Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Ante21
NY MEDLEM

Kundfakturor vid omstart

Status: Inte planerad just nu

Blev tyvärr tvungen att göra en omstart då jag vid deklaration och årsredovisning upptäckte att jag hade felaktigt startdatum på första verksamhetsåret (rätt vanligt fel vad jag förstått…). Då jag även hade bokfört insättning av aktiekapital på bankdagen (som då även fick bli verksamhetsårets startdatum) och inte på startdatum enligt Bolagsverkets registreringsbevis som var senare, fanns inget annat att göra än en omstart och sätta korrekt startdatum på år ett samt bokföra inbetalningen av aktiekapital på verksamhetsårets första dag.

 

Export/import av register och SIE filer fungerar utmärkt. Men till min stora besvikelse går det inte att exportera/importera kundfakturorna. Det innebär ju att man tappar all statistik och uppföljning av kunderna. Förstår inte varför denna självklara funktion vid omstart inte finns i eEkonomi. Att spara kundfakturorna i PDF format på sidan om duger inte. Dom ska självklart kunna exporteras och importeras igen om man av olika anledningar behöver göra en omstart.

 

För att inte verka alltför gnällig är jag för övrigt mycket nöjd med Visma eEkonomi. Som det står på annan plats i forumet skulle det nog behövas ”neonljus och ljudsignaler” för att få alla som är lika klantiga som mig att sätta rätt startdatum. Men varför inte en text som påtalar att om du har ett AB, sätt alltid startdatum enligt registreringsbeviset från Bolagsverket.

1 Kommentar
Emil Hildingsson
APPLICATION SPECIALIST
(uppdaterad av Emil Hildingsson APPLICATION SPECIALIST ‎2021-08-16 12:17 )
Status changed to: Status: Inte planerad just nu

Hej, 

Jag förstår att detta är något som skulle underlätta mycket för er i denna situation. 

Det är dock inget som vi i dagsläget har planerat att implementera i programmet.

/ Emil H