Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
KarlskronaGF
NY MEDLEM

Byta kontoplan

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-12-29 09:55 )
Status: Utvärderar

Hej!

Ny på Visma - sätter upp en Ideell idrottsförening. Ska använda Idrottens kontoplan.

 

Hittar denna på Visma:s hemsida och laddar ner - MEN:

Filen jag laddar ner, från Visma:s hemsida - heter ".kp", inte ".csv" - så den går inte att använda. Går det att konvertera från ".kp" till CVS - eller måste jag knacka ihop den själv?

5 Kommentarer
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Erik,

Det måste nästa vara en kontoplan för programmet Visma Förening som du har hittat. Den innehåller säkert en väldig massa olika konton och frågan är hur många konton kommer du att behöva använda i eEkonomi Förening? Kanske är det smidigare att lägga upp dem manuellt vart efter du behöver dem eller vad tror du? 

I programhjälpen finns ett avsnitt Importera eller exportera kontoplan. Här står lite mer om hur filen ska vara uppställd för att det ska fungera att göra en import till eEkonomi. Hoppas detta kan hjälpa dig och annars är du självklart välkommen att höra av dig igen! 

/Tinna

KarlskronaGF
NY MEDLEM

FIck precis återkoppling från er Support.

 

Enligt dem går det INTE att byta kontoplan i eEkonomi. Det finns ett antal standardkonton och dessa är låsta till "Aktiv" och i vissa fall även namn-mässigt. Det gör att jag inte KAN använda Idrottens BAS-konto-plan då flera av standardkonton i eEkonomis kontoplan krockar med konton i Idrottens BAS-kontoplan.

 

Jag har exporterat kontoplanen från eEkonomi, justerat namn i excel, och imnporterat igen. Flertalet konton ställer till det. Dessa standardkonton låser möjligheten till anpassning till den konto-plan jag önskar.

 

SYND - Detta är en avgörande faktor för oss. Vi ser att ett bokföringssystem för föreningen måste vara enkelt och lätt-tolkat. Därför nyttjar vi just den konto-plan uppbygd och anpassad för vår verksamhet. Vist - man kan döpa om vissa konton, och låta bli att använda andra, och kontera på de tredje trots att namnet är fel - men då tappar vi just syftet med att använda en färdig och korrekt uppsatt och anpassad konto-plan.

My Janhall
MODERATOR

Hej! ör f

Jag förstår. Jag kan lyfta din fråga vidare som en idé till Visma eEkonomi om du vill? Då kan vi kika på möjligheten framåt och du får återkoppling här i tråden när vi vet mer. 

Återkom gärna så gör jag det! 🙂 
/My 

Sjöbacka
NY MEDLEM

Hej!

 

Jag sitter med samma problem, jag försöker anpassa kontoplanen så att den ska passa vår förening. Men de låsta kontona i den befintliga kontoplanen ställer till det. 

 

Jag skulle gärna se att man kan välja en annan kontoplan. Detta kan vara en avgörande faktor för oss också.

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar