Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NathalieEK
NY MEDLEM

Attestflöden

Status: Utvärderar

Hej!

Det borde finnas möjlighet att skapa attestflöden och ha en mängd olika attestanter för olika flöden i eKonomi. För bolag som har olika attestflöden och exempelvis två attestanter i varje flöde så är tyvärr eEkonomi inte ett alternativ idag. Det går bara att ha en attestant för varje faktura och man kan inte välja olika attestanter för olika leverantöre/fakturor. 

6 Kommentarer
LW -60
UTFORSKARE

Du har helt rätt och eEkonomi är nog inte byggt för organisationer som kräver lite mer. Det fungerar bra med eEkonomi när man kör med kontantmetoden och har företaget på fickan. Jag menar inte att vara disrespectful mot eEkonomi nu, utan försöker bara berätta att man bör göra en ordentlig research över programvarorna idag innan man bestämmer sig. Jag vet inte vad du arbetat i för system tidigare. I dagsläget, är stora nyheten att allt ska ligga i molnet. Molnet är programmakarnas nya gud. Tyvärr är det "biverkningar" när man jobbar i molnet. Driftstörningar dyker aldrig upp när man jobbar med installerad programvara, men så snart det ligger i molnet är störningarna ett faktum. Argumentet att "man aldrig behöver ta backup" är också något som är dumt men som ses som en fördel. Jag ser det som en nackdel, då man aldrig kan backa när man gjort fel. Allt speglas på molnservern så du kan aldrig gå tillbaka en dag, en timme eller en minut. Allt speglas i realtid. Man ska vara riktigt försiktig, för det puffas hela tiden för - i mina ögon - programvaror som för stunden är poppis och vilka tycker det är poppis, jo, de som utvecklat ett nytt system och som vill ha investeringspengarna tillbaka.  Man måste alltid vara försiktig och göra egna noggranna genomgångar, sondera terrängen ordentligt, innan man bestämmer sig.

 

Lycka till!

Mvh Lena

NathalieEK
NY MEDLEM
(uppdaterad av NathalieEK ‎2020-11-18 10:35 )

Nja det går utmärkt att köra fakturametoden och även att ha lite större småbolag i eEkonomi, men för att möjliggöra för fler sötare småbolag att använda eEkonomi så behövs en del förbättringar. 

Vad gäller molnlösningar så är det framtiden oavsett om det är svårt att acceptera. Används molnlösningar rätt så är de helt överlägsna lokala program. Jag tkr att eventuella driftstörningar helt klart vägs upp av möjligheten att uppdatera programmet. Visma hade aldrig kunnat genomföra uppdateringar av funktioner i den takt de håller nu med lokalt installerad programvara. Utvecklingen går så otroligt mkt snabbare i molnet. Som du kanske har märkt så läggs nya funktioner till flera ggr i månaden. Ge dem ett par år till så är de ett överlägset alternativ till exempelvis Fortnox. Om de dessutom kunde lägga till funktioner för större bolag så tror jag de kommer sopa mattan med de flesta leverantörer. 

LW -60
UTFORSKARE

Det finns ett annat molnbaserat program, Visma NET eller vad det heter. Det är ett annat Vismabolag än eEkonomi eller de som handhar Administration som utvecklar detta. Den programvaran vänder sig till större företag, men är så hårdstyrt - förmodligen med flit - att man måste specialsy hela kalaset. Då måste man använda sig av separata konsulter som långsamt och noggrant går igenom allt och på var och varannan fråga säger de "det går inte" och till sist är man uppe i en peng om 250.000:- om inte mer, för att få ett program som har hälften av den funktionalitet som Administration har, och som är stelbent utan flexibilitet.  Till och med lilla eEkonomi är mångdubbelt flexiblare än NET. Sedan har det inte så mycket med om ett program ligger i molnet eller ej om det programmerarna vill ändra något i programvaran. Det finns ju funktioner som vi i eEkonomi väntat på i två år och som inte fungerar längre som det stationära Administration hade ändrat på för länge, länge sedan, se bara tråden om betalfiler till Nordea. Så det har inget att göra med programutvecklingen alls, om programmet är molnbaserat eller stationärt utan det handlar om hur sexig programmeringen är för den som ska ta fram förändringen. Om inte en programmerare förstår vitsen med nummerföljd i periodiseringar utan tycker det är osexigt och gillar skojigare utmaningar eller vad det nu är som driver denne person, ja, då spelar det ingen roll om det är molnbaserat eller ej. Molnet är hackarnas nya våta dröm. Vänta bara när kaoset kommer, då de hackat in sig och ingen kommer åt någon information längre. Det är bara en tidsfråga.

 

Mvh Lena

NathalieEK
NY MEDLEM

Jo jag har använt Visma net lite grann. Det är katastrof rent ut sagt. Helt oanvändbart skulle jag säga. 

Vad jag menar med uppdateringar i molnet är att det går snabbare och lättare att släppa och lansera uppdateringar. Så ofta och kontinuerligt som uppdateringar släpps i molnprogram är inte hållbart i lokala program, det blir alldeles för jobbigt för användarna som måsta uppdatera sin version varje gång en ny uppdatering släpps. 

 

Läckor och intrång händer redan då och då, det lär inte bli värre än det redan är i och med att medvetenheten om säkerhet har blivit långt bättre än för några år sedan. Som tur är håller EU på att ta fram säkra molnlösningar inom EU genom projektet GAIA X. 

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
LW -60
UTFORSKARE

Hej, @NathalieEK !

Jag tycker det är jobbigare med alla driftstörningar varje vecka än att göra en enkel uppdatering av en programvara några få gånger årligen.