Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Leverantörs faktura kortbetalning - eEkonomi

Status: Utvärderar
Om man lägger upp en ny leverantör med betalningsvillkoret "kortbetalning" så belastar det konto 2440. 

Vart ändrar jag så det belastar tex:2899 eller liknande för kortfristiga skulder ?.
6 Kommentarer
CONTENT PRODUCER
Hej!

En faktura som du lägger upp under Inköp - Leverantörsfakturor kommer alltid att bokföras mot 2440, oavsett betalningsvillkor inställt på leverantören. 

Vill du att det ska bokföras mot något annat 2xxx-konto rekommenderar jag att du bokför fakturan via en manuell verifikation under Bokföring - Verifikationer. Eller kan du lägga upp fakturan via Inköp och boka om från 2440 till det konto du önskar. 

Ha en fin dag!

/Moa
UTFORSKARE
Jag tycker att Habbes idé är lysande, att kunna koppla andra konton än 2440 för ordinarie belastning av vissa leverantörer.

Helt seriöst: Hur ser möjligheterna ut att få denna idé implementerad i eEkonomi?
APPLICATION SPECIALIST
Hej!

Tack för ert förbättringsförslag till att eEkonomi kan bli bättre 🙂

Det är absolut en intressant fråga och jag förstår att det hade underlättat ert arbete med leverantörsfakturor. Jag skulle gärna vilja bolla lite med er gällande detta. 

I vilka lägen önskar ni att man kan bokföra mot något annat konto än 2440? Är det något som ni skulle använda ofta eller någon enstaka gång?

Ha det bra!
/Jenny
UTFORSKARE
Hej Jenny.
Tack för att du svarar.

I vilka lägen?
I varje läge jag gjort ett inköp med mitt kreditkort.

Jag använder kreditkort (manuell verifikation konto 2899) varje gång jag handlar något på stan eller på nätet. I min lilla verksamhet blir det oftare än jag får en vanlig faktura (konto 2440).

Hur ofta? Uppskattningsvis 75% 2899 vs 25% 2440. Då inkluderar jag inte bara leverantörsfakturor utan även kvitton som ju båda är tänkta att gå in under "Inköp>Bildunderlag" dit jag gärna hade laddat upp alla fakturor och kvitton, även de jag fått gnm köp med kreditkortet.

Tyvärr är detta inte möjligt idag utan bara fakturor som ska belasta 2440 kan laddas upp dit nu. Inte kvitton eftersom jag gör dem med kreditkort. Önskar att båda funktionerna får stöd för att belasta 2899 så att jag inte behöver registrera en manuell verifikation och missa en del funktionalitet som bara finns under leverantörsfakturor.

Exempel: Ett annat problem med att behöva göra en manuell verifikation för att registrera ett köp med kreditkort är att jag inte kan, eller åtminstone inte har hittat ett sätt att, registrera verifikationen i en annan valuta, t ex EUR, och inkludera en växlingskurs pga att jag registrerar fakturan med en utländsk säljare. Det skulle vara fint att få registrera fakturorna i rätt valuta. (Det kanske går med manuell verifikation. I så fall har jag bara inte lärt mig hur jag gör.)
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar