Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Massutskrift av fakturor - eEkonomi

Status: Inte planerad just nu
Kan man skriva ut flera fakturor samtidigt, alternativt spara flera PDF filer eller måste man spara/skriva ut dessa en och en?
43 Kommentarer
Hanna Hultemark
ANSTÄLLD
(uppdaterad av Hanna Hultemark ANSTÄLLD ‎2021-08-26 23:13 )
Hej!

I dagsläget finns det en funktion som heter Behandla flera fakturor.

Har du sparat dina fakturor under utkast kan du alltså behandla flera fakturor samtidigt och skapa PDF/skicka e-post.

Under dina obetalda fakturor kan du istället behandla flera fakturor och skapa flera betalningspåminnelser vid samma tillfälle. 

Sedan om fakturan redan är skapad/bokförd så finns dessvärre inte funktionen om att skriva ut flera fakturor samtidigt.

/Hanna
Fd medlem
Inte tillämpbar
Väldigt knöligt att spara en och en för att skriva ut, jag gör samtliga utskrifter kvartalsvis så det blir en hel del tid som går åt till att spara ner en och en. Är det på gång med en funktion där man kan välja att spara samtliga PDF filer?
Hej Micke! 

Tack så mycket för att du tagit dig tid att meddela oss om ett önskemål.

Om vi förstår dig rätt eftersöker du funktionen som min kollega Hanna skrivit om ovan gällande Behandla flera fakturor men för reda bokförda fakturor? Eller har du skapat dem så att de ligger i utkast? Om du har gjort det kan du göra precis som Hanna beskrivit gällande Behandla flera fakturor men välja att åtgärden ska vara "bokför och skapa PDF". Är det något som kan fungera för dig?Återkoppla gärna.

/Lovisa
cowlars
NY MEDLEM
precis som ovanstående skriver jag ut kopior på betalda fakturor inför bokföring. ibland innebär detta onödigt många timmar när man ska skriva ut 150 fakturakopior en och en genom att skapa pdf, öppna pdf, välja skriv ut,, dessutom tar programmet en tid på sig att skapa pdf.en.
en knapp för direktutskrift hade gjort susen.
ett alternativ är att som ovanstående säger göra det möjligt att skapa pdf.er av flera fakturor samtidigt och spara på datorn.
Mimas_
NY MEDLEM
precis som ovanstående skriver jag ut kopior på fakturor inför bokföring.Det tar onödigt många timmar när man ska skriva ut 150 fakturakopior en och en genom att skapa pdf, öppna pdf, välja skriv ut,, dessutom tar programmet en tid på sig att skapa pdf.en. 
en knapp för direktutskrift hade gjort susen. 
ett alternativ är att som ovanstående säger göra det möjligt att skapa pdf.er av flera fakturor samtidigt och spara på datorn.
Jonny V
NY MEDLEM
Har det skett några uppdateringar här eller är status detsamma ?

Vi sitter nämligen och utvärderar flera olika molnlösningar för att byta ut Eekonomi då det verkar saknas väldigt mycket där.

Är detta något som ni på visma arbetar med ?
saraschrewelius
NY MEDLEM
Jag önskar verkligen också denna funktion! Skulle underlätta något så oerhört!
Jag skickar kundfakturor per e-mail under årets gång men vill till årsbokslutet skriva ut alla som PDF samtidigt för bokföringen.
Mimas_
NY MEDLEM
Hej igen,nu sitter jag igen och skriver ut mina skickade fakturor för denna månaden EN och EN. Pust vilken tid det tar och oj vad noggrann jag måste vara för att inte missa någon.......
Angående utskrift av alla skickade fakturor.
Om jag förstår det rätt så vill ni att man ska skapa fakturor men inte skicka dem utan spara dem i utkast (då har de ännu inte fått sitt fakturanummer btw) och från utkast skriva ut dem??? tror inte att det blir bra så...
SNÄLLA bara ge ett svar på OM ni kommer att skapa denna funktionen eller inte då jag börjar att bli trött på detta program......
(uppdaterad av Lovisa Dacke Norén ANSTÄLLD ‎2021-08-27 00:48 )
Hej allihopa! 

Tack så mycket för all feedback gällande detta önskemålet 🙂

Om jag förstått er rätt så sparar ni dessa fakturor på papper och vill skriva ut dom efter att de redan är skickade till kund och eventuellt betalda. Återkom gärna om det är så att jag missuppfattat er.

Jag förstår att det hade varit smidigt för er att kunna skriva ut alla fakturor igen via en knapptryckning men i dagsläget så är det ingenting som är planerat att utvecklas.

Vi ser att färre och färre kunder väljer att skriva ut fakturor för att kunna spara själva i pärm utan att många istället väljer att ha de kvar i programmet då det inte finns några krav på att spara fakturorna i en pärm. Det kan vara bra att känna till att man inte måste skriva ut sina kundfakturor och spara dom på papper om man inte vill, ni kan läsa mer om vilka papper du måste skriva ut och vilka du inte måste skriva ut i vårt dokument "De här kopiorna behöver du inte skriva ut". 

Ha en fin onsdag!

/Lovisa
Mimas_
NY MEDLEM
Hej igen , 
Tack för ditt svar.
Jag håller med om att det skulle vara skönt att slippa skriva ut och för vår del behövs detta inte.
Dock kräver vår revisor alla underlag i pappersform. 
Så som sagt så skulle denna knapptryckning spara mycket tid.
Tacksamt
Mimas
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Vår revisionskonsult ska på något sätt få dessa underlag. Alternativen är att jag skriver ut dessa och skickar med post eller att jag mailar PDF filerna till honom. Oavsett hur jag gör så måste jag sitta och ladda ner varje enskild faktura.

Som sagt, massutskrift eller något sätt att ladda ner samtliga PDF filer med fakturorna skulle underlätta enormt.


/Micke

Fd medlem
Inte tillämpbar
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Skriva ut registrerade kundfakturor - omständigt - Visma eEkonomi.

Kopierar in chatten så förstår ni problemet:13:42:01 --- LHB

När man registerat många fakturor, hur kan man skriva utalla på en och samma gång utan att klicka in på varje enskild faktura?

--------------------

13:43:12 --- Sofia

I eEkonomi är detta inte möjligt. Vi har valt att inte haden funktionen då det inte finns någon lag längre som säger att dessa måstefinnas utskrivna längre.Och för att bli så digitala som möjligt 🙂Vi går ju mot ett papperslöst samhälle.

--------------------

13:47:35 --- LHB

va synd att inte den funktionen finns. Många utländskakunder kräver papperskopia.

--------------------

13:48:39 --- Sofia

Det förstår jag, lägg gärna in det som ett önskemål påvårt supportforum.

--------------------
Malin_32
NY MEDLEM
Hej!
Som tidigare skrivare så efterfrågar även vi en möjlighet att enbart kunna skriva ut kundfakturor som ligger i utkast. Detta för att kundfakturorna ska först godkännas av en kollega innan dessa ska bokföras och skickas till kund. Vi har ca 100 kundfakturor/månad, så vi vore enormt tacksam om detta kunde ordnas! 
Anna Ramsby
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Skriva ut fakturor direkt från listläget - eEkonomi.

Jag saknar en "snabbknapp" för utskrfift av faktura. Det hade varit supersmidigt om där i listan över obetalda och betalda fakturor fanns en knapp vid sidan som man bara kunde trycka på för att få en utskrift. Istället för att gå in och trycka sig fram i menyer! Alt en box man kunde ticka i samtliga fakturor man vill ha utskrivna... eller... en så att man kan välja att "skriva ut alla fakturor som producerats idag" med ett tryck istf var och en för sig!
Malin_32
NY MEDLEM
(uppdaterad av Malin_32 ‎2021-08-27 01:08 )
Vår ambition är självklart att bli mer digitala, det är därför vi bytte redovisningssystem. Dock måste bokföringsprogrammet bli mer anpassat för att kunna arbeta med kundfakturor, såsom det är nu kan man INTE skriva ut många fakturor i taget i pdf, bläddra mellan kundfakturor utan behöva hoppa ut och in, kopiera kundfakturor utan att referenspersonen ändras, kunna spara kundfakturor i utkast utan att faktureringsdatumet ändras osv. Vi vet självklart att det inte är ett måste att spara alla kundfakturor i pappersform, men dock kan man ändå behöva behandla stor mängd kundfakturor i pdf. T ex vi har en kund som vi fakturerar två gånger i månaden,50 fakturor/gång och som vill ha alla kundfakturor i pdf, men då 15 fakturor/mejl (vilket innebär att vi inte kan mejla via er). om vi då måste först spara ca 50 kundfakturor som utkast, så att dessa kan dubbelkollas av en kollega (pdf:en mejlas till kollegan, som behöver 1-2 dagar för att granska, fler dagar om det är en helg i mellan), sedan bokföra och spara varje kundfaktura i pdf för sig (då vi måste ändra fakturadatumet på varje faktura då det har gått 2 dagar sedan fakturan har upprättas). Och allt detta två gånger i månaden, det är ohållbart.... Det tar dubbelt så långt tid jmf med att jobba i Administration 2000, som vi hade tidigare. Orsaken till att vi byte var för att spara tid och kunna lägga den på något viktigare, såsom uppföljningar och analys.Vi måste anpassa oss efter våra kunders önskemål och behov och det torde även ni göra! Detta krångel med kundfakturorna bör ni upplysa om innan ni uppmanar bolag att byta till detta redovisningssystem, systemet bör riktas mot bolag med upp till max 10 kundfakturor i månaden. För första gången måste jag säga att jag är ytterst besviken med Visma! Vi kommer snarast att byta tillbaka till Administration 2000.
Ylva__5
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ
Vi har precis börjat använda eEkonomi och redan stött på brister som vi inte räknade med.
Tex att vi inte kan skriva ut flera fakturor med en knapptryckning.
Nu menar jag inte skriva ut på papper utan vi vill kunna spara fakturorna som pdf, sökbara.
Vi är en användare i systemet (och ska inte vara fler) men flera på företaget behöver kunna komma åt fakturorna sökbara. VI skulle vilja ha möjlighet att sortera in dem i en gemensam mapp på den gemensamma servern (ej pärm med papper). 
Vad har ni för lösning till det?

/ Ylva
Marie_68
NY MEDLEM
Om det nu inte planeras någon lösning för att man ska kunna markera ett antal kundfakturor och kunna skriva ut dem i en bunt, istället för att som nu behöva spara dem en och en - löjligt tidsödande! - så kan ni väl åtminstone lägga till en kryssruta i dialogen när man skickar iväg fakturorna med e-post till sina kunder om att det ska skickas en kopia till ens egen e-postadress!Det skulle underlätta en hel del!
Det är ju inte enbart en fråga om vad lagar och regler säger. Det ger ju kontinuitet i bokföringen att kunna sätta in fakturorna på rätt plats. Jag är kassör för en nationell yrkesorganisation och en vacker dag ska jag lämna över till en ny kassör. Då måste det finnas dokumentation som visar hur det är gjort tidigare och det ska vara lätt för en ny person att ta över och se vad jag har gjort.
bigge_
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Fakturautskrift! -eEkonomi.

Hej, jag har eEkonomi och har nu förstått att jag inte kan skriva ut flera fakturor på raken. Jag skapar cirka 20 fakturor åt gången och vill skriva ut alla på en gång, alltså in en och en men det går inte i dagsläget. Jag eftersöker en sådan funktion! Allt kan inte vara webbaserat.....när kommer den möjligheten?
willja58
NY MEDLEM
Håller med Bigge bara att jag har 200 fakturor i månaden. Hoppas på ändring snart.
alexander5
NY MEDLEM
Så här ser min vardag ut, då behandlar vi 100 fakturor/dag

- Klicka på fakturan
- Klicka på Skicka eller skriv ut
- Skriv ut som PDF
- Tar en enorm lång tid för fakturan att skapas
- Tryck på arkiv
- Skriv ut

Upprepa 99 gånger till. "Suck"
Marie_68
NY MEDLEM
Den tekniska lösningen kan inte vara så svår för att ange ett intervall som ska exporteras som pdf:er. Det är ju möjligt i andra versioner - exempelvis Visma Administration!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Det här är en av väldigt många brister som gör att jag nu bytt från Visma till Fortnox. Tyvärr måste jag ändå skriva ut nästan 400 leverantörsfakturor från Visma för en liten avstämning jag tänkte göra innan årsslut för att dubbelkolla att jag inte glömt fakturera något till kund.
Karoliina
NY MEDLEM
Skulle spara väldigt mycket tid att kunna skriva ut alla fakturor samtidigt för arkivering av bokföring! Hoppas denna funktion kommer snarast.
Fd medlem
Inte tillämpbar
jag hade något liknande som engångsgrej förut med smma klick om ocg om igen. jag testade ett makroprogram för win10 - kommer tyvärr inte ihåg vilket.  det fungera ganska bra.

Kanske ett sådant kan hjälpa dig att minska klicken i väntan på förbättring.

kommer inte ihåg vilket program jag använde en något av dessa tror jag

https://merabheja.com/17-free-macro-recorder-tools-to-perform-repetitive-tasks/ 
Fd medlem
Inte tillämpbar
hur är din erfarenhet av fördelar/nackdelar fortnox kontra Visma?
Fd medlem
Inte tillämpbar
Visma känns som ett iOS (låst och fyrkantigt) medan Fortnox känns som Android med betydligt fler funktioner. Naturligtvis finns massbearbetning av fakturor m.m. Finns även helt andra möjligheter för rapporter och statistik av tex sålda artiklar än vad som finns i Visma. En annan sak är att man i Visma inte kan klicka på en artikel, för att sedan klicka sig vidare till specifika fakturor som man skickat med just den artikeln. Med Fortnox kan jag specificera hur jag vill och söka upp tex när jag fakturerat ett tangentbord till en kund. Detta är några av kanske 20 olika saker jag efterlyst i Visma men där jag varenda gång fått till svar "Tyvärr har vi inte det i den här versionen, men det kanske kommer i senare version".
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Hej allihopa!

Nu var det ett tag sedan vi gjorde en uppdatering gällande denna forumtråd och att kunna skriva ut flera fakturor samtidigt. Jag förstår att det hade underlättat ert arbete och varit tidssparande men det är fortfarande inget som är planerat att införas. 

Självklart uppdaterar vi i tråden om det sker någon förändring.

Ha en fin måndag!
/Jenny
Marcus Karlsson
NY MEDLEM
Jag söker också denna funktion, vill kunna välja en period och skriva ut alla alternativt till en PDF, denna funktion fanns i e-conomics, sjukt dåligt att det inte finns, är ju verkligen en grundläggande funktion.

Kommer det inte till så blir iaf jag tvungen att byta system.
Mats olsson
NY MEDLEM
Det hade varit bra att kunna markera flera bokförda fakturor och göra en massutskrift till pdf eller skrivare istället för att behöva markera de en och en och behöva välja skriv ut som pdf. Har skickat alla kundfakturor via e-post eller autoinvoice senaste året och inte skrivit ut/sparat till pc ́n för att spara på utskrifterna.
Men revisorn vill ha papperskopior vid revisionen...
Marcus Karlsson
NY MEDLEM
Japp det är extremt konstigt att funktionen inte finns, den är direkt grundläggande.
alexander5
NY MEDLEM
Håller med, tycker Visma ska ta tag i det här om dom inte vill förlora kunder på grund av en ynka liten funktion
Elisabeth27
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Spara massutskrift Kundfakturor PDF i eEkonomi.

Vi behöver få in funktionen i Eekonomi att kunna spara ner samtliga kundfakturor som skickats årligen i en stor PDF fil. Detta för vår arkivering, dokumentation och revisions skull då revisorn vill ha det så att vi kan ta fram och titta.
 Vi behöver inte skriva ut något då allt skickas vi PDF och är originalet men vi måste kunna spara ner många på en gång. Att göra som nu och ta en i taget är inte hållbart. Det tar för mycket tid.
Jag ser här ute att mång andra efterfrågat samma sak och är mycket förundrad över att inte Visma löst detta ännu.
ruthpozuelo
NY MEDLEM
+1 till att spara alla fakturor på en gång.
/Ruth
petra_23
NY MEDLEM
Eftersöker också denna funktion, så omständligt att spara som pdf. en och en...
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
Terry B
NY MEDLEM

Hej

Jag satt just och funderade på en sak jag skulle vilja ha på den samma knappen. Jag skulle vilja skriva ut fakturor i klump. I stället för att gå i i varje faktura och skriva ut som pdf för att sedan skriva ut dem på skrivaren. Kan hända att denna funktion redan finns och att jag inte hittat den. Kan någon i så fall vilja berätta vart den finns? 🙂

 

Terry

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Marten5
NY MEDLEM

Hej, kan jag skriva ut alla fakturorna i grupp, eller måste jag gå in en och en och skriva ut.

Tacksam för hjälp

Mvh

Mårten Johnsson

Lugnets Allfix
NY MEDLEM

Som alla ovan skriver skulle jag också önska att det gick att skriva ut fler fakturor samtidigt! Även om lagen inte säger att man måste ha kopior i pappersform, men anlitar man företag för hjälp med detta så kräver de kopior... 

Tina__20
UTFORSKARE

Förstår inte logiken att man ska vara tvungen att skapa fakturor som utkast för att det ska bli möjligt att skriva ut i bunt. Det tar timmar att sitta och skriva ut dem om man missar att göra dem i utkast. Hur svårt kan det vara att ha samma funktion under skapa fler fakturor??? 

_Sanna_
NY MEDLEM

Jag vill kunna skriva ut flera fakturor på samma gång. En gång i månaden skriver jag ut alla månadens fakturor för att skicka till redovisningsassistenten. Jag måste ha dem på papper och måste då skriva ut dem en och en. Går det att få till ett smidigare sätt?

När jag kollade med supporten genom chatten i systemet lyckades den personen istället skicka iväg en påminnelse till min kund, det är inte den funktionen jag vill ha.

ClasCronholm
NY MEDLEM

LURAD!!!!!!

 

frågade om denna tjänst innan jag startade, får som svar. Skriv ut 100 åt gången, så fungerar det bra. Mer än 100 så kan den fastna i utskriften.(han har nog misstolkat allt)

 

inser nu när jag har visma eEkonomi o läser forumet här att det inte alls finns en sån funktion.

 

272fakturor har jag idag suttit o klickat på för att välja pdf, o sen vänta på att skiten skall genereras, för att sen skriva ut.

 

vi är en liten förening, där vi lägger fakturan i brevlådan i gatan.

har inte mailadress till en endaste medlem.

 

det här var nog det mest obegåvade jag varit med om… 

när man dessutom skall klicka på 272st, så råkade man klicka 3mm fel på en av dem. Så då går det ut som brev ifrån visma o kostar extra pengar… just då var datorn nära på att flyga ut genom rutan.

 

Så tyvärr missnöjd med visma än så länge, o Nordea skall vi inte prata om som inte kan visa ocr på kontoutdrag om betalaren har Nordea.

 

någon som har tips på bra enkla program/banker som kan hjälpa oss som har ca 300medlemmar i en förening som skall fakturera en årsavgift. O vill få det automatiserat så långt som möjligt, till pappers faktura.??? O prisvärt?

 

trevlig midsommar.

 

_Sanna_
NY MEDLEM

Jag tröttnade och bytte till en annan tjänst.