Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Khedron Wilk
CHAMPION

Digital inlämning av årsredovisning till Bolagsverket

(uppdaterad av Khedron Wilk ‎2021-08-26 19:07 )
Status: Genomförd
Bolagsverket lanserar en ny tjänst i mars 2018 - digital inlämning av årsredovisning.
Inlämning sker genom att det boksluts- / årsredovisnings-program företaget använder kan skicka data i XBRL-format till Bolagsverket.

Idéen: att Visma bygger in stöd för digital inlämning enligt ovan i Visa eEkonomi Årsredovisning. Allra helst så att det är på plats när tjänsten öppnar hos Bolagsverket. I andra hand så fort som möjligt.

Fråga: Vad är är Vismas just nu planerade tidpunkt för att ha denna funktionalitet klar?

Syftet med önskemålet är att Visma som leverantör skall fortsätta stödja mig som kund i att ta ytterligare ett steg i digitalisering av ekonomihanteringen och därigenom minska mitt företags administrativa tidsåtgång och andra kostnader.


Jag har plockat med Visma Bokslut som relaterat område till inlägget för det är den enda plats i forumet där jag kunde se att frågan varit uppe tidigare.

Jag har även skickat in denna fråga/idé via chat men lägger in det i forumet också så att jag har gjort det på "rätt ätt". (Hoppas dock att denna tråd besvaras inom 3 månader... :-))


Se även https://www.bolagsverket.se/om/oss/samverkan/digital-ingivning
119 Kommentarer
Khedron Wilk
CHAMPION
Nu låter jag väl som en surkart 🙂 men jag förstår inte riktigt hur det hjälper mig som kund som vill ha en integrerad digital inlämning av årsredovisningen? 

Jag säger det jag sagt förut, jag har all respekt för att Visma behöver intäkter och hitta nya sådana - men eftersom det redan finns gratis/billig hantering av signering på annat håll så känns detta ur, min högst personliga synvinkel, som Visma Spcs återigen landar på fel sida om den( svårnavigerade) gränsen för när man istället borde förbättra existerande produkter.

Jag förstår att verkligheten är mer komplex än så men det ser lite ut som ni lagt energi att ta bygga denna nya produkt istället för att se till att ni fullt ut hänger med i myndigheternas utveckling.


//Frustrerad kund - som berömmer när jag tycker det skall berömmas och gnäller när jag tycker det skall gnällas 🙂
FrFo11
UTFORSKARE
Håller med!
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Kjelle3
UTFORSKARE

Håller fullständigt med!👍

tommielag
NY MEDLEM

Hej, jag undrar om digital inlämning kommer finnas till eEkonomi till nästa årsredovisning? I annat fall får jag säga upp den delen av programmet.

Kjelle3
UTFORSKARE

I mars blir det två år sedan denna möjlighet att hantera sin årsredovisning på ett smidigt och miljövänligt sätt vid inlämning till Bolagsverket. När är detta tillgängligt i ekonomi? 

Tommy S
UTFORSKARE

Hej,

Vill bara kolla status på digital inlämning av årsredovisning från eEkonomi Deklaration/Årsredovisning. Är det planerat att implementeras snart?

Robert7
UTFORSKARE

Jag är också intresserad. Något nytt på denna fronten?

QualiByte
NY MEDLEM

När kommer digital inlämning av årsredovisning i eEkonomi? Bolagsverket har haft stöd för det i två år nu.

Kjelle3
UTFORSKARE
(uppdaterad av Kjelle3 ‎2020-03-25 15:51 )

Nedanstående har jag fått som svar från Visma, det går även att läsa på en reklamsida på webben att det ska komma i april.

(Ändrat den 25 mars från mars till april)

https://vismaspcs.se/bokforing/digital-inlamning-av-arsredovisning

 

Hej Kjell!

I april - maj räknar vi med att ha utvecklat stöd för digital inlämning av årsredovisning i eEkonomi tillägget deklaration. Då gäller bolag som redovisar enligt K2.
Så håll ut, det kommer inom kort!
Hälsningar

Annica Jönsson
Content Creator

RoNoer
NY MEDLEM

Vet ni när digital inlämning av årsredovisning kommer vara tillgängligt i Visma e-ekonomi? Jag hörde rykten om April.

 

Tack på förhand.

Malin_
NY MEDLEM

Hej, 

Har precis skickat in en årsredovisning för en kund från Advisor och skulle göra detsamma med min egen från eekonomi (eftersom jag inte kan göra min egen årsredov i advisor som "Byrå"?).

Men det verkar inte fungera, hittade även nedan info på forumet nu. Finns det någon uppdaterade info? Jag har signerat årsredovisningen i sign, kommer jag att kunna hämta den därifrån om jag måste vänta i ett par månader innan det fungerar? Eller måste jag ladda ner en ny årsredovisn fr eekonomi igen?
Mvh Malin
 
I april - maj räknar vi med att ha utvecklat stöd för digital inlämning av årsredovisning i eEkonomi tillägget deklaration. Då gäller bolag som redovisar enligt K2.
Så håll ut, det kommer inom kort!
Hälsningar

Annica Jönsson

Kjelle3
UTFORSKARE
(uppdaterad av Kjelle3 ‎2020-04-28 15:21 )

Annica Jönsson, Content Creator säger april enligt länken i föregående inlägg men det har ju varit många utlovade datum de senaste åren som inte har hållit.

Idag den 28 april har Annica Jönsson tagit bort uppgiften om att denna funktion planerades till april, nu sägs det i början på maj.

 

Kjelle3
UTFORSKARE

Nu står det så här under: Visma eEkonomi Deklaration/Årsredovisning men jag kan inte hitta hur man ska göra för att lämna in digitalt.

  • ...
  • ....
  • Årsredovisning

    Skapa din årsredovisning.

  • Inlämning av årsredovisning

    Lås årsredovisning, och lämna in digitalt eller på papper till Bolagsverket.

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Vi har nu släppt en ny version av Deklaration/Årsredovisning i Visma eEkonomi, där det är möjligt att lämna in årsredovisningen digitalt! 

 

Läs mer i forumtråden: Digital inlämning av årsredovisning i Visma eEkonomi

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd
 
FrFo11
UTFORSKARE

Äntligen!

FrFo11
UTFORSKARE

Och tack till @Khedron Wilk  som tog upp detta från början.
Nu får vi se om det blir en smidig process att signera