Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
AnnicaL
CHAMPION

Möjlighet att välja bort funktionen bokföra nästa bankhändelse

(uppdaterad av My Janhall ANSTÄLLD ‎2020-08-27 15:26 )
Status: Genomförd

Det där med att hamna på nästa händelse är helt feltänkt! Givetvis är det från äldst till nyast de i så fall ska sorteras, jag vill bokföra i rätt ordning dvs äldst först. Ni kan inte förutsätta att alla bokför varje dag så att alla ej matchade bankhändelser har samma datum. 

Gör om och gör rätt! Eller ge oss åtminstone möjligheten att välja bort att gå till nästa automatiskt. 

33 Kommentarer
HA____
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Instämmer med AnnicaL, det är en värdelös funktion i sitt nuvarande format och den måste gå att välja bort. Det blir otroligt många onödiga klick när man får upp fel händelse efter varje matchning och måste avbryta den. Även om man fick upp äldst först så kan man ju inte matcha flera händelser på en gång och måste ändå klicka på avbryt. 

Susanne68
NY MEDLEM

Håller med funktionen är kass mycket mer jobb. Först klicka bort rutan sen klicka på den händelsen man bokförde för att se verifikations numret. Gör om gör rätt och ta bort det eller ge en möjlighet att stänga av det.

PetraNXT
UTFORSKARE

Håller med om att den bör vara valbar, men en funktion som iallafall gör det bättre är att man kan sortera om datumen numera, så äldst hamnar högst upp. Då blir det iallafall rätt ordning på dem när de kommer automatiskt!

Caroline30
UTFORSKARE

Håller helt med och har pratat med supporten om det. Hoppas att ni tar det vidare och ser till att man har möjligheten att välja själv om man vill använda sg av det. I dagsläget tar allt längre tid med fler klick och tidsåtgång..

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Tack för era kommentarer gällande denna förändring. Jag kommer lyfta upp den för diskussion hos oss igen och jag återkommer här när jag har mer information. 

 

/Nellie 

My Janhall
ANSTÄLLD

Hej! 

Vill flika in i tråden gällande ett problem med sorteringen under Kassa och Bankhändelser. Mer information och uppdateringar kring detta finns i tråden Problem med sortering i kassa och bank

/My 

Baymax80
NY MEDLEM

Som fler har skrivit så tar det mycket längre tid nu att hitta rätt med en massa extra klick. Jag bokför en gång i månaden som egen företagare och bokför inte alltid i datumordning. Framförallt som inköp i butiker inte kommer in och dras på kontot förrens ett par dagar efter själva köpet.
Ett alternativ att stänga av funktionen med automatisk frammatning av nästa tack!

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej igen! 

 

Jag ska förklara lite extra hur funktionen är utförd och hur ni kan arbeta för att matcha bankhändelserna i ordning enligt den äldsta först. 

 

Om du börjar med att sortera listan över Kassa- och bankhändelser enligt äldsta bankhändelsen överst i listan: 

äldst först.PNG

Börjar med att matcha den äldsta som är 2020-07-14 i mitt fall, då kommer Visma eEkonomi föreslå nästa bankhändelse enligt 2020-07-15 och efter den blir det 2020-07-16 osv. 

 

Om du sorterar listan enligt denna inställning, så kommer Visma eEkonomi ihåg det till nästa gång du går in under Kassa- och bankhändelser. 

 

Tror ni att detta kan hjälpa er? 

 

/Nellie 

Caroline30
UTFORSKARE

Hej,

 

Nej detta hjälper inte mig i mitt arbete då jag vill matcha alla utbetalningar först, sen inbetalningar och sen övriga som är kvar. I den ordningen jag väljer att bokföra det, inte datumordning.

 

// Caroline

LW -60
UTFORSKARE

Nu jobbar jag aldrig med matchningen själv, så jag vet inte hur bra eller dålig den här. Känner bara att när en maskin ska gissa sig till vad jag vill, kommer den gissa fel. Jag använder således reskontrorna till det här. Då kan jag börja med att skapa alla utbetalningar först och ta inbetalningarna sedan. Det krävs att man har lagt in leverantörsfakturorna i programmet och det kräver också att man fakturerar i programmet.

 

För att betala en leverantörsfaktura, går jag till Inköp -> Leverantörsfaktura -> väljer fliken Obetalda leverantörsfakturor, klickar på den faktura jag vill betala och med knappen till höger "Åtgärda" väljer jag Betalning.

 

För att betala en kundfaktura gör jag likadant fast jag går till Försäljning istället. Sedan är det likadant.

 

Det man måste se upp med är betalningsdagen. Som default ligger dagens datum. Bokför man betalningen dagen efter transaktionen ägt rum eller månaden efter, måste man alltså ändra datum innan man klickar på OK.

 

Önskar man kunde läsa in en betalfil från banken istället. Det vore enklare.

 

Mvh Lena

HA____
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hej Nellie,

Nej detta hjälper inte mig alls. Jag vill själv välja vilken min nästa bankhändelse är.

PetraNXT
UTFORSKARE

Caroline30

Ett alternativ då är ju att sortera ut de du vill bokföra först via sökfunktionen.. så gör jag på en del kunder! 😃

 

LW-60

Använder du inte kassa & bankhändelser alls? 
Det är den bästa funktionen i programmet, kan verkligen rekommendera. Du kan ju göra precis som du gör idag, men via matchning istället, betydligt smidigare! 😃 Det är ju inte programmet som bestämmer vad du ska matcha, även om den föreslår (vilket är rätt 99,9% av gångerna, är något oklart så föreslås inget).

LW -60
UTFORSKARE

Klarar matchningen att matcha rätt verifikationsserie också?

Mvh Lena

PetraNXT
UTFORSKARE

LW-60

 

Det ställer du in under inställningarna.. du väljer vilken serie som ska vara för inbetalningar, utbetalningar etc..

LW -60
UTFORSKARE

Jag har kikat på filmer om dessa matchningar.

Jag ser inte riktigt tidsvinsten med dessa jämfört med mitt sätt, så jag kommer inte att ändra förfarande i dagsläget.

 

Mvh Lena

PetraNXT
UTFORSKARE

LW-60 

 

Men du har väl andra bankhändelser än in och utbetalningar? Hur gör du med dessa?

Garanterar att du vinner tid på att använda kassa & bankhändelser mot att köra manuella verifikationer iallafall! 😃

 

 

LW -60
UTFORSKARE

Jag har berättat en gång tidigare att jag går in i reskontrorna och betalar. Då slipper jag importera och matcha och riskera att det blir fel. I youtube-exemplet, var inte matchning det snabbare alternativet.

 

mvh Lena

PetraNXT
UTFORSKARE

LW-60

 

Men frågan var hur du registrerar andra bankhändelser än kundinbetalningar eller leverantörsbetalningar?

Övriga delar går ju inte att registrera via reskontrorna...

LW -60
UTFORSKARE

Jag har inga andra utbetalningar eller inbetalningar än de som genererats av fakturorna in/ut. Även om jag skulle ha en enda liten, udda betalning någon månad, skulle det gå långsammare med matchningen än att göra ett verifikat på två rader.

 

Mvh Lena

Elisabeth21
NY MEDLEM

Denna funktion är ny och jag har bara väntat på att den skulle göra att jag begår misstag och idag hände det. 33kkr blev bokförda som bankavgift!

Jag jobbar inte på det sätt att denna nya funktion hjälper mig. Den stjälper mitt arbete och jag vill absolut kunna stänga av den!

/Elisabeth

MM Design AB
NY MEDLEM

Vi kan inte annat än hålla med ovanstående.

Den nya versionen är under all kritik. Vi vill också bokföra allt från äldst till nyast. Okej att det går att ställa in på något vis. Men automatiseringen gör att vi bara ser verifikationsnumret i en millisekund och för att verkligen kontrollera att man skriver rätt verifikationsnummer på underlaget så får man gå ut och in hela tiden. 

 

Inte nog med det så hamnar inte bankhändelserna i den ordning som det ligger i banken längre. När vi klistrar in kontoutdrag så hamnar det i en helt annan ordning. Det kommer som tur är i datumordning, men i ett datum kan de hamna i helt annan ordning än vad det är på vår bank. Det blir helt omöjligt att stämma av om det skulle vara något som inte stämmer. 

 

Den nya uppdateringen har bara ställt till mig merjobb och osäkerhet. Vi ser helst att ni tar tillbaka som det var tidigare, då hade vi inga sådana här problem.

 

Tack!

maria_50
NY MEDLEM

Detta har enbart ställt till det, och stjäl tid och skapar irritation varje gång man måste lägga tid på att gå runt problemet. Riktigt dåligt. Ta bort funktionen helt. 

MM Design AB
NY MEDLEM

Håller med ovanstående inlägg. Har blivit en så stor försämring att jag kommer behöva byta bokföringsprogram om ni inte åtgärdar detta. Har flera hundra bankhändelser på samma dag ibland och när jag matchat en bankhändelse hinner man inte med att se verifikationsnumret i högra hörnet innan den försvinner. Man måste därför trycka på avbryt och kommer ut i översikten för att kontrollera verifikationsnumret. Även i översikten över de redan matchade verifikationerna läggs dem i princip alltid i oordning. Spelar ingen roll vilken sortering man väljer. Förstår inte till vilken nytta? Verifikation A5318 kan tex ligga på sida 1 i dagens bankhändelser och nästa verifikation A5319 kan lägga sig på sida 3 osv. Väldigt rörigt och frustrerande. Har varit i kontakt med er flera gånger och hoppas verkligen att ni gör något åt detta så snart som möjligt. 

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Tack för era synpunkter och önskemål. Vi jobbar just nu på en lösning att erbjuda både att du kan klicka på "Bokför och nästa bankhändelse" eller bara "Bokför" som det var tidigare. Klickar du då på enbart Bokför så kommer du tillbaka till listläget, precis som du gjorde tidigare. 

 

Återkommer när vi har det på plats. 

 

/Nellie 

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
LW -60
UTFORSKARE

Bara på kul, valde jag nu att importera ett kontoutdrag från Nordea och jag hade c:a tio utbetalningar, leverantörsfakturor från reskontran. Två stycken klarade den inte av. Det gav mig merarbete. I det stora hela, hade jag sparat tid på att betala via reskontran istället.

 

Jag hade sedan två stycken autogirobetalningar. Dessa två hade jag inte lagt in i reskontran med flit, för att kontrollera denna funktion. När jag gick in på kassa bankhändelser hade jag inte så många alternativ. Jag kunde välja att betala från banken. Ett motkonto fanns inte. Inte heller ett alternativ till resultatenhet fanns. Det fanns inte mycket spelrum för egna utsvävningar.

 

Det är möjligt att jag har fel i programmets inställningar någonstans, men i och med att det tar längre tid för mig med kassa bankhändelser än att göra på mitt sätt så fortsätter som jag gjort hittills. Nu har jag provat i alla fall.

 

Mvh Lena

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej på er!

 

Idag har vi släppt en ny version av Visma eEkonomi där det finns möjlighet att välja om du vill bokföra en bankhändelse åt gången och komma tillbaka till listläget igen efter att bankhändelsen är bokförd. Eller om du automatiskt vill få upp nästa Ej matchad bankhändelse efter du bokfört en tidigare bankhändelse.  

 

Läs mer i forumtråd: Versionsnyheter 30/9 eEkonomi

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd
 
Elisabeth21
NY MEDLEM

Jag har redan använt den men undrar om jag kan ställa in så att den gamla varianten med endast "bokför" är första alternativet. Då slipper jag att trycka på dropdownlistan:) /Elisabeth

 

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Elisabeth21

 

Visma eEkonomi kommer ihåg vilket val du gjorde senast och föreslår det till nästa gång. 

 

/Nellie 

PetraNXT
UTFORSKARE

Bra att alternativet nu finns, men funktionen att man kan trycka enter hela vägen till bokför verkar vara borta.. nu måste jag använda musen eller tab...

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej PetraNXT! 

 

Tack för att du uppmärksammat detta, det finns nu att följa i forumtråd: Problem att använda Enter-knappen i kassa och bank