Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Många leveransadresser - eEkonomi

Status: Utvärderar
Hej,
vi har en stor kund, med flera hundra leveransadresser. Det skapar flera frågor.

- Är det alls möjligt att hantera mer än en extra leveransadress?

- Om det är möjligt, hur gör man detta och hur kan man i så fall importera en lista med dessa?

- Om det inte är möjligt, finns det någon plan på att göra det möjligt, i så fall när?
mvh
Ulf & Magnus
35 Kommentarer
Emelie Citron
ANSTÄLLD
Hej!

Nej det är inte möjligt att spara mer än en leveransadress åt gången och det finns inte heller någon plan på att införa detta. Skulle vi se att den stora massan efterfrågar en sådan funktion så måste den så klart upp för diskussion.

//Emelie
Pacsac
CHAMPION
Jag har också önskan om ytterligare leveransadresser
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hade jag vetat om det hade jag tvekat. Säljer till återförsäljare som oftast vill att jag sänder till deras kunder. Mycket merarbete blir det nu för mig.
tonmag
NY MEDLEM
Testade eEkonomi en halv dag men eftersom flera av våra kunder har många och varierande leveransplatser så blev det helt meninglöst för oss att gå vidare med detta program.
Fd medlem
Inte tillämpbar

önskar detta också


1167277
NY MEDLEM
Jag har samma problem med att det bara finns en (1) leveransadress i programvaran. I mitt fall har jag en (1) kund, men de har ca 1350 butiker, dvs. lika många leveransadresser. Jag kan omöjligt sitta och redigera ny lev.adress vid varje ny order. Tycker ni borde tänkt på detta från början...eller hur?
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-26 23:37 )
Hej allihopa! 

Nu var det längesedan vi uppdaterade i denna forumtråd, jag ber om ursäkt för detta.

Om vi spånar lite ihop; Vill ni se att funktionen är utformad på sättet att ni skapar en kundfaktura under Försäljning - Kundfakturor ni väljer där först en kund och sedan en leveransadress för den specifika fakturan? Hur många avvikande leveransadresser har ni ett behov av att lägga in? Återkoppla gärna om hur ni vill se att funktionen är uppbyggd. 

Jag ska dock vara så pass ärlig och säga att detta är ingenting som är planerat att införas i programmet inom den närmsta framtiden. Däremot tar vi gärna emot tankar om hur en sådan funktion ska se ut så att vi har bra underlag med oss när det är dags att diskutera idén. 

Vi uppmuntrar alla användare som har samma önskemål att gå in och rösta på tråden eller skriva en kommentar, på det viset samlar vi alla tankar om önskemålet på ett och samma ställe.

Vi uppdaterar självklart tråden om en ändring blir aktuell!

/Lovisa
1167277
NY MEDLEM
Hej
Som jag tidigare skrivit har jag en (1) kund som har ca 1350 st butiker. Fakturan skickas till HK med uppgift om vem som fått varan/varorna och alla kontaktuppgifter. Som det är nu måste jag för varje enskild faktura redigera i leveransadressen. Inte hållbart! I det kryptiska svaret från er tycks det som att en eventuell ändring ligger ett antal år fram i tiden. I så fall är jag nödgad att finna annan programvara. Tacksam för snabbt konkret svar.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Samma med mig. Behöver några leveransadresser per kund. Men kan inte hålla på och gilla och gilla. Torde räcka att jag sagt det en gång. Ni borde själva veta detta, så är det i SPCS 1000 etc som jag använt.
terror2016
NY MEDLEM

Jag har en kund som fakturan ska skickas till Danmark och godset till deras 52filiarer i Sverige.

Dom flesta av mina kunder (Elgrossister) har en faktura adress och många leveransadresser

hasse

Fd medlem
Inte tillämpbar
man  blir  alldeles häpen över att en sån här  basal funktion  tagits bort  i  ett nytt program.  I  gamla Visma faktura  var det ju bara att välja flik 2   skriva in  avvikande lev adress   el  ha  lev adresser i ett register  bara att klicka på för att ändra. Jag kontaktade också  supporten igår  angående detta.   Det  ser ju  ut som att det fungerar  då man kan klicka på kunden , välja redigera o skriva i fältet  för lev adress.  Men  sen vid utskrift kommer det inte med . Nä  får då till svar att man  måste lägga till detta på  kunden i  registret SEN  skapa  fakturan !!  Det är ju  helt galet . Ni som programleverantör måste väl själva inse  vilken försämring detta är. Och det kan väl inte vara nåt jätteproblem att lösa  eftersom man kan öppna fältet  redan nu. Funktionen bör ju vara : kunna  redigera = lägga till  avvikande lev adress i samband med faktura registreringen för oss som inte skickar  leveranser efter order erk  o dyl.  utan  efter  utfört jobb / tjänst + matr.   samt kunna skapa  ett register med lev adresser  typ filialer   för dom användare som behöver det.  INTE  byta på kunden  i registret mellan varje fakt,  det blir ju ohållbart .
1167277
NY MEDLEM
Programutvecklare.

Ni tycks inte ta intryck av era kunders status och önskemål. Ni ställer upprepade frågor likt till ett bran. Läser ni över huvud taget ? Om ni vill utveckla ert program och därigenom sälja fler och tjäna mer, då får ni ta till en extern kunskap eftersom ni inte tycks förstå oss kunder.

Är man inte nöjd med sin bil, väljer man annat fabrikat vid nästa köp....eller hur? Detta kommer att ske för min del eftersom ni tydligen inte önskar utveckla er verksamhet. Detta tjafs kostar mig tid och engagemang, vilket jag inte anser mig ha tid till.
Karin_17
NY MEDLEM

Hej!

Har precis börjat med e-ekonomi programmet efter att ha använt Visma Compact i många år o varit mycket nöjd med detta. Blev väldigt besviken när jag upptäckte att det inte går att lägga in en specifik leveransadress när man skapar en order/kundfaktura. Om det ännu inte är på gång hoppas jag verkligen att ni tar itu med det snarast. /Karin

Peter_21
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Avvikande leveransadress - eEkonomi.

Tyvärr blir man inte annat än besviken på e-ekonomi gång på gång där man inte bryr sig om att lägg t...
Alternativet är inte så smidigt och ha Typ ett kollegieblock med över 3000 alternativa adresser?

Varför kan ni inte skapa ett program som fungerar smidigt för ALLA??????

Kan inte rekommendera övergång till e-ekonomi från E-conomics tyvärr
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Vi på Lagerkoll har en integration med eEkonomi och har stöd för att ändra leveransadress direkt på kundordern (utan att ändra på kundkortet). Vi har tyvärr i dagsläget inte stöd för att spara många leveransadresser på ett och samma kundkort, men kanske kan vi vara ett alternativ som löser problemet hjälpligt till en början. Ni som fortfarande eftersöker en lösning, testa gärna vårt gratiskonto där ni själva bestämmer om ni vill uppgradera (och när), kom gärna med feedback till oss när ni testat och vem vet, kanske kan vi nå fram till en ännu bättre lösning om vi ser ett lite större intresse och kundnytta! Vi strävar efter att Lagerkoll ska vara ett bra och starkt komplement till eEkonomi, och detta kanske kan vara just en sådan bit vi kan hjälpa till med. Ni hittar mer info på https://vismaspcs.se/lagerkoll samt https://www.lagerkoll.com

Hälsningar,
Marcus N
Lagerkoll
1167277
NY MEDLEM
Är ni ett fristående företag eller del i Visma?
1167277
NY MEDLEM
Enligt alla tillgängliga tillförlitliga uppgifter finns det idag ingen leverantör som kan ge vad som efterfrågas i ett enkelt faktureringsprogram likt det som Visma tillhandahåller Dock ska det ingå som en naturlig del av större 'Affärssystem*. Alltså inget för 'småföretagare'.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Vi är ett fristående företag som har integrerat med Visma eEkonomi. Vi försöker självklart ha en så tät och bra dialog med Visma som möjligt just för att kunna komplettera och få till så bra lösningar som möjligt, men vi är helt fristående som bolag, gällande support och de bitarna.

Hälsningar,
Marcus N
Lagerkoll
1167277
NY MEDLEM
Dvs. det krävs två 'moduler' för att nå bara en bit fram? Vad kostar konkret er del av det hela?
Fd medlem
Inte tillämpbar
För den som är intresserad finns möjligheten att testa kostnadsfritt om det vi erbjuder kan komplettera på ett tillräckligt bra sätt. Full respekt om vi just i detta fallet inte når hela vägen för alla (vi har inte stöd för att lägga in många leveransadresser på kundkort, men det skulle gå att utveckla det). Däremot har vi stöd för att sätta en annan leveransadress än den som står på kundkortet vilket kanske kan vara av intresse för vissa.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Prisupggifter finns på https://www.lagerkoll.com/signup.jsp?setlang=sv, sen är det inte självklart att du som kund vill ha ett helt logistiksystem endast för att lösa just detta problemet, helt förståeligt.

Hälsningar,
Marcus N
Lagerkoll
1167277
NY MEDLEM
Helt rätt uppfattat.
Pacsac
CHAMPION

En annan leveransadress än postadressen finns det möjlighet att idag lägga in i eEkonomi


Fd medlem
Inte tillämpbar
Lyckades missa det när jag testade, får kolla igen, tack för info!
1167277
NY MEDLEM
Pacsac
Du tycks inte vara initierad i grundproblemet. Läs på!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Detta får bli mitt sista svar i denna tråden då syftet med det första inlägget främst var att vi kan, för vissa, underlätta kring dessa bitar, inte föra en diskussion. Vi skriver endast inlägg i trådar där vi tror att vi har relevanta funktioner som kan bidra, sedan är det självklart upp till dig som kund att utvärdera om det är ett mervärde eller inte. Jag förstår mycket väl grundproblemet att lägga in många leveransadresser på en kund, såväl som ett annat relaterat problem en kund till oss lyfte, att en del vill ha flera referensnamn på en kund, men det är sällan ett problem är så enkelt att det bara finns en dimension på det för en enstaka verksamhet som gäller för alla andra verksamheter. Det jag såg när jag körde igenom flödet i eEkonomi var att det inte går att ändra leveransadress direkt på en kundorder, utan att du måste gå in på kundkortet och ändra, och där finns en avvikande leveransadress. Hos oss sätter du detta direkt på kundordern utan att påverka kundkortet (såvida du inte vill spara ändringen där med). Däremot kan jag inte se att det finns på kundordern i eEkonomi. Jag kan självklart ha fel och missat något, det kan alla (och då ber jag om ursäkt om vi inte är relevanta i just denna frågan). Samtidigt är det genom en dialog med våra kunder där vi utvecklat och utforskat kompletterande funktionalitet som denna som drivit utvecklingen av Lagerkoll; men det kräver just en dialog och konstruktiv kommunikation som driver fram just bra, och generella, lösningar.
Pacsac
CHAMPION
en (1) leveransadress går det att lägga in
ann___31
NY MEDLEM
börjar ångra att vi tog detta program, saknar det mest vanliga funktioner som att få med ordernr på ordersedeln mm mm
Fd medlem
Inte tillämpbar
Vi har stöd för detta vid intresse, ordernummer visas på både följesedel och orderbekräftelse. Går att testa kostnadsfritt utan någon risk för att "råka bli" betalande kund pga någon tidsgräns. Ta en titt vid intresse om det låter intressant. Sen kanske det blir overkill med hela vår tjänst om det bara är detta problem ni vill lösa och något ni specifikt vill ha i eEkonomi, inte i en separat tjänst, det är jag helt med på.

//Marcus
Lagerkoll
Pacsac
CHAMPION
(uppdaterad av Pacsac ‎2021-08-27 08:40 )

Ordernummer kommer med på Orderbekräftelsen (och Följesedel), längst upp i ganska liten storlek

Och även Vår referens och

Er Referens.

(Men det finns inget fält för "Ert Ordernummer/beställningsnummer" vilket är en önskan sedan länge)

Fatin Masa-E
ANSTÄLLD
Hej!

Ber om ursäkt för att det har dröjt men vi har påbörjat en förundersökning om funktioner relaterat till lagerhantering i eEkonomi och självklart behöver vi er hjälp! Anser ni t.ex. att flera leveransadresser vid utleverans till en kund bör inkluderas i en eventuell utveckling av lagerhantering? 

Kom gärna med era synpunkter i formuläret som ni hittar i den här tråden: Undersökning om lagerhantering i eEkonomi (undersökningen avslutad)

Tack på förhand!
Fatin Masa-E
ANSTÄLLD
Hej! 

Vi har kommit framåt i utvecklingen av lagerhantering i Visma eEkonomi och behöver er hjälp igen för att komma vidare. Trots att den här trådens ämne (flera leveransadresser)  för tillfället inte är en första prioritering i jämförelse med manuella in-och utleveranser samt inventering, så tror vi ändå att er input är värdefullt oavsett. 

Vi har nu en ny anmälning för att hjälpa oss undersöka vidare. Du finner tråden här.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Happy Helene
NY MEDLEM

Hej! Kan man verkligen 2020 (ser att frågan varit uppe i fyra år) fortfarande inte lägga till fler leveransadresser/kund?