Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
CHAMPION

Automatiskt kontoutdrag Skattekonto - eEkonomi

(uppdaterad av Nellie Karlsson APPLICATION SPECIALIST ‎2019-10-30 21:21 )
Status: Utvärderar
Önskemål

: Att Visma står på tårna, fortsätter att delta aktivt i dialoger och utveckling tillsammans Skatteverket för att bygga in automatiska kontoutdrag i eEkonomi.

 
 
Mål

: Att automatisk skattekontoutdrag lanseras i eEkonomi samtidigt som sådan tjänst finns tillgänglig från Skatteverket.

 
 
Syfte

: Att ta bort ett återkommande arbetsmoment i eEkonomi och därmed behöva lägga mindre tid på bokföringsarbetet.

 
 
Bakgrund

: Att regelbundet behöva logga hos Skattverket och hämta kontoutdrag för inlösning i Ekonomi är en återkommande manuell uppgift som är som gjord för att automatiseras. Speciellt för oss som använder automatiska kontoutdrag från banken så blir skillnaden mot hanteringen av skattekontot extra frustrerande.

 
 

Jag lägger in detta som ett utvecklingsönskemål (skulle vilja skriva KRAV) redan nu som en markering att Visma redan nu bör reserva interna resurser/tid i sin planering för detta. Speciellt efter problemen med att bygga stöd för elektronisk inlämning av årsredovisning till Bolagsverket. 

 
 

Detta är ett önskemål som är beroende på Skatteverkets utvecklingstakt men jag har förstått det som att SKV siktar på att ha ett API för Skattekontot klart innan 2020 (reservation: den uppgiften är några månader gammal).

 
 
 

PS. Jag ser att Visma numera är med i dialogen med SKV så det borde finnas en bra chans att man klarar detta. Eller, det finns i mina ögon inte mycket ursäkt att inte göra det...  DS.

 
 
5 Kommentarer
NY MEDLEM
Skatteverket har nu lanserat en utvecklarversion av just ett API mot skattekontot - det är alltså möjligt att redan nu börja planera och testa med påhittad data.
Skulle önska en roadmap från Visma på när detta är tänkt att implementeras. Det berör verkligen alla företagare och föreningar. SKV siktar i dagsläget på en fullskalig lansering under hösten 2019.
ANSTÄLLD
Hej!

Vi kan bara instämma att detta är superintressant!

Som framgår av mötesanteckningarna länkade ovan ingår Visma Spcs i Skatteverkets projekt Enkla, säkra och trygga affärssystem. Vi följer och reserverar den tid som behövs för att vara delaktiga i diskussioner, tester och så småningom den utveckling som krävs för att tillsammans förbättra processerna. 

Det hade varit guld om vi redan nu kunde ge er en roadmap på när konkreta insatser ska implementeras, vi får återkomma med det när vi vet mer om gemensamma planen och hålltiderna i projektet. 


APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
NY MEDLEM

Tänkte bara hälsa att APIet är finalized för version 1.0. https://app.skatteverket.se/devportalclient-samport-apikat/?toapi=104/231. Det här skulle underlätta vardagen och uppskattas. 🙂

 

MVH,

Eric Johansson