Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Vila1111
NY MEDLEM

Fria verifikationsnummerserier - eEkonomi

Status: Genomförd
I Visma Eekonomi är alla nummerserier låsta med förbestämda namn. Detta begränsar vilka företag som kan/vill använda programmet. Själv vill vi ha en nummerserie som heter Bokslut och jag tex tänka mig att ett företag med handel med finansiella instrument utan att vara förvaltningsbolag vill ha andra nummerserier. Mitt förslag ar att man skall ha några verifikationsserier som man kan namnge själv.
16 Kommentarer
Birgitta30
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Verifikationsserier - eEkonomi.

Jag skulle vilja lägga upp fler verifikationsserier, eller kunna döpa om en av dem som jag inte använder, för att kunna anpassa redovisningen efter mina behov. Detta går inte att göra i dagsläget.
Hej! 

Tack så mycket för att ni skrivit ner ett önskemål gällande eEkonomi här i vårt supportforum. 

Precis som ni skriver så är verifikationsserierna i dagsläget förvalda och döpta i programmet. Om jag förstår er rätt skulle ni vilja både kunna ändra befintliga namn samt lägga till egna verifikationsserier? Återkoppla gärna.

Denna forumtråd är väldigt nyskapad, vi håller koll på hur tråden utvecklas för att se om det är många användare som önskar samma funktion. Vi rekommenderar därför alla användare att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar, på det viset samlar vi alla tankar om önskemålet på ett och samma ställe.

/Lovisa
Birgitta30
NY MEDLEM
Hej,
Ja, tex skulle jag vilja ha bokslutstransaktionerna i en egen serie. Då vore det lämpligt att kunna byta namn på någon av de verifikationsserier som jag inte använder, eller lägga upp en ny.
/Birgitta
Birgitta30
NY MEDLEM
Ett annat önskemål jag har, är att kunna välja vilken verifikationsserie som betalning av kreditfakturor hamnar i. "Betalning" av kreditfakturor hamnar i serien för inbetalningar, för det tror programmet händer; att man får en inbetalning för att reglera en kreditfaktura.
Vi får sällan tillbaka pengar för kreditfakturor, utan de drar vi av när vi betalar till leverantören nästa gång. När jag då bokför "betalningen" av kreditfakturan hamnar den i serien för inbetalningar och betalningen av leverantörsfakturan hamnar i serien för utbetalningar. För mig vore det logiskt att de hamnar i samma serie.
Varför kan man inte välja, innan man klickar på bokför? I så fall skulle jag kunna välja att min betalning av kreditfakturan går i serien för utbetalningar, medans andra, som kanske har fått en inbetalning, kan använda serien för just inbetalningar. Valfrihet!
/Birgitta
Essitra
NY MEDLEM
Instämmer med att det är en stor brist att inte kunna namnge serierna utefter eget tycke.
Fd medlem
Inte tillämpbar
jag instämmer.
Annelie37
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Verfikationsserier, fler bokstavsval - eEkonomi.

Finns det nån praktisk förklaring till varför verifikationsserierna bara löper till bokstav H eller finns det möjlighet att utöka dem?
Jag är kanske lite fyrkantig, men jag tycker om att ha Kundfakturor i ver.serie K, Leverantörsfakturor i ver.serie L, periodiseringar i ver.serie P...
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 01:13 )
Hej på er!

Vi har fått in många önskemål gällande verifikationsserier i Visma eEkonomi och hur man bäst arbetar med dessa. 

Önskemålen varierar en hel del och för att vi ska få en så bra översikt som möjligt över de önskemål som finns så har vi skapat en undersökning. Jag skulle bli jätteglad om ni tar er tiden att genomföra en undersökning kring just detta. I undersökningen får du besvara frågor angående verifikationsserier och lyfta vad som skulle fungera allra bäst för dig 🙂 

För att komma till undersökningen tryck på länken "Verifikationsserier i Visma eEkonomi".   - (Undersökningen är avslutad)

Vi kommer att ta med oss underlaget från undersökningen i framtida diskussioner gällande önskemålet. 

Ha en härlig tisdag!

/Lovisa
lunek_
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Verifikationsseriernas beteckningar -eEkonomi.

Jag blir så trött på detta fyrkantiga program. Varför kan jag inte ändra beteckningarna på verifikationsserierna?! På byrån har vi ett inarbetat system för hur vi betecknar verifikationsserierna som alla kan och är bekanta med. Det fungerar i alla program utom i eEkonomi. Skulle bli väldigt glad om det fanns möjlighet att ändra beteckningar på verifikationsserierna. Alternativt att hela alfabetet är upplagt från början.
Khedron Wilk
CHAMPION
Håller med föregående talare, det känns som en artificiell begränsning som det som användare är svår att förstå. Jag reagerade också på detta när mitt företag bytte till Visma.

Kanske Visma kunde skriva kort om vad det är så att det finns tekniska övervägande kring frågan som vi som användare inte är medvetna om? Om inte annat så ger det Visma mer betänketid. 🙂
Hej allihopa!

Jag vill uppdatera er angående undersökningen vi gjorde i flertalet trådar som behandlar önskemål kring verifikationsnummerserier. Tack vare alla svar i undersökningen har vi fått en klarare bild av hur ni vill att det ska fungera och varför ni efterfrågar funktionen. Jag vill passa på att säga stort tack till er som deltog i undersökningen - er input är guld värd 🙂

Gällande statusen på idén så är det inget som är planerat att ändras på inom det närmsta, däremot tar vi med oss all er input inför framtida diskussioner kring önskemålet.

Ha en fin dag!

/Lovisa
Annelie37
NY MEDLEM
Hm... Kul att ni ger oss guld för input. Tröstar dock föga, om ni ändå inte planerar att ändra 😉
Zozo__
NY MEDLEM
Svårt att förstå varför man väljer att inte tillåta egna verifikationsserier när det är så enkelt att tillämpa
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd