Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
TstAB15
NY MEDLEM

Bokföra kundinbetalningar i klump, många klick

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-02-03 10:26 )
Status: Utvärderar

Hej,

Vi har Nordea som bank och måste då klistra in kontoutdragen, det funkar bra.

När vi får betalt för våra kundfakturor så får vi det som en klumpsumma och skriver då ut själva insättningen där alla fakturanummer står. Det jag upplever som jobbigt är matchningen av dessa om vi har många kundinbetalningar på samma insättning.

Man måste efter varje enskild betalning välja kundinbetalning igen och det tycker jag tar för lång tid.

Har man sedan säg 20-25 st inbetalningar på samma bankinsättning så tar det sin tid att matcha alla, du måste alltså då välja kundfaktura varje gång 20-25 ggr. 

Det måste väl gå att ändra detta på något sätt, som att när jag har valt kundfaktura så måste väl denna text kunna stå kvar tills alla inbetalningar är matchade (vi har i alla fall inget annat på den insättningen)? Tycker också att det är väldigt mycket scrollande.

 

4 Kommentarer
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER

Hej!

 

För att säkerställa om jag förstår dig helt rätt:

 

Du får in en klumpsumma under Kassa- och bankhändelser i eEkonomi som avser inbetalningar av kundfakturor. För att bokföra dessa väljer du Matcha och plockar upp kundfaktura nr 1, du klickar sedan på Ny bokföringshändelse och väljer upp kundfaktura nr 2 och fortsätter sedan tills hela beloppet är avstämt - är det korrekt uppfattat?

 

När du klickar på Ny bokföringshändelse så måste du välja Inbetalning från kundfaktura i rutan för Bokföringshändelse och det är detta du anser bli omständligt och vill att den inför faktura nr 2 ska stå som default på Inbetalning från kundfaktura?

 

Det är ingenting som går att justera eller ändra idag men jag ska ta det vidare som ett önskemål. 
 

Angående att det blir mycket scrollande i listan över kundfakturor så är mitt tips här att det är möjligt att söka i rutan för kundfaktura - ex. på kundnamn eller fakturanummer - eventuellt att det kan underlätta något för dig.

 

Återkom om jag har missuppfattat!

Mvh
Moa

TstAB15
NY MEDLEM

Hej,

Svar ja på dina frågor.

Jag kopierar BG insättningen som är en klumpsumma och klistrar in den i kassa- & bankhändelse. Sedan ska jag matcha hela bankhändelsen som alltid är inbetalning på kundfakturor och jag anger alltid fakturanummer och det är här jag menar att det blir ett massa scrollande och i klickande i rutan: kundinbetalning om man har många kundinbetalningar. Tar för lång tid.

Kanske bara jag som upplever det så.

 

 

 

AnnicaL
CHAMPION

Jag håller med till 100%, har man väl valt kundinbetalningar borde man kunna få upp en lista med tomma fält att fylla i fakturanummer i och en rullande summering tills man fått in alla posterna. 

Emil Hildingsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej, 

Vi förstår helt problematiken med att behöva välja upp ny bokföringshändelse för varje faktura istället för att kunna markera dem alla samtidigt och detta är något vi kommer utvärdera framåt! 

Tillsvidare vill jag dock också tipsa om bankkoppling mellan eEkonomi och Nordea som vi nyligen släppt, denna hade kunnat underlätta arbetet för er genom att automatiskt göra matchningar mellan bankhändelser och kundfakturor i programmet 🙂 

/ Emil H