Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Lorcan
NY MEDLEM

Minska klick vid import av SIE-fil

(uppdaterad av My Janhall ANSTÄLLD ‎2020-09-09 08:16 )
Status: Inte planerad just nu

Varje gång jag skall importera journaler som är skapade i annat system, så är det så väldigt många gånger (13 gånger) som jag behöver klicka för att slutföra.

1 - klicka inställningar

2 - klicka import export

3 - klicka SIE import export bokf data

4 - klicka Ny import

5 - klicka på "Välj fil"

6 - klicka på filen

7 - klicka på Öppna

8 - Klicka på Nästa vid Inläsning SIE4 fil

9 - klicka på Nästa vid Fel och varning

10 - Klicka på Nästa vid Byte av kontonamn

11 - Klicka på Nästa vid Matcha serie

12 - Klicka på Slutför

13 - klicka på Stäng

 

Går det att minska ner antalet Klick i denna process

 

SEDAN - så ändras ju inte flaggan (inläst eller inte) på SIE-filen (troligen för att denna fil ligger lokalt på datorn) går det att ladda upp SIE filen för inläsning - så att programmet kan ställa SIE filen som inläst?

3 Kommentarer
My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan! 

Minska klick
Detta är det arbetssätt man går igenom när du importerar en SIE-fil via eEkonomi. Jag kommer flytta din tråd till kategorin idéer till eEkonomi så kommer mina kollegor se över en möjlighet för att minska klicken framåt. 🙂 

Import av SIE-fil

Visma eEkonomi känner av om SIE-filen redan är inläst om man försöker läsa in exakt samma fil en gång till, programmet känner av att verifikationerna redan finns och läser då inte in dem på nytt. Skulle du däremot ha ändrat något i filen kommer den importeras på nytt utan en sådan varning. 

/My 

Lorcan
NY MEDLEM

Jo - det är ju bra att inte Visma läser in exakt samma fil två gånger. Problemet är ju i ändra änden. det vill säga där SIE-filen skapas. Om den fortfarande är flaggad 0, så kommer nästa skapade fil att skapas i samma fil, efter den första informationen, och då kan inte Visma längre läsa in nästa transaktion. Normal är ju, att det inläsande programmet "ställer flaggan till 1" i SIE filen, därmed så skrivs denna fil över av det skapande programmet. Det enda sättet (tror jag) att lösa detta är att SIE-filen laddas upp och att Visma därmed kan ställa flaggan till 1

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu