Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
användar-ID
NY MEDLEM

Förvirrande färgsättning av aktuell flik i GUI - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Så länge som jag har använt eEkonomi (vilket är många år nu) så har jag märkt att jag ofta klickar på fel flik. Nu har jag insett varför. Jag tycker att ni har valt en felaktig färgsättning av aktiv, resp. inaktiv, flik i GUI:t. Nedan är från Kassa och Bankhändelser (med det är samma överallt):När jag tittar på den sidan så antar jag att aktiv flik är "Periodens bankhändelser" eftersom det är den fliken som bäst matchar vad som presenteras, dvs. "Bankhändelser på kontoutdraget", "Bokföringshändelser", "Datum", "Referens" etc.)

Fliken "Ej bokförda bankhändelser" matchar bakgrundsfärgen där texten "Kassa- och bankhändelser" står. MEN den aktiva fliken är den som mest matchar bakgrunden, dvs. fliken "Ej bokförda bankhändelser" är den som är aktiv i bilden ovan.

Är det bara jag som anser att det är icke-intuitiv färgsättning?
4 Kommentarer
LW -60
UTFORSKARE
Jag håller med om att det som är ljusare borde vara det som är aktivt.
Mvh Lena
Henrik Johansson
ANSTÄLLD
Hej och tack för synpunkterna om hur vi kan göra detta tydligare! Tanken är att den mörkare fliken ska se lite "nertryck" ut och därför indikera att den är vald. På liknande sätt som till exempel en expanderad rad i lista ser ut och att man på så vis kan få en viss igenkänning i programmet. 

Vi har däremot också tittat på hur vi eventuellt skulle kunna göra fliken tydligare. Till exempel genom att göra den aktiva fliken helt grön, men här finns samtidigt en risk att den blir lite för lik den gröna knappen som också är ett genomgående design-element i eEkonomi. 
Ni får gärna gå in på den här länken och se på två olika förslag som eventuellt skulle göra vald flik tydligare samt komma mer er åsikt.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Hanna Bergqvist
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej, 

 

Vi har sett över det här förslaget men i dagsläget är det inget som vi planerar att ändra. Jag vill dock tacka för er idé.

 

Ha en fin dag!

 

/ Hanna B