Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Inläsningsfel - felmeddelanden

Status: Utvärderar

Hej,

När jag försöker läsa in ett bildunderlag i eVISMA på en specifik pdf fil misslyckas jag trots att det fungerar med andra pdf filer.  Jag har provat göra det från flera datorer men det enda som visas upp är: "Det finns 1 fel. Server responded with 400 code". Min gissning är att felet uppstår i en funktion som tolkar OCR data vid skanningen.

Som en IT konsult med mångårig utvecklarerfarenhet  har 2 förslag som bör införas i er Webbapplikation:
1) generellt: förbättra applikationens felhantering, fånga upp detaljerna kring de exceptions som uppstår i eVISMA och och visa vettiga felmeddelanden som talar om vad som gick fel; det underlättar för den tekniska supporten och för användaren; den generella texten som ovan säger inget alls.

2) Låt programmet lägga in underlaget (en bild eller pdf) även om funktionen misslyckades med tolkningen. Informationen kan hanteras sedan av användaren, i annat fall har man inte tillgång till pdf-fakturan i bokföringen överhuvudtaget vilken är en mycket sämre lösning. 

3 Kommentarer
NY MEDLEM

Hej!

När en ny leverantörsfaktura öppnas för att fylla i och inläsningen försökes då skriver ut mjukvaran vad den inte kan hantera: "Filnamn XY, flygbiljett - nytt format.pdf innehåller ogiltiga tecken. Filnamnet kan endast innehålla bokstäver, siffror, mellanslag samt tecknen ( ) - _ ."

Efter att "," alltså kommatecknet tagits bort gick det att läsa in filen.

APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Tack för era synpunkter och önskemål. 

Jag håller med er om att felmeddelandet i detta fallet inte var särskilt tydligt, men vad det handlar om i detta fall är att alla specialtecken inte är tillåtna när du försöka ladda upp bildunderlag. 

 

Vanligtvis möts du av felmeddelande "Filnamn xx innehåller ogiltiga tecken. Filnamnet kan endast innehålla bokstäver, siffror, mellanslag samt tecknen ( ) - _ ."

 

Jag tar med mig detta felmeddelande som ni mötts av som förbättringsförslag och jag hoppas vi kan göra det tydligare inom kort. 

 

Ha en fortsatt bra dag! 

/Nellie 

APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar