Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
StefanUS
NY MEDLEM

Anpassad bokföringslösning för organisationer med medlemsföreningar

Status: Inte planerad just nu

Jag arbetar på en studentkår som består av en huvudorganisation samt ett 30-tal medlemsföreningar. Samtliga har samma organisationsnummer men separerad bokföring då det annars skulle bli en ohanterlig massa i form av bokföring.

 

Centralt så är vi väldigt glada över Visma eEkonomi då det är ett smidigt, lättförståeligt och prisvärt bokföringsprogram som löser de problem vi möter.

 

Det vore ett drömscenario om Visma eEkonomi även kunde nyttjas av våra c:a 30 medlemsföreningar men då samtliga delar samma organisationsnummer är detta inte möjligt.

 

Min tanke är därför följande: Hade det varit möjligt att utveckla en modul (App) till Visma eEkonomi som är anpassad för föreningar med vår struktur, där vi har en central bokföring men också kan skapa "underordnade konto" som får sin egen kontoplan, bokföring och möjlighet att ta ut rapporter. Jag tänker då att man erlägger en summa för "Huvudkontot" samt en ytterligare summa för varje "Underordnat konto" som skapas. Som admin på huvudkontot skulle jag ha tillgång till samtliga konton för att även kunna understödja våra medlemsföreningar i den löpande bokföringen. Vi skulle även kunna strömlinjeforma hur vi arbetar i organisationen och löpande ta ut balansrapporter för att få en bättre ekonomisk helhetsbild av hur verksamheten går.

 

Genom att fortfarande håla isär allt som är kopplat till den löpande bokföringen så skulle det ändå underlätta det dagliga arbetet och jag tror att det är en lösning som många andra större organisationer skulle vara intresserade av.

1 Kommentar
Hanna Bergqvist
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej, 

 

Tack för din ide! Detta är inget som vi planerar att lösa direkt i programmet, men eventuellt går det att lösa med någon form av integration. Du kan se mer om våra integrationer här: https://integrationer.vismaspcs.se/

Ha en fin dag!

 

/ Hanna B