att förtydliga handlar det alltså om att det ska finnas ett alternativ i artikelinställningarna (Grunduppgifter) under "Artikelkontering" i Visma Avendo eEkonomi med ett alternativ "Skuld" eller liknande. Där finns idag bl a "Varor 25 %" och "Tjänster 0 %". Problemet uppstår förstås inte bara vid köp via webshopen utan även när jag använder artikeln vid fakturering och i alla andra fall där jag använder artikeln. Därmed har jag insett att jag är beroende av att detta behöver lösas ganska omgående för att jag inte ska få en massa extraarbete. Eller har ni något annat förslag till mig?
Per Nyquist
ANSTÄLLD
Hej!

Visma Avendo eEkonomi hanterar tyvärr inte presentkort vid fakturering i dagsläget och därmed går det inte heller att på ett smidigt sätt sälja sådana via webshopen.

Jag har skrivit om hur du kan hantera presentkort manuellt i en annan tråd här på forumet, förhoppningsvis kan den vara till hjälp för att hitta en väg runt problemet:
http://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/...

Jag vidarebefordrar dina synpunkter angående presentkort till vår utvecklingsavdelning. Tack för att du tog dig tid att framföra dem!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Möjlighet att kunna sälja presentkort i webshop+

This reply was created from a merged topic originally titled
Möjlighet att kunna sälja presentkort i Avendo Webshop +.
Joakim Karlsson
FD ANSTÄLLD
Hej!
Ett liknande önskemål fanns sedan tidigare i forumet så jag slår ihop trådarna för att samla allt på ett ställe. Tack för att du framförde din idé till oss!
terapeutenAB
NY MEDLEM
Hej

Presentkort som artikel tycks inte tagits med i den nya versionen av Visma eEkonomi. Tråkigt. Tänk gärna om eftersom det nog är vanligt att man vill sälja presentkort via sin Webshop.
Bertil12
NY MEDLEM
This reply was created from a merged topic originally titled
Presentkortsförsäljning.


Jag har också behov av att kunna sälja presentkort. Jag vill skapa en kundfaktura, och kunna kontera detta på konto 2421.

Notera: Det här ämnet skapades från reply i ämnet Moms Presentkort - eEkonomi
terapeutenAB
NY MEDLEM
Jag tycker att ni åtminstone kan göra det enkelt att korrigera en kundfaktura under Bokföring/Verifikationer. Alla andra verifikationer kan man enkelt korrigera utom just kundfakturor. Om jag hade kunnat korrigera en kundfaktura enkelt hade jag själv kunnat föra presentkortsbeloppet manuellt till konto 2421 eller liknande. Eftersom inte ens det går blir det helt omöjligt att bedriva presentkortsförsäljning på ett smidigt sätt i eEkonomi.
Andreas L
NY MEDLEM
Just nu får jag ha kvar mitt gamla fakturaprogram för dessa fakturor, och sedan bokföra dem med manuell kontering när inbetalningen kommer. Troligtvis inte ens lagligt på grund av att det blir olika nummerserier på fakturorna, men vad ska man göra?

Samma sak om man ska skicka en faktura för att få ersättning för ett utlägg, exempelvis annonskostnader som leverantörer ska betala. Då vill jag kunna bokföra detta direkt med Kredit på 5900.
Linda Svahn
ANSTÄLLD
Hej!

Jag har lagt upp ett ärende hos oss att vi måste diskutera hanteringen av presentkortsförsäljning i eEkonomi. Jag förstår behovet av det för att faktureringen ska fungera smidigt för er.
Fd medlem
Inte tillämpbar
This reply was created from a merged topic originally titled
Presentkort som artikel?.
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER
Hej!

I dagsläget finns ingen smidig hantering av presentkort som artikel eftersom bokföringen då blir fel från fakturan.

I den här tråden har vi samlat alla idéer gällande presentkort.

/Anna
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Köpt Visma eekonomi och förutsatte att det fungerade att bokföra försäljning av presentkort på ett enkelt sätt. Ser nu att det inte verkar göra det tyvärr. Skulle underlätta stort för mig eftersom presentkort kommer bli en av de främsta produkterna.

Har ni något tips på ett bokföringsprogram som kan hantera presentkort på ett smidigt sätt. Behöver inte vara från Visma.

Tack för hjälpen!

/Per
Andreas L
NY MEDLEM
Vad är status på fakturering av presentkort?
GunillaJaltsén
ANSTÄLLD
Hej
Tyvärr inget planerat just nu.

//Gunilla
Fd medlem
Inte tillämpbar
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Vad händer med presentkortsfunktionen??.
kameleont
NY MEDLEM

Har ni löst detta ännu?

Är i stort behov att kunna göra detta i eekonomi

Fd medlem
Inte tillämpbar
Fortfarande ingen lösning?

Är ju minst sagt en viktig funktion.
Andreas L
NY MEDLEM

Fick ett svar av någon här på forumet (inte en Visma-anställda), som löste detta för mig. Hittar inte hans svar nu, men det gick ut på att göra såhär:

Om man i inställningarna för kontoplanen sätter momskod 05 på konto 2421 så kan man skapa en artikelkontering för presentkortsförsäljning där 2421 blir tillgänglig i valet för momsfri försäljning. Därefter skapar man sin artikel.

Glöm inte gå in i inställningarna för kontoplanen igen och ta bort momskoden från 2421 när artikeln är skapad.

Hej allihopa!

Det har dröjt ett tag innan vi uppdaterat i denna tråd - Jag ber om ursäkt för detta.

Jag har dock möjligheten att komma med lite glädjande nyheter, vi håller i dagsläget på att kika hur vi kan göra hanteringen av presentkort bättre i Visma eEkonomi. Jag kan tyvärr inte säga exakt när det kommer genomföras eller hur det kommer ser ut men tanken är att göra förbättringar stegvis. Fokuset kommer i första stegen vara på att förbättra hanteringen i Visma eEkonomi.

Vi uppdaterar självklart tråden när vi har mer information.

Ha en fin helg!

/Lovisa
Under Linden
NY MEDLEM
Tycker ni har lite brått nu eftersom vi som kommer från e-sonomic är vana med att kunna detta helt utan bekymmer. Verklingen en dävulsk detalj som just har ramt mig
emma__41
NY MEDLEM
Något nytt kring presentkort?

Kan ni verifiera att det som Andreas L skriver vill fungera utan bekymmer?
Om man i inställningarna för kontoplanen sätter momskod 05 på konto 2421 så kan man skapa en artikelkontering för presentkortsförsäljning där 2421 blir tillgänglig i valet för momsfri försäljning. Därefter skapar man sin artikel.
Glöm inte gå in i inställningarna för kontoplanen igen och ta bort momskoden från 2421 när artikeln är skapad. 
Susan Åklundh
FD ANSTÄLLD
Hej Emma,

Det fungerar i programmet att göra så som Andreas L skriver,men skulle rekommendera att du gör som Kjell föreslår i tråden Bokföra försäljning av presentkort tills det finns ett alternativ i programmet.

Ha en fin dag
/Susan
emma__41
NY MEDLEM
Något nytt? Skulle vilja ha detta klart innan julshoppingen.
Kxtek_
NY MEDLEM
Hej vill ha detta också, men som en skuld till huvudfranchise på 10% av försäljningsvärdet till franchisetagaren.
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Jag har glädjande nyheter att dela med mig av denna onsdag! 
Vi har idag släppt en ny version av Visma eEkonomi där vi gjort det möjligt att registrera försäljning och inlösen av presentkort i eEkonomi. Ni kan läsa mer i forumtråden "Supporten tipsar: Sälj presentkort i eEkonomi". Detta ger er möjlighet att sälja presentkort både via webshopen som en artikel eller direkt registrera på en faktura i eEkonomi, men det finns ännu ingen funktion för att kunna lösa in/utnyttja ett presentkort att handla för i webshopen. 

Vi behåller tråden öppen för önskemål gällande att kunna lösa in/utnyttja ett presentkort i webshopen. 

Ha en fin dag!
/Nellie
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar