Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Adamtj
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Mer info vid matchning av "tidigare bokförd händelse"

(uppdaterad av Adamtj ‎2021-07-08 12:43 )
Status: Utvärderar

Hej!

Vi har flera kunder som trycker ut fakturor ur eEkonomi som "kontantfakturor", dvs betalda via swish eller kort mm. I ett exempel scenario så har kunden aktivbankkoppling mot Handelsbanken. Kontoutdrag och återrapporteringsfiler läses in automatiskt vilket automatiserar stor del av bokföringen.
Det vi fastnar på i detta fall är inbetalningar gjorda via swish. Fakturan är uttagen som "kontantfaktura" och bokad som "Förväntad inbetalning", i vissa fall så föreslås en transaktion med referens "tidigare bokförd händelse".

Då föreslår eEkonomi ett dokument som skall matchas mot transaktion. Se nedan:

Skärmklipp.PNG


Klickar jag på hyperlänken så kommer jag till verifikationen som matchas, den innehåller i sin tur en referens till själva "huvud dokumentet" (kontantfakturan) 

Ibland har jag märkt att det blir fel på den automatchningen, och fel dokument matchas. Därför tänker jag att det vore det en idé att man ute på kassabankhändelsen även visar referens till huvuddokumentet. Så i detta fall så skulle det på kassa bank raden stå "tidigare bokförd händelse, {fakturanummer}". Man kan då direkt göra ett kontroll moment.

 

Är det något som skulle gå att få till?

3 Kommentarer
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!

Bra tanke!

Jag tar den vidare så kommer mina kollegor återkoppla till dig när de har diskuterat frågan! 🙂

 

Adamtj
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hej igen!

För att spinnare vidare lite på ämnet. När man få match själv så får man ju välja vilken "förväntat inbetalning" som man skall matcha emot. Om det är en swish inbetalning så framgår namn och telefonnummer på den som betalat. I listan för "förväntat inbetalning" så framgår det inga namn, bara faktura nummer. Kan man i den lista också visa kundens namn?
 

Skärmklipp.PNG

Hanna Bergqvist
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej, 

 

Tack för era idéer! Vi kommer undersöka det här och se om det är något vi kan implementera i programmet. 

 

Ha en fin sommar!

 

/ Hanna B