Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Lägga till flera kassakonton

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2021-02-24 16:38 )
Status: Utvärderar

När man har två kassor exempel på olika adresser så vill man ju kunna veta i bokföring vad som finns i respektive kassa A och B. 

Under Kassa & Bankkonton så kan man bara ha en kassakonto upplagd. Och med detta så kan man inte "match" mot importerade kassarapporter från SIE fil.

Exempel kassa A har konto 1910 och Kassa B har konto  1911. I SIE filerna så ligger dessa konton upplagda. När man ska match kassa B mot en importerad verifikat så funkar inte detta då de matchas i kassa A. 

 

Hur har ni tänkt där?

4 Kommentarer
Khedron Wilk
CHAMPION

Hmm, intressant. Jag (och andra) har tidigare uppmärksammat att man kan inte ha "noll" Kassakonton, det vill säga det går inte stänga av/dölja. Och nu visar det sig tydligen att det inte heller gå att ha mer än ett Kassakonto. För övriga så kallade Bankkonton går detta bra. 

 

Jag undrar varför Visma är så hårt inriktade på att specialbehandla just kassakontot inne eEkonomi? I min värld innebär det extra arbeta/extra programmering = kostar mer. Samtidigt som det ger kunderna mindre?

My Janhall
MODERATOR

Hejsan! 

Jag förstår att det i ditt fall verkligen hade underlättat om du kunde välja att lägga upp ett till Kassakonto under Kassa och bankkonton för att sedan matcha mot dina importerade verifikationer. Finns det ett behov av att ha fler kassakonton mot vad vi tänkt så ska vi såklart kika på det och jag kommer flytta denna tråden vidare till kategorin för Idéer till Visma eEkonomi så ska vi se över möjligheten för detta framåt. 

Ha en fin dag! 
/My  

Det är en självklarhet att det finns behov av flera kassakonton, liksom bankkonton. Har ett antal kunder idag som har flera kassor ute på olika ställen och enligt bokföringslagen så behövs avstämning på dessa ske. Det gör ju de hela väldigt problematiskt när ni inte kan hantera flera kassor i eEkonomi!

Jag jobbar i andra bokföringsprogram och där finns denna möjlighet!

Vänligen åtgärda detta omgående för att inte tappa kunder till konkurrenter!

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar