Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Automatisk korrigering vid ändring av periodisering - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Hej,

Jag bokförde två hyresavier (som även inkluderar elavgifter) i december 2018 i eEkonomi, och som jag periodiserade till 2019. Nu råkade jag periodisera både elkostnad och hyra mot 1790. Vet inte hur viktigt det är men jag vill ändra till konto 1710 för hyran. Hade dessutom råkat periodiserat dom på fel månad.

Jag gick in under Leverantörsfakturor och Åtgärder-Periodisera, på dom fakturorna som det gäller. Ändrade datum till rätt period för både hyra och elkostnad, och bytte konto till 1710 för 5010 Lokalhyra. Klickade på Spara, och sen Spara igen på fakturan. Nu står det rätt datum under Kommande periodiseringar, och det är rätt konto när man klickar på länken till periodiseringen av hyran.

Men...programmet gör ingen korrigering av den redan bokförda verifikationen av leverantörsfakturan när man gjort denna ändring. Kollar man konto 1790 så är hyresbeloppen fortfarande bokförda på det kontot. Ska inte detta ske automatiskt? Eller måste man göra en manuell korrigeringsverifikation?

Mvh
5 Kommentarer
CONTENT PRODUCER
Hej!
Verifikationen som redan är bokförd måste du korrigera manuellt. Det gör du under Bokföring - Verifikationer.

/Anna
NY MEDLEM
Hej anna,

Tack för svaret. Då vet jag hur jag ska gå tillväga.

Tycker dock att det finns förbättringspotential här. Programmet klarar ju att skapa kontoposterna för periodiseringar man gör innan verifikationen för en leverantörsfaktura skapas. Programmet klarar även att skapa en verifikation på periodiseringar man gör i efterhand på en leverantörsfaktura. Borde inte vara en stor sak att få in i programmet att även kunna skapa korrigeringsverifikationer när man ändrar t.ex kontonummer i periodiseringarna.

Mvh
CONTENT PRODUCER
Bra input, jag tar det vidare till vår utvecklingsavdelning!
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu