Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Sara D
NY MEDLEM

Rabattkoder - Webshop+

Status: Utvärderar
Hej Jag har nyligen bytt till er webbshop och var så glad över en så lätt arbetad webbshop. Nu har vi stött på begränsningar i webbshopen i form av Rabattkoder och erbjudanden.
- Att ha en rabatt kod som text bara kan användas en gång tex till presentkort vore toppen.
-att även kunna ha ett erbjudande som bara gäller en -20 artiklar och bara dom.
-att kunna utesluta vissa artiklar ur ett allmänt erbjudande på tex 20% för att inte kunna få rabatt på redan nedsatta produkter - REA på REA ́n.
Butiker idag konkurerar idag med Rabatter och erbjudanden så detta är en stor grej för oss!

Tacksam för feedback 🙂

www.stigsbergsgard.se
20 Kommentarer
Tack Sara! Vad kul att höra att du är nöjd, och tack för förbättringsförslagen! 

Väldigt bra förslag och bra beskrivet. Jag lägger till detta i vår lista på saker att förbättra. Det kommer nog dessvärre inte kunna genomföras den allra närmsta tiden eftersom vi redan har planer ett tag framöver, men det är väldigt värdeful information till oss som jobbar med produkten.

Håll utkik under nästa vecka, då släpper vi en ny version!

Ha en bra dag
Kristian 
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Vi har nu släppt en ny version av Visma Webshop + där det finns möjlighet att ange rabattkoder. Skapar du upp en ny rabattkod så har du möjlighet att ange under hur lång period den här rabattkoden ska gälla, du kan ange att rabatten ska dras om dina kunder handlar inom/för en viss summa. Du kan även bestämma en Typ av rabatt, antingen att fri frakt gäller eller att kunden får rabatt på en artikelsumma. Väljer du Rabatt på artikelsumma så kan du styra om du vill ha en procentuell rabatt eller ett fast belopp. 

Du kan även styra lite mer gällande hur länge engångskoden ska gälla, om den ska inaktiveras efter visst antal lagda ordrar. Eller styra att rabatten endast gäller för specifika artiklar. 

Jag hoppas att denna funktion kan hjälpa många av er! 

Finns det några frågor, så tveka inte på att återkoppla här i tråden.
/Nellie  
Fredrik84
NY MEDLEM
Hade gärna sett att man kunde valt flera artikelkategorier under samma rabattkod. Alternativt samma rabattkod till olika rabatter. 
ingela29
NY MEDLEM
Om man markerar alternativet "ENGÅNGSKOD" innebär det då att själva koden kan användas TOTALT en gång (alltså en kod specialskpapad till specifik kund) eller innebär valet att webshopen kontrollerar om den specifika kunden har använt denna kod tidigare vid en annan order och stoppar order nr 2 av samma kund? 
Sofia Johansson
MODERATOR
Hej Ingela!

Se Nellies kommerntar i denna tråd. 

/Sofia
ingela29
NY MEDLEM
Tack, men den kommentaren svarar inte på min fråga. Jag vill veta om webshopen styr så att samma kund inte kan använda mer än en gång ifall alternativet är ikryssat. 
Alexander Karlsson
ANSTÄLLD
Hej Ingela.
En engångskod kan endast användas en gång av en och samma kund.
/Alexander
ingela29
NY MEDLEM
Ok - jag formulerar om frågan så den blir mer tydlig.
Om jag lägger upp en rabattkod som ska kunna användas i webshopen under en viss tidsperiod - kan jag genom att klicka i "engångskod" förhindra att en och samma kund använder koden mer än en gång under denna period?
Alexander Karlsson
ANSTÄLLD
Ja
ingela29
NY MEDLEM
Tack 🙂 
ingela29
NY MEDLEM
Ditt svar stämde tyvärr inte. Koden inaktiveras efter att den använts en gång i webshopen. Jag efterlyste att kunna lägga upp EN rabattkod som kan användas i shopen obegränsat antal gånger under en viss perion men endast EN gång per kund - alltså att systemet ska synka med kundens IP nummer eller kontaktuppgifter o känna av att rabatten för just denna kund redan utnyttjats. 
Tack ändå, nu vet jag hur det fungerar även om det inte löste mitt problem. 
Sanna Theodorsson1
FD ANSTÄLLD
Hej Ingela!
Jag ber om ursäkt. Det stämmer som du säger. Engångskoden kan du lägga ett max antal gånger den ska användas men den kan inte känna av om det är samma kund som utnyttjar koden mer än en gång dessvärre. 
Så antingen får man skapa flera koder som bara kan användas en gång och dela ut till kunder. Annars är det att lägga en rabattkod för period som är smidigast men då är det ju möjligt att någon kund kan utnyttja erbjudandet mer än en gång. Det kanske gör att dom köper det där extra som dom kanske inte hade köpt annars 🙂 Men jag förstår din tanke och tyvärr så fungerar det inte i dagsläget. 

Ha det gott!
/Sanna
Mikael G
NY MEDLEM
(uppdaterad av Mikael G ‎2021-08-27 08:31 )
Det går att välja produkter/Grupper som ingår i rabatten men inte de som INTE ingår. Man vill ju inte dela ut dubbelrabatter. Blir många tråkiga diskussioner med kunder och risk att förlora dem.
Mikael G
NY MEDLEM
Tacksam om jag kan få ett svar på denna fråga.
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST
Hej Mikael,

Först och främst är jag inte riktigt med på vad du menar när du skriver dubbelrabatter. Har du möjligtvis ett exempel eller nåt scenario som du skulle kunna beskriva där ni idag får dubbla rabatter på en artikel?
Man kan välja vilka artiklar eller artikelgrupper man vill lägga rabatten på men om jag förstår dig rätt så menar du att ni kanske vill ha en rabatt på en artikelkategori men inte då på samtliga artiklar i den artikelkategorin?

Ett alternativ hade kanske varit att skapa en ny artikelkategori med de artiklar som ska omfattas av denna rabatten och när rabattperioden är slut så tar du bort den.
Denna artikelkategori behöver man sen inte lägga ut på sidan utan endast för din hantering av rabatter i så fall.

Rätta mig gärna om jag har fattat din fråga fel.

/Cecilia
Mikael G
NY MEDLEM
Hej Cecilia,

Om butiken har en kampanj med 20% rabatt på hela sortimentet och inte vill att redan rabatterade varor ska ingå. Då vill man undanta dessa varor så att det inte blir en dubbelrabatt. 

Mikael G
NY MEDLEM
Vi har mer än 2000 kunder och det blir ett omöjligt uppdrag att lägga upp så många olika rabattkoder varje månad. Detta hade varit ett mycket bra säljverktyg om det kunde genomföras.
Sofia Johansson
MODERATOR
Hej Mikael!

Jag förstår om det hade varit smidigt och håller med dig.
Tar det vidare som ett önskemål istället.

Ha en trevlig dag!
Sara D
NY MEDLEM
Hej Rabattkoder som fungerar på en kategori stämmer inte riktigt då alla varianter måste ligga med inte bara huvudartikeln och det fungerar ju inte det blir samma vara fleragånger i samma kategori. Vore toppen om ni kunde lösa det.
Och vi vill även att man kan utesluta en kategori!
och lättare kunna sälja automatiserade presentkort med en kod och kunden kan skriva ut själv från ett mail eller hemsidan.
Om man kunde ändra på stl och färgen på ej i lager vore också bra!

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar