Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
thagman
NY MEDLEM

Delfakturera en offert - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Delfakturera en offert på för ex 2 fakturor vore toppen. Så offerten hamnar i status "delfakturerad" el liknande efter första fakturan. kanske vore något?
34 Kommentarer
Emelie Citron
ANSTÄLLD
Hej!

Det har droppat in ett par önskemål om delfakturering av både offert och order. Delfakturering var en medveten avgränsning vi gjorde dels för att få ut en hett efterfrågad funktion i tid, men även för att vi var osäkra på hur många som verkligen var behjälpta av detta. Funktionen finns i våra tankar men har ännu inte tagit plats på vår prioriteringslista, av den anledningen att inte så många efterfrågat funktionen ännu.

//Emelie
Ari___
NY MEDLEM
Hej

Det vore toppen om den funktionen fanns

//Ari
Emelie Citron
ANSTÄLLD
Jag fortsätter att hålla koll på tråden - och hoppas att det är fler med dig som önskar att få med funktionen för att på så sätt få med den i vår prioriteringslista.

//Emelie
Markus Utevard AB
NY MEDLEM
Vore kanon med delfakturering
steelfocus
NY MEDLEM
Hej, 
vi tycker också det vore kanon med delfakturering då vi fakturerar på hyra och kunden inte alltid vet hur länge de vill hyra. Vi vill kunna ha allting under en och samma order. 

MVH 

Pontus Gustafsson på Steelfocus AB
jonathanlundstrom
NY MEDLEM
Hej,

Det var ju ett tag sedan någon skrev, men det vore helt fantastiskt med en sådan funktion. Ett av mina  bekymmer idag är att jag ofta fakturerar 50/50 eller 50/40/10 och man glömmer lätt bort vad som skickats iväg redan, och vad som betalts. Idag får jag ha en separat Excel-lista för detta, men det är ingen bra lösning.

Snälla bygg denna funktion!

Hälsningar,
Jonathan
Marianne Jansson
NY MEDLEM
Jag har kunder som har samma problem och är minst sagt irriterade över detta. Så jag hoppas verkligen att detta kan lösas inom en snar framtid. 
Roger Nilsson
NY MEDLEM
Hej, det skulle vara kanon om man kunde välja delfakturering och sedan avsluta med en slutfaktura. Har projekt som får delas upp på 5-6 fakturor ibland, så det hade underlättat en del.
Med vänlig hälsning.
Roger
Johan Hederberg
NY MEDLEM
Kan bara instämma med tidigare inlägg. Självklart underlättar det med delfakturering. Själv sitter jag just nu med materialinköp på ganska mycket pengar till en kund, men arbetet startar inte förrän senare, så denna funktion hade verkligen uppskattas just nu.
Danne_6
NY MEDLEM
Detta vore kanon för mig med, saknar verkligen detta.
max1001
NY MEDLEM
Ja, delfakturering dock gärna med möjlighet att själv ange i hur många delar, t.ex. efter en viss periodicitet. Jag offerterar kund en offert baserat på total antal timmar/år, men delfakturerar efter varje utfört delmoment (som sker med en viss periodicitet).
max1001
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Offert - Önskemål om att kunna delfakturera en godkänd offert utifrån angiven per....

Jag har nyligen skaffat Offertmodulen till eEkonomi. Jag tycker att det är smidigt men som det är nu saknas en del funktionalitet som skulle underlätta mitt arbete.

Bakgrund
-------------
Jag har en verksamhet där jag skickar offertar baserat på antal konsulttimmar på årsbasis. Faktureringen ska dock ske månadsvis när varje enskilt uppdrag har utförts.

Begränsning i eEkonomi och Offertmodulen
-----------------------------------------------------------
Som jag förstår så kan man vid godkännande av en offert, välja att fakturera hela offerten. Detta är inte tillämpbart i min verksamhet där jag utifrån en godkänd offert måste delfakturera efter varje utfört arbete.

Önskemål
--------------
Att man vid godkännande av offerten får möjlighet att dela upp faktureringen i olika delar utifrån angiven periodicitet. Det skulle göra det hela mycket mycket smidigare!
max1001
NY MEDLEM
Det var nu 2 år sedan ni kommenterade i det här ärendet. Planerar ni denna funktion i den närmaste framtiden?
Fredrik83
NY MEDLEM
Efterfrågar också funktionen delfakturering av offert.
Berit_10
NY MEDLEM
Då vi har byggfirma och jobben sträcker sig över ganska lång period, samt att det blir ganska stora belopp, så vore det oerhört önskvärt att delfakturera från offerten, då vi ofta har stora utlägg på material samt anlitar flera underleverantörer som löpande vill ha betalt.
GunillaJaltsén
ANSTÄLLD
Hej
Ser att det varit lite aktivitet i denna tråden och att det var länge sedan vi gjorde några kommentarer. Tyvärr har jag just nu ingen mer information.

Vi bevakar självklart era synpunkter här i Forumet.

//Gunilla
Marianne Jansson
NY MEDLEM
Jag hoppas att det blir en ändring till vår favör snart 🙂
max1001
NY MEDLEM
Jag kan tycka att det är en ganska logisk funktionalitet att lägga till som inte behöver innebära dramatiska arbetsinsatser från er sida. Att enbart utgå ifrån aktiviteten i forumet känns lite konstigt när ni ska avgöra om en åtgärdspunkt ska flyttas upp eller inte... För oss som behöver delfakturering blir Offertmodulen inte riktigt användbar...
deson_
NY MEDLEM
Efterlyser också möjligheten att kunna delfakturera leveranser. Detta dyker upp för oss hela tiden och är ett bekymmer.
Josefine V
NY MEDLEM
Eftersöker också delfaktureringsfunktion!!
Pacsac
CHAMPION

Detta vore enkelt att göra på en order MEN då behöver "restordern" behålla sitt ordernummer, vilket jag efterlyst tidigare.

Man kan ju t.ex. ha en artikel med 1 st vara men att man dellevererar 0,2 st


rein__1
NY MEDLEM
söker också delfaktuereringsfunktion
Ludwig
NY MEDLEM
Delfakturering hade varit toppen. Gärna med möjlighet att själv välja hur uppdelningen ser ut. Exempelvis 20 -40 - 40.
M1KA3L
NY MEDLEM
Ja tack för delfakturering! Lägg in snarast!
Hej allihopa! 

Tusen tack för att ni tagit er tiden att skriva ner ert önskemål här i tråden 🙂

Jag förstår att delfakturera en offert hade underlättat för er i ert arbete men precis som ni säger så finns det inte i Visma eEkonomi idag. Jag ska också vara så pass ärlig och säga att det är inget som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden.

Däremot finns önskemålet självklart fortfarande kvar. Vi rekommenderar alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar. 

Om en ändring blir aktuell återkommer vi här i tråden. 

Ha en fin måndag!

/Lovisa 
Jimmy_3
NY MEDLEM
Vi skulle hjälpas väldigt mycket med att kunna delfakturera från offert precis just för att underlätta vårt dagliga arbete, 90% av våra offerter i byggbranchen delfaktureras 40% 40% 10% efter besiktning.

Mvh
Jimmy Wiklund
Emterfors Elentreprenad AB
krilleman
NY MEDLEM
jag skulle också vilja ha den funktionen eftersom det skulle spara en massa tid och onödigt arbete. men om det inte planeras så känns det som att man kanske skulle byta program 😞
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Hej! 

Ursäkta för sen återkoppling i denna tråden men detta är tyvärr inget vi har planerat att införa under 2019 men vi förstår behovet och har därför med denna tråden inför framtida planer och utveckling. 

Ha en fin dag! 

/Hilda 
Mattias2
NY MEDLEM

En funktion för delfakturering borde finnas med i ett modernt bokföringsprogram.  Kostar mig en massa extra jobb. Funderar som en del andra nömt ovan att byta till annat program delvis på grund av detta. Ser att denna tråd är 5år gammal!! så det kanske är dags att äntligen ta detta till sig och planera att införa denna funktion? Jag har många jobb där betalningen delas upp 40-60 eller 50-50 vid order leverans. Så jag behöver denna funktion.

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Gösta Andersson
NY MEDLEM

Uselt att inte tillhandahålla den här funktionen i ett modernt bokföringsprogram. Tipsa gärna om andra bokföringsprogram där den här funktionen finns för det är en massa tid som går till spillo med eEkonomi idag!

Watrol
NY MEDLEM

Nu får Visma skärpa sig. Delfakturering med överenskommelse om olika antal dellikvider är en mycket vanlig form i alla typer av företag. Såg i tråden att ämnet har varit upp sedan 2014. Idag skriver vi 2020 och jag kan inte se att något hänt. Måste man byta bokföringsprogram för att komma tillrätta med en självklar funktion. Kan inte vara ett oöverstigligt problem.  Jag har ett AB  och utnyttjar Modulerna Offert, Order, fakturering, lön, bokföring o deklaration.  80 % av  våra order har dellikvider. Det är mycket irriterande att behöva trixa med separata fakturor när ordern begär delbetalning.

Väntar med spänning på Vismas respons samt hoppas jag har fel och att det finns en lösning.

max1001
NY MEDLEM

Det här är ju inte det enda önskemålet som ekar i flera år utan någon åtgärd från Visma. Watrol, tyvärr så får du nog vänta förgäves. 6 år talar sitt tydliga språk. 

JohMäk
NY MEDLEM

Om vi misstänker att kunden kommer vilja beställa arbeten i olika etapper så skickar vi en offert per etapp just för att vi saknar funktionen att delfakturera.