Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Löneart "Tillägg före skatt, Procentuell skatt 30%"

Status: Inte planerad just nu
Jag skulle vilja att det fanns en löneart "Tillägg före skatt,  Procentuell skatt 30%". Idag finns det "Tillägg före skatt, tabellskatt". För oss som använder procentuell skatt 30% finns det inget alternativ när vi ska göra ett göra ett tillägg för lön.
11 Kommentarer
CHAMPION
Nyfiken fråga från annan användare: vad är det för situation då man inte vill använda vare sig tabellskatten eller en fast summa (lönearten "Tilläg för skatt engångsskatt") utan just en procentsats som är annorlunda än den anställdes skattetabell?

Jag tolkar det som att detta är för något extra utöver själva lönen? (Eftersom man kan ställa in att lönen skall beskattas på en fast procent i löneinställningarna för den berörde anställde.)
CHAMPION
Hmm, ooops. 🙂 Inser att jag kan besvara min egen nyfikna fråga. Vi har själv tillägg på våra anställdas löner som som skall beskattas som kapital. Idag är detta samma summa varje månad så vi lagt in det inställningarna för respektive anställd men jag kan se en poäng att inte behöva räkna på detta manuellt om det är ett varierande belopp.
NY MEDLEM
Användningen av inställningen "procentuell skatt 30%" tolkar jag att man kan använda när man inte ansökt om jämkning av skatten för den anställde hos Skatteverket. Detta kan till exempel göras när arbetsgivaren inte är den huvudsakliga arbetsgivaren, dvs när den anställde jobbar hos flera arbetsgivare. Jag vet helt enkelt inte vilken skattetabell som ska användas för denna typ av anställd och väljer då att betala 30 % skatt.
Hej!

Tack för era synpunker gällande ny löneart till eEkonomi. I dagsläget är det inte planerat att införa någon löneart för Tillägg före skatt, Procentuell skatt 30%.
Även ifall det inte är planerat ligger självklart önskemålet kvar hos oss och sker det någon förändring så uppdaterar vi här i tråden. 

Ha det fint!
/Jenny
30 % skatt skall man väl dra om man inte är huvudarbetsgivare? Så vitt jag vet en generell regel. Att ha en separat skatt på ett separat tillägg verkar märkligt, men för den skull behöver det ju inte vara fel. 
Nyfiken fråga, vad har dina anställda för sorts tillägg som skall kapitalbeskattas och du skall dra skatt på? Det enda jag kan komma på är om dom lånat ut pengar till er och får ränta, vilket naturligtvis är möjligt men ovanligt.... Du får ju svara om du vill så här offentligt....
CHAMPION
Inga konstigheter, det vill säga inga hemligheter... 🙂
Vårt företag hyr ett rum i vår privata villa och vi hanterar hyran genom att använda lönearten Hyresersättning i kombination med lönearten Extra skatt.(Självklart är hyran satt efter ett ärligt bedömt marknadsläge och det finns ett skriftligt hyreskontrakt.)
Aha.. det var ni själva som var era anställda... då förstår jag.... Antar att skatten går som en extra skatteinbetalning i AGI ́n då? Och själva hyran hamnar väl ingenstans... Men rätt smart, du slipper ju restskatt på den delen. 
Men visst är det märkligt att man inte la till rad för utdelning i fåmansbolag nu när man iaf gjorde om hela AG-rapporteringen. och även då lagt till möjlighet att frivilligt betala in skatt. Då hade vi ju även sluppit KU31:an.... men man kan ju inte få allt här i världen...
CHAMPION
Ja, skatteavdraget för hyran blir en del av preliminärskatten och det slår igenom i AGIn. (se utdrag från AGI nedan). Hyran, efter skatteavdraget, blir en del av nettolönen att betala ut till den anställde. 

Ja, smidigt sätt att hantera det på istället för att privat skicka faktura till företaget. Och det är ju uppenbarligen förberett för att kunna redovisas en del av kontrolluppgifter/AGI. Vitsen är just det att detta innebär att det kommer med bland de förtryckta uppgifterna i den privata deklarationen (om jag minns rätt) och ingen kvarskatt.

(Jag brukar säga att man kan inte få allt, i alla fall inte samtidigt...:-))
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu