Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Robert35
NY MEDLEM

Lägga in negativa rader på en rot-faktura - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Hej, Jag är ny på e-Ekonomi och fakturerar endast ROT-fakturor. Har nu upptäckt en stor miss i programmet, det går inte lägga in minus/negativt i fakturan!!!!
18 Kommentarer
Johan Green1
NY MEDLEM
Hej!
Just vad gäller ROT- och RUT-fakturor så är det idag inte möjligt att ha negativa rader. Om något inte stämmer måste man kreditera hela fakturan och sedan skapa upp en ny.

Vi tar med oss detta önskemål till framtida diskussioner, tack för din input!

Mvh
Johan
Pacsac
CHAMPION
Fler som har problem med minus i fakturor?

https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...
mawa__
NY MEDLEM
Jag har samma problem. Det är inte det att något inte stämmer, jag ska lägga in en minuspost för rotarbete som förfakturerades i december och utfördes i januari. Rot är ju alltså redan gjort på detta men jag vill ju visa för köparen hur den faktiskt kostnaden fördelades, det har ju även tillkommit fler timmar som ska rotas i år, och timmarna är fördelade mellan vårt företag och underentreprenör vi lejt, under båda perioderna. Det blir väldigt osnyggt när jag inte får lägga in minusraden med förfakturerade timmar 😞
Anna__
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Avtalsfakturering med möjlighet att avboka under 2017.

Hej alla tjejer och killar på utvecklingsavdelningen på Visma! 
Jag har ett städföretag och fakturerar ca 180 fakturor varje månad till RUTkunder. Kunderna har ett och samma belopp på sin faktura varje månad. Jag eftersöker avtalsfakturering med möjlighet att kunna sätta ett minustecken framför ett belopp och kunna avboka  ett städtillfälle i perioden. Jag ger ett exempel.
Jag har en kund som anlitar oss 3 timmar varannan vecka. Eftersom det är drygt fyra veckor på en månad, så behöver jag fakturera kunden 6,5 timmar för månadsperioden.
Om jag tar bort 3 timmar för ett tillfälle som kunden åker utomlands, så återstår det 3,5 timma att fakturera. Kunderna vill inte ha tillgodo sin städtid och vi har inte personal att skicka ut för alla som i så fall har tillgodo tid. 
SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA... SÄG TILL MIG ATT DETTA ÄR PÅ G under 2017.
Jag vet annars inte hur jag ska kunna växa mer.

Hälsningar från Anna, fast i RUT världen full med administration.
Petra_34
NY MEDLEM
Hej! Hur går det med detta? Ser att frågan kom upp redan för tre år sedan. När kan vi vänta oss en lösning? Nu går det ju inte ens att kreditera material på en ROT-faktura fast den inte alls har med skattereduktionen att göra.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Petra I adm 500 går det!
Anna__
NY MEDLEM
Jag vill också kunna dra bort tid på rut fakturor. Mina kunder avboka i bland ett tillfälle. Eller om vi behöver ta bort tid pga att personalen arbetat kortare tid.
Anna__
NY MEDLEM
Grejen är att man inte vill ha ett system som är alldeles för stort och man inte är i behov av. Känns bara synd att Visma tar så lång tid på att utföra ändringar, när dom säger att dom är på G att göra detta. Varför kan man göra allt i Fortnox. Hur länga ska vi företagare vänta innan vi byter system. Man vill att det ska fungera i Visma för att redovisningsbyrån kör det. Det är som att ha ett förhållande som man vill ska funka, men man vet att det finns andra som står bredvid och bara väntar. Man bara undrar om den nya VD:n har koll på utvecklingsavdelningen. Vet han om att det går väldigt långsamt...
Hej allihopa!

Nu var det ett bra tag sedan vi återkopplade i denna tråden, jag ber om ursäkt för detta.

Jag förstår att det är frustrerande att inte kunna lägga in negativa rader på rot/rut-fakturor och att det skulle underlätta för er om det var möjligt. I dagsläget behöver man skapa en kredit till kunden. Vi tar detta till oss och se vad vi kan göra men i dagsläget finns det inget beslut tagit om att det är något som kommer att ändras inom den närmsta framtiden.

Vi återkommer självklart i tråden om en ändring blir aktuell.

/Lovisa
Anna__
NY MEDLEM
Hoppas att ni kan lösa detta snart!!
sveron
NY MEDLEM
Hur går det med detta? Håller med Petra ovan, löjligt att man inte kan lägga in minus på sådant som inte har med skattereduktionen att göra alls. 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Lös detta!
1972095
NY MEDLEM
skräp.. lös detta problemet... 4 år sedan ni blev informerade om problemet.. inget har hänt.. dåligt
1972095
NY MEDLEM
Precis.. samma problem för mig..
Matte_3
NY MEDLEM
Har en firma som utför mycket försäkringsjobb. Är knepigt att dra av självrisken på ett snyggt sätt på fakturan när det inte går att enkelt göra en minuspost som helt enkelt heter självrisk, som sista rad! Är ganska färsk poå det här också så funderar på en bra lösning? Hjälp?
Carolin2
NY MEDLEM
Jag skulle också behöva kunna dra av en rad då jag fakturerar sålda poster och ska dra av för provisionen. När det är inom EU behöver jag ha rätt belopp på försäljningsraden för att periodisk sammanställning ska bli rätt men kunden ska endast betala för försäljningen minus provision. Nu får jag boka provisionsdelen manuellt och lägga till i periodisk sammanställning, sjukt onödigt merjobb!
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu