Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Jocke_P
UTFORSKARE

Bankkontonummer på leverantör

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-02-24 16:39 )
Status: Inte planerad just nu

Om leverantören i fråga enbart har ett bank kontonummer och inget BG eller PG nummer. hur lägger man då upp en leverantör? Jag kan får felmeddelande att jag måste fylla i ett nr och med en bankkoppling så kan de bli väldigt fel om man är försnabb eller om någon som inte jobbar aktivt i eEkonomi väljer att lägga in en faktura.

Skärmavbild 2021-02-24 kl. 08.45.16.pngSkärmavbild 2021-02-24 kl. 08.48.33.png

4 Kommentarer
My Janhall
MODERATOR

Hejsan! 

Eftersom du har en aktiv bankkoppling och får hjälp med att skicka betalningar för leverantörsfakturor till banken så behöver ett BG eller PG fyllas i för att programmet och banken ska veta vart denna betalning ska gå. Har leverantören inget BG eller PG så kan inte leverantörsfakturan skickas till banken för betalning med hjälp av bankkopplingen/betalfilen från programmet utan behöver läggas in för betalning manuellt. Detta löser du genom att markera rutan Autogiro på leverantören, när fakturan sedan skapas kommer denna ej skickas med i betalfilen och betalningen som ska genomföras lägger du själv till i din internetbank. 

Önskar dig en fortsatt fin torsdag! 
/My 

 

Pacsac
CHAMPION

Detta måste väl anses som ett fundamentalt fel, leverantören har ju ett bankkonto. Utlandsbetalningar går ju till bankkonton (finns ju inget giro där)

Jocke_P
UTFORSKARE

Kan inte mer än hålla med ovan.

Förstår att det inte går när det är BG betalningar, dock så borde man ju kunna lägga upp på leverantör ett konto precis som man gör på sitt egna bolag så det finns.

Detta får ni lägga till i funktion!

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu