Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
hultsdd
NY MEDLEM

Hantera flera order/offerter/fakturor åt gången

(uppdaterad av My Janhall ANSTÄLLD ‎2020-08-04 15:49 )
Status: Utvärderar

Blev så glad när jag såg att det kommit upp en "Hantera flera fakturor"-knapp i eEkonomi. Lika besviken blev jag när det bara fanns EN (!) funktion för att skicka påminnelser till flera mottagare.
När kommer man att kunna hantera flera order åt gången för att leverera o skapa faktura? Även vid inbetalning skulle jag vilja ha den funktionen. Just nu håller man ju på att klicka ihjäl sig när man har några hundra fakturor som ska iväg...

14 Kommentarer
Hej! 

Precis som du säger så finns den funktionen inte i samtliga delar utav eEkonomi vilket såklart vore det ultimata. Jag håller med dig om att det vore smidigt att ha samma funktion på alla delar i programmet. Jag måste dock vara så pass ärlig och säga att det är inte något som är planerat att utvecklas inom den närmsta framtiden.

Din tråd är relativt ny så vi håller den under uppsikt och rekommenderar alla användare att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar om ni har samma behov. Vi uppdaterar självklart tråden om en ändring blir aktuell.

Ha en fin torsdag!

/Lovisa
TGC___
NY MEDLEM
Hej, jag skulle vilja se motsvarande funktionalitet när man bockar av in- och utbetalningar från eller till samma kund eller leverantör. Vi får ofta en enda inbetalning som skall matchas mot kanske 15-20 fakturor och det är onödigt tidsödande att hoppa in och ut för varje faktura istället för att helt enkelt ha en checkbox bredvid varje faktura i listan. Det skulle spara en hel del tid för många!
MVH Roger Magnuson TGC
hultsdd
NY MEDLEM
Hej igen!

Jag förstår inte er prioriteringsordning ibland - hur aktuellt är det att skicka påminnelser till så många att man behöver en "checkbox-lösning" för detta...

mvh
Ulf Olsson
Hults Dryck & Delikatess AB
Christer Ekman1
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Behandla flera order i eEkonomi - eEkonomi.

Jag skulle vilja kunna behandla flera order på liknande sätt som det finns på fakturautkast. T ex för att fakturera alla levererade order, helst med urval så att man kan välja alla eller kryssa för enstaka.
ustav10
NY MEDLEM
jag vill gärna ha "massfakturering" dvs skriva ut samma faktura till flera kunder . Tex bocka för kunderna som ska ha samma faktura.

anna
Martin Persson1
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Leverera flera ordrar i ett svep - eEkonomi.

Hej, vi spenderar mycket tid varje vecka på att markera ordrar som levererade. För oss skulle det verkligen underlätta och spara tid/pengar om vi kunde markera flera ordrar och ändra alla till "levererade" samtidigt. Är detta något ni har funderat på?
Susan Åklundh
FD ANSTÄLLD
Flyttar ditt inlägg så det hamnar i en tråd med samma frågeställning https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/id4xc90fzlfl3  /Susan 
Martin Persson1
NY MEDLEM
I likhet med Hultsdd och TGC lägger vi enormt mycket tid på klickande fram och tillbaka vid avstämning av inbetalningar från betalkort. Vi har ett par hundra poster att stämma av varje gång och med det nuvarande systemet är det praktiskt taget omöjligt på grund av tidskonsumtionen. Snälla prioritera att lägga in ett check-box system i likhet med det för påminnelserna. 
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Nellie Karlsson APPLICATION SPECIALIST ‎2021-08-27 09:43 )
Hej! 

Tack för alla önskemål och kommentarer i denna tråd. 
En del handlar om att kunna hantera flera offerter/ordrar/fakturor samtidigt. Och en del om betalningar under Kassa- och bankhändelser så jag tänkte förklara vad som fungerar idag och vad vi får ta med oss som önskemål för framtiden 🙂 

Skapa och skicka faktura till flera kunder samtidigt
Du kan skapa en ny faktura via Försäljning - Kundfakturor - Ny faktura - När du väljer upp kund att fakturera så kan du bocka för "Välj flera kunder" och har på så vis möjlighet att skicka samma faktura till flera kunder på en gång. Men självklart genereras ett nytt fakturanummer på respektive faktura till varje kund. Du kan läsa mer om detta i hjälpen
Önskemål: Detta fungerar inte på Offert och Order utan här får vi ta det med oss som önskemål. 

Du har även möjlighet att hantera flera fakturautkast och flera påminnelser vid ett och samma tillfälle. Det gör du under Försäljning - Kundfakturor - Utkast. Du kan läsa mer om detta i hjälpen

Matcha flera betalningar på en gång
Under Kassa- och bankhändelser har du möjlighet att matcha flera händelser på en och samma gång. Händelserna behöver vara inlagda på samma datum. 
Du går till Kassa- och bankhändelser och i listan till vänster har du möjlighet att bocka för en liten ruta för att markera att du ska matcha denna händelse. Du kan läsa mer om detta i hjälpen under "Matcha flera bankhändelser samtidigt". 

/Nellie 
Astrid Andersson
NY MEDLEM

Hej, jag har upptäckt att när man skapar en faktura till flera kunder så måste man skriva ut var och en för sig.

Vi har tidigare mejlat fakturorna men nu ska vi skicka dem per brev för inkludera andra saker i samma utskick.

Visst jag klickar på att det ska skapas en PDF och det gör det men jag får inte en fil med alla PDF fakturor utan jag måste klicka på varje faktura och skriva ut den separat. Om programet kan mejla 100-tals fakturor så borde den även kunna skriva ut 100-tals fakturor.

Jag bevär inför kommande fakturering för nästa år! 

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Tina__20
UTFORSKARE

Snälla snälla snälla.... fixa en utskriftsfunktion för flera fakturor... det tar TIMMAR i onödan att sitta och skriva ut varje faktura för sig när man så smidigt kan skapa fler fakturor samtidigt. Det borde vara en stor prioritering istället för alla de små finesser ni lägger till hela tiden. 

Astrid Andersson
NY MEDLEM

Jag håller verkligen med!

Det här är en grundläggande funktion som inte finns och bör omgånde  läggas till.

Tina__20
UTFORSKARE

Nu är det väl dags att ta tag i detta!?

Det borde vara superenkelt att skapa en faktura med flera mottagare, och så printa ALLA fakturor i en batch. 

Lägg lite energi på det som efterfrågats i MINST 5 ÅR  nu istället på kosmetiska fixar som ingen behöver. 

Det tar EVIGHETER att printa fakturor - alla har inte mail! 

Det går inte heller att spara faktura med flera mottagare som utkast och därifrån sen skriva ut alla - det gjorde det förut men nu finns det bara skapa faktura som val - och så får man klicka 4 ggr eller nåt sånt för att printa EN faktura, gånger antalet - det är inte rimligt att lägga timmar på utskrifter som borde vara fullt ut automatiserat!! När man skapar faktura med flera mottagare och väljer pdf-faktura borde de skapas i SAMMA FIL!