Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Koppla bildunderlag till utbetalningsverifikation - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Hej!

"Lånar" denna tråden lite då jag har exakt samma påpekan. Varför kan inte bildunderlag kopplas mot utbetalningsverifikationen när man kör kontant metoden? Om man har registrerat levfakturan och laddat upp bild så läggs en "sträng" referens till vilken faktura som utbetalningen gällde, tex " Betalning till 3936 Aneby Miljö och Vatten, 300838". Den plockar alltså lev namn, kundnr och fakturanummer men inte bildunderlaget i sig, vilket är det faktiska underlaget för verifikationen! Borde man inte kunna länka även bilden? Räcker med en hyperlänk med bildlänken.

Hoppas att det är något ni snickrar på!

Men hur som, programmet jag menar är eEkonomi. För att förtydliga så gäller det när man bokför enl. kontant metoden i eEkonomi och använder "reskontra" funktionen. 
 

Mvh AdamNotera - Den här konversationen skapades från ett svar på: Inskannade leverantör kontant metoden av moms - verifikationer kopplas ej till Ut....
6 Kommentarer
MODERATOR
Hej Adamtj!

I vilket program eller tjänst är det du använder? 

/Linnea
NY MEDLEM
Hej Linnea!

Ser nu att trådskaparen hade lagt denna tråd under Ekonomiöversikt, vilket kanske inte är riktigt där frågan ligger.

Men hur som, programmet jag menar är eEkonomi, men visst resultatet blir ju även att man inte ser underlagen i Ekonomiöversikten. För att förtydliga så gäller det när man bokför enl. kontant metoden i eEkonomi och använder "reskontra" funktionen. 
 
Mvh Adam  
CONTENT PRODUCER
Hej Adam!

Jag tror jag förstår hur du menar. 

Du skapar en leverantörsfaktura under Inköp och kopplar ett bildunderlag. Utbetalningen registreras och bokförs via Kassa och bankhändelser mot leverantörsfakturan som du har skapat i programmet. Då skapas en verifikation och till denna är bildunderlaget inte kopplat, utan det ligger enbart kopplat på leverantörsfakturan under Inköp. MEN du hade önskat att bildunderlaget kopplades även till verifikationen som avser betalningen så att du exempelvis kan se det under Bokföring - Verifikationer.

En möjlig work around är att koppla bildunderlaget till verifikationen i efterhand, du går då in under Bokföring - Verifikationer och öppnar verifikationen samt kopplar bilden. Observera att du då inte kan koppla bilden till fakturan under Inköp eftersom du inte kan koppla en bild mer än en gång. 

Ytterligare ett alternativ kan vara att inte skapa leverantörsfakturan alls under Inköp, eftersom du har kontantmetoden finns ju inget krav på att den ska läggas in utan enbart betalningen behöver bokföras. I sådana fall bokför du betalningen under Kassa och bankhändelser som Övrigt uttag och har då möjlighet att att koppla bilden till betalningsverifikationen. 

Jag tar även ditt önskemål vidare! 

/Moa
NY MEDLEM
Hej Moa!

Precis så menar jag!

Fördelen, som jag ser det och förstår det, med att lägga in bildunderlagen som Leverantörsfakturor under Inköp är att matchnings funktionen i Kassa och bankhändelser då fungerar till mer eller mindre alla transaktioner. Skulle man "bara" lägga in bildunderlagen under Bildunderlag så kan programmet bara matcha underlaget om OCR tolkningen lyckades, vilket inte är majoriteten av tillfällena (även om den blivit mycket bättre!)

Grundtanken som vi har är att effektivisera bokföringen med hjälp av eEkonomis auto funktioner så, att köra in dom i "reskontra" ser vi, för tillfället, som den mest effektiva lösningen även för kontantmetoden.

Den dagen som OCR tolkningen blir 100% så blir ju dit andra alternativ rätt, men inte just nu om du är med på min tanke!
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu