Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Automatkontering - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu

Jag saknar automatkontering liknande den som finns i administration 500. Skulle även uppskatta om datuminmatningen får dagens datum som förslag men är bläddringsbar med piltangenterna så man minskar musanvändningen med risk för mus-armskador.

Med vänlig hälsning Christer M 

23 Kommentarer
Emelie Citron
ANSTÄLLD
Hej!

När du vill att vi ska föreslå dagens datum så gissar jag att du menar på manuella verifikationer? Om du enbart ska registrera en enda verifikation - så måste du mata in datumet. Om du har två eller fler verifikationer så kommer du bli tvungen att mata in datum på första verifikationen, men på verifikation nummer två återanvänder vi datumet från verifikation nummer ett. Detta flöde ser jag inte att vi fått någon större mängd synpunkter på än så länge - jag fortsätter och bevakar tråden för att se om det är fler än du som har samma önskemål!

Vad gäller automatkontering så måste jag tyvärr meddela att det inte är något vi har någon plan att införa. Orsaken till det är att det inte varit någon större efterfrågan än så länge. Skulle det visa sig att behovet förändras så tar vi upp funktionen för diskussion.

//Emelie
Fd medlem
Inte tillämpbar
Ni måste verkligen införa automat konteringar Det är ett måste i ett bokförings program om det ska gå något så när fort att göra bokföringen
Fd medlem
Inte tillämpbar
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Flytt från Visma administration - automatkonteringar.

Tycker det är väldigt synd att automatkonteringar och periodiseringar inte följer med när man flyttar från Administration till eEkonomi. Nu måste jag ha koll på dessa själv och se till att de görs i slutet av varje månad. Stor risk att detta glöms och mer manuellt arbete -> Ineffektivt.

Pratade med supporten och de sa att ni inte hade några planer på att åtgärda detta. Inte heller att möjliggöra skapandet av nya automatkonteringar.

Jag vet att det går att skapa bokföringsförslag. Men det jag vill åt är att hela verifikationen, med belopp (och inte bara konton) skapas automatiskt på ett visst datum. Mer likt Administration.Tack på förhand!
Johanna Karlsson
NY MEDLEM
Jag saknar också funktionen med automatkonteringar. För min del hade det hjälpt mycket om man hade kunnat lägga upp en automatkontering där jag kan ange hur många procent av beloppet som ska stå på de olika kontona, för att slippa dra fram miniräknaren varje gång...
MaChris
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Önskar automatkontering i e-ekonomi.

Vet att frågan varit uppe förut men det verkar inte som det händer något när det gäller automatkonteringar. 
Tycker det är svagt att inte ha med detta i ett modernt bokföringsprogram. Som det är nu måste man t.ex. räkna ut löneskatten "för hand" varenda gång man ska sätta av till pension. Typiskt sånt som görs enkelt med automatkontering.
Finns det några planer på att införa detta i e-ekonomi?
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Stort tack för önskemålet gällande automatkontering till Visma eEkonomi. Det finns ingen funktion för automatkontering i dagsläget men det finns en del hjälp att få av programmet, t ex om du skapar en leverantörsfaktura till en utländsk leverantör inom EU så får du automatisk kontering av momsen och inköpet när du fyller i totalbelopp på fakturan. 

Det finns även hjälp att få, med att räkna ut momsen automatiskt. Du kan under Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter - Markera "Använd automatisk momsberäkning". Programmet kommer då automatiskt räkna ut momsen om kontot du bokför på har en momskod och programmet lägger även till en rad för momsen när du bokför en manuell verifikation, registrerar en insättning eller ett uttag.

Detta är så klart ingen lösning på en automatkontering men jag ville passa på att lyfta exempel på hjälp som programmet kan hjälpa till med att automatisera. 
Som det ser ut i dagsläget så är det inte planerat att införa någon automatkontering men vi kommer självklart ha tråden under uppsikt och vi uppdaterar här igen om det blir någon förändring. 


Ha en fortsatt fin onsdag! 
/Nellie 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej Visma och Nellie,

kanon med den automatiska momsberäkniningen. Men vad jag kan se tycks det bara fungera på de konton som har momskod 20 och 21. Varken momskod 24 eller 22 fungerar dessvärre inte. Detta borde väl vara enkelt att få till att fungera på alla momskoder? Vilket skulle underlätta för både oss redovisningskonsulter och alla de företagare som sitter hemma och bokför själva....?

//Nathalie
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
Lika besviken som övriga ovan om automatkonteringar. Tyvärr så känns Visma Administration som ett bättre program. Skulle även vilja kunna skriva ut enkelt utan att först gå via pdf. blir omständligare då.

Hälsningar Lena

Fd medlem
Inte tillämpbar
Kan bara hålla med ovanstående, sitter och ska bokföra VMB försäljning, ingen automatkontering fungerar. Jag saknar möjligheten att skapa egna automatkonteringar.

tyvärr
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
JeklaBra
NY MEDLEM

Hej

Jag lyfter upp frågan igen. Hur går det med att få till automatkonteringar? Jag tänker framförallt på särskild löneskatt. Det borde vara enkelt att lägga till en sådan på konton för pensionskostnader. Men det finns även behov i annan typ av kontering. Känns inte 2020 att behöva ta fram miniräknaren stup i kvarten. 

 

Tacksam för svar!

Mvh

Jessica

camilla6752
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Håller verkligen att behovet finns för automatkontering!!!!

Lantzekeby
UTFORSKARE

Jag håller på att utvärdera eEkonomi i 20-dagars gratisperioden.  Omedelbart saknade jag möjligheten till automatkontering som jag har i mitt gamla program.  Jag tycker det är en stor brist att den möjligheten inte finns i eEkonomi. Att automatiskt få en viss procentuell fördelning på olika konton i en verifikation snabbar i många fall upp bokföringen väsentligt. Här har ni tyvärr tagit ett kliv bakåt. Det känns gammaldags och tar tid att, varje gång det behovet uppstår,   själv ta fram kalkylatorn och manuellt räkna fram de fördelade beloppen.

 

Hälsningar

Lantzen

Challan
NY MEDLEM

Hej Visma, 

Vad jag kan se är det väldigt många som saknar automatkonteringsfunktionen. Behöver den själv för ny kund som jobbar i ert Visma eEkonomi och just gällande löneskatten. När löser ni detta?

Marie Boggolofsson
NY MEDLEM

Hej! Jag saknar en automatkontering för löneskatten då den kan vara en stor kostnad som man vill ha koll på och då för att inte "glömma" bort att bokföra den i samband med pensionsfakturan så skulle en automatkontering vara super. Detta finns i alla andra system jag arbetat i så det är märkligt att den inte finns.

/Marie

Starfighter
NY MEDLEM

Snälla fixa automatkonteringen!

tomnil
NY MEDLEM

Saknar verkligen automat konteringar i en del sammanhang tex löneskatt och vid bokning kring semesterskulden.

Har arbetat med Wisma(XOR) Compact sedan 1994 och där fanns redan då automat konteringar.

Saknar det verkligen i e Ekonomi. Ser framemot att det kommer i e Ekonomi snarast.

Therese
NY MEDLEM

Jag vill också ha automatkonteringar!

Gun Roos
NY MEDLEM

Jag saknar också automatkonteringar

Patrik 013
NY MEDLEM

Börjar blir dags att få denna funktion nu 😉

camilla6752
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Jag saknar verkligen automatkonteringen!!!!