Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Ändra momskonto för en momsfordran- eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Jag vill koppla konto 2650 till övriga skulder i Balansräkningen, jag bokför alltid en momsskuld som uppstår vid momsbokningen per månad på 2650 och om det är en momsfordran som uppstår bokas den till 1650, fordran bland fordringarna och skuld på skuldsidan. Nu har ni valt att använda 2650 för båda delar och kodat den till fordringar vilket innebär att man får ett minussaldo på övriga fordringar vid momsskuld som ser konstigt ut. Förstår att ni vill göra programmet så säkert som möjligt även för de som kanske inte jobbar bara med redovisning men detta ställer till det för oss som har det som vårt dagliga arbete och vill kunna styra hur vi jobbar själv. Har börjat med en kund här i eEkonomi för att själv lära mig men har ett flertal kunder i kö som vill in i det men blir osäker när jag blir låst i mitt arbete, detta är en trend i alla program spärra möjligheterna till att själv bestämma över hur rutinerna ska vara, så snälla glöm inte oss som har kunskapen för att själv kunna ändra kodningar på konton. I övrigt är jag väldigt nöjd med programmet!
5 Kommentarer
NY MEDLEM
Kan bara hålla med Irene. Jag har samma problem med denna bokning, då jag egentligen använder 2650/1650.Jag har bokat om manuellt 1650/2650 efter momsrapporten bara för att få det som jag vill. Men är det blir ett moment till för de som kanske vill göra det själv.
 Kanske blir skillnad för oss som har arbete med bokföring.
Jag har ju även ogillat att man inte kan göra en preliminär IB när man gör nytt bokföringsår och inte hunnit att avsluta det gamla helt. 
Har en del åsikter i att kunna göra inställningar i programmet, som jag saknar relativ ofta, men kanske jag ställer för höga krav när jag jobbat med det heltid i ganska många år. Men lite mer flexibilitet eftersöks.
ANSTÄLLD
Hej!

Det stämmer att programmet alltid bokför momsen från momsrapporten på konto 2650, oavsett om det är en skuld eller fordran som uppstår.  Kontot hanteras sedan annorlunda på balansräkningen, beroende på hur det bokats. Har en fordran bokats upp, d v s en debetering av kontot, så hamnar det under Övriga fordringar. Har en skuld bokats upp, d v s en kreditering av av kontot, så hamnar det under Övriga skulder. Så att det skulle hamna med ett minussaldo under Övriga fordringar, stämmer inte. Då beror det troligtvis på att det finns ett saldo på kontot sedan tidigare eller liknande. 

Vi tar till oss ditt önskemål om att kunna styra om en momsfordran till konto 1650, ämnet behandlas redan i denna tråden, och verkat alltså tyvärr inte vara planerat. Vill man ha sin momsfordran på det kontot får man i dagsläget boka om det manuellt.

/Karl


NY MEDLEM
Hej!

Något nytt på gång angående detta? Saknar att inte det bokas på 1650 om det är en momsfordran.

/ Monica
COMMUNITY MANAGER
Hej Monica! 

Inget nytt har hänt gällande önskemålet, vi har fortfarande inte planer på att ändra så att fordran bokas automatiskt mot 1650. 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu