Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Avdrag för regionalt stöd i arbetsgivardeklarationen - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Jag saknar funktionen att kunna ange avdrag för arbetsgivaravgifter i lönemodulen till eEkonomi. Nu stämmer inte de uppgifter jag matar in utan jag måste räkna om manuellt innan jag skickar till SKV eftersom vi har regionalt stöd i avdrag. Jag tycker det borde kunna anges så jag får korrekta uppgifter i eEkonomi. Kan ni fixa det?
34 Kommentarer
FD ANSTÄLLD

Hej!


Stöd för regionalt avdrag är inget som vi planerar att införa just nu, men vi är tacksamma för att du framför ditt önskemål till oss.

Om fler användare har samma behov får ni gärna kommentera eller gilla inlägget så vi får en bra bild av hur pass efterfrågad funktion det här är.

NY MEDLEM
Hej! Jag har samma problem, det registreras nu för höga sociala avgifter vilket gör att det blir flera (onödiga) moment. Vore också tacksam om detta kunde lösas. 

Jessica
NY MEDLEM
Hej,

Jag saknar också den funktionen. Som det är nu måste jag göra arbetsgivardeklarationen manuellt för att få in det regionala stödet och således även bokföringen av den. Känns dåligt med tanke på hur lätt det skulle kunna vara och hur bra allt annat fungerar i programmet. 

/Nila
NY MEDLEM
Hej,

En mängd funktioner som inte verkar vara färdigutvecklade i eEkonomi. Bytet från Eget Aktiebolag gick inte direkt smärtfritt. Lönebeskeden fungerar dåligt. Och det här med regionalt stöd borde vara en sådan enkel sak att fixa.

Snart tröttnar jag och byter program
NY MEDLEM
Jag får lämna ett litet +1 på regionala stödet. Det hade varit väldigt trevligt och underlätta mycket.
Hej

Jag saknar också denna funktion, borde vara en väldigt enkel funktion att lägga till. Funderar också på att byta bokföringsprogram då jag upptäckt ett antal brister som kräver extra tid.

//Fredrik Hermansson
NY MEDLEM
Skriv gärna hur det gick med bytet, om det blir av. Jag tycker Speedledger verkar intressant, framförallt pga helintegrering med internetbank och att de har bokföringsutbildad support.

I förrgår var det 85min telefonkö till Vismas support, och när jag kom fram så kunde de ändå inte lösa problemet.
NY MEDLEM

Hej!


Jag behöver också en funktion där reginalt stöd för arb giv avg kan beräknas. Nu förstår jag att jag måste hantera detta manuellt. Hoppas på snar anpassning.

NY MEDLEM
Hej, Håller med att regionalt stöd är viktig att få in
NY MEDLEM
Hej, Håller med att regionalt stöd är viktig att få in
NY MEDLEM
Jag vill lämna mitt +1 på det här också.
NY MEDLEM
Jag har också tidigare efterlyst denna funktion. Det jag undrar nu är varför man inte kan gå in i dokumentet "arbetsgivardeklaration" och komplettera med detta avdrag, som för övrigt är ett enkelt avdrag som består av 10% av underlaget (bruttolönesumman) för arbetsgivaravgiften. Så här står det på skatteverkets hemsida.
"Avdrag för regionalt stöd i stödområden Ruta 75 och 76 – Regionalt stöd

Regionalt stöd gäller för arbetsgivare med verksamhet vid fast driftställe i vissa branscher inom stödområde och beräknas på den del av underlagen för arbetsgivaravgifter i rutorna 55 och 57, som avser sådan nedsättningsberättigad verksamhet.

Avdraget är 10 procent på underlaget i ruta 55 och i ruta 57. Avdrag får sammanlagt göras med högst 7 100 kronor per månad."
NY MEDLEM
Det är ju extremt märkligt att funktionen inte finns. Stort behov finns av den funktionen.
NY MEDLEM
Tycker också det är märkligt, då det är en ganska vanlig funktion
Fick reklam från en sådan där "noreply"-adress idag, så jag skriver i ert forum istället. Det har väl samma effekt antar jag...

Lönebesked direkt i ditt Visma eEkonomi
Med tillvalet Lönebesked är det enkelt att hantera löner direkt i ditt
Visma eEkonomi. Du får hjälp att registrera löner, skatter och arbetsgivaravgifter. Allt går automatiskt in i din bokföring. Logga in i Visma eEkonomi och aktivera direkt.
Om nu allt går automatiskt, innebär det att ni har infört stöd för olika typer av lägre arbetsgivaravgifter nu?
Denna BUG har även rapporterats i
Lägre arbetsgivaravgift i stödområde - eEkonomi
NY MEDLEM
Flera år utan åtgärd. Dåligt.

"Om fler användare har samma behov får ni gärna kommentera eller gilla inlägget så vi får en bra bild av hur pass efterfrågad funktion det här är."

Behöver ert program bara fungera för majoriteten av användarna?

Dessa områden är berättigade till regionalt stöd:

Norrbottens län: Arvidsjaurs, Arjeplogs, Gällivare, Haparanda, Jokkmokks, Kalix, Kiruna, Pajala, Älvsbyns, Överkalix och Övertorneå kommuner samt Edefors och Gunnarsbyns församlingar i Bodens kommun och f.d. Markbygdens kyrkobokföringsdistrikt i Piteå kommun.

Västerbottens län: Bjurholms, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storumans, Vilhelmina, Vindelns och Åsele kommuner samt Fällfors, Jörns och Kalvträsks församlingar i Skellefteå kommun.

Jämtlands län: Bergs, Bräcke, Härjedalens, Krokoms, Ragunda, Strömsunds, Åre och Östersunds kommuner.

Västernorrlands län: Sollefteå och Ånge kommuner, Holms och Lidens församlingar i Sundsvalls kommun samt Anundsjö, Björna, Skorpeds och Trehörningsjö församlingar i Örnsköldsviks kommun.

Gävleborgs län: Ljusdals kommun.

Dalarnas län: Malung-Sälens, Orsa, Vansbro och Älvdalens kommuner samt Venjans och Våmhus församlingar i Mora kommun.

Värmlands län: Torsby kommun.


Räcker inte det som underlag för att bedöma behovet, istället för hur många som gillar/skriver i denna tråd?
NY MEDLEM
Väldigt dåligt!
Känns som en enkel sak att åtgärda
NY MEDLEM
Ja självklart är detta ett problem att vi inte kan ta med det regionala stödet. Men jag sitter med arbetsgivardeklarationer nu och ser att Visma har Regionala stödet i deklarationen men det går inte att skriva summorna där.
Har Visma löst detta och jag behöver göra någon inställning? Eller är det på gång nu äntligen?
Någon från Visma som kan återkoppla på det här?
Mvh Tobbe "För övrigt nöjd kund"
Hej allihopa!

Jag ber om ursäkt att det dröjt innan vi återkopplat till er gällande detta önskemålet.

Jag förstår att det är något som ni gärna ser implementeras i programmet men i dagsläget är det inget som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden. Det vi fokuserar på just nu är att göra förbättringar gällande kontrolluppgifterna 🙂

Vi återkommer självklart här i tråden om en ändring blir aktuell.

Ha en fin dag!

/Lovisa 
NY MEDLEM
47 av 290 kommuner påverkade. Det är 16% av landets befolkning dvs. i snitt 16% av landets företagare som behöver funktionen. Skärpning Visma.
NY MEDLEM
Önskar att jag visste detta innan jag valde tjänsten...Jag som är rookie i e-ekonomi och med lönebeskedstjänsten. Hur gör ni andra rent praktiskt. Jag har nu skapat första lönebeskedet som ska betalas ut 171225 coh nu...gör jag vad för att få det här rätt ändå? 
NY MEDLEM
Hej,
Det regionala stödet i arbetsgivardeklarationen är absolut en funktion som behövs! Det vore lika galet att skippa möjligheten att bocka för rätten till avdrag för forskning och för den första anställda.

Bokföringen blir fel om man bokför arbetsgivardeklarationen rakt av, eftersom det att funktionen fattas gör att den ger fel arbetsgivaravgift!
NY MEDLEM
Hej!

Jag tycker att det hade varit bra med, nu har jag till och med missat det...
NY MEDLEM
Kanske dax att vi skapar ett fb-uppror mot detta så Visma får tummen ur det svarta hålet och bara fixar till detta nu.
NY MEDLEM
Saknar  också den funktionen. Bra om ni åtgärdar så deklarationen blir ok på en gång när man bokför.
NY MEDLEM
den funktionen finns ju i visma administration och alla företag i norrland i princip är berättigad till detta stöd. Det är otroligt struligt att göra detta manuellt och få det rätt varje gång.
Hej allihopa!

Jag vill vara så pass ärlig och säga att detta inte är något som är planerat att införa inom den närmsta tiden. Men självklart är vi medvetna om att detta är en viktig punkt och så fort det sker någon förändring så ger vi er såklart en uppdatering. 

/Jenny
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Regionalt stöd i arbetsgivardeklaration - eEkonomi Lönebesked.

har ni löst det här med regionalt stöd o arbetsgivardeklarationen
NY MEDLEM
Är detta på gång? jag saknar det också!
NY MEDLEM
Varför är inte detta fixat? Ställer ju till en massa problem i onödan. Värdelöst att kunna skapa filer för uppladdning om de sen inte går att använda! 
Jag ser inte heller att jag kan ändra på skattekontorets sida när jag väl har laddat upp filen. 
Några tips hur man ska detta att funka smidigt?
Varför finns de andra kategorierna med i programmet och inte just stödområde?
NY MEDLEM
Som på de flesta områden så prioriteras aldrig landsbygden i dagens Sverige. Huvudsaken stadsborna får som minst möjliga motstånd i all sin aktivitet... Skamligt
APPLICATION SPECIALIST
Hej allihopa! 

Vi är självklart medvetna om att detta är något som saknas och vi förstår att det skulle underlätta och så fort det sker någon förändring så ger vi er en uppdatering. Men som det ser ut idag så är detta inget som ligger under planen för 2019. 

/Hilda 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu