Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
JL____10
NY MEDLEM

Noll-kronorsfaktura

Status: Inte planerad just nu

Hej,

Varför kan man inte lägga in noll-kronorsfakturor? Det kan gälla ersättningsvaror eller garantiutbyten som likväl ska hamna i bokföringen. Funkar varken på kund- eller leverantörsfakturor. Eftersom Visma Administration och många andra program klarar det så borde så klart Visma e-ekonomi klara det.

11 Kommentarer
Andreas1000
UTFORSKARE

Jag har också detta behovet. Om vi gör en ersättningsproduktion till en kund utan kostnad för kunden vill jag kunna vis an orderbekräftelse med noll kronor för kunden, och på så sätt också få med händelsen i kundens historik.

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
JL____10
NY MEDLEM

Dåligt. Hur ska vi då kunna bevisa att vi ersatt en vara hos en kund? Hur ska vi då kunna visa att vi gjort ett goodwill jobb? Hur ska kunden kunna visa upp en faktura på det som blivit gjort eller de produkter denna erhållit inom ramen för ett garantijobb?

 

Hur kom ni ens på att det inte skulle kunna gå att skicka en nollkronorsfaktura när det går i alla andra system? Det känns så amatörmässigt.

MorganR
NY MEDLEM

Kan testa att skriva 1 kr som summa och sedan lägga en rabatt på 100% så blir summan 0 kr?

Andreas1000
UTFORSKARE

Det hade varit bra om det gick, då hade man ju också kunnat skriva det faktiska beloppet och lämna 100% rabatt. Det skulle blivit tydligt för kunden vad som ersätts då.

Tyvärr accepterar inte systemet noll kronor oavsett hur man tricksar sig fram till det.

Det går heller inte att göra avdrag för en vara i samband med en ny faktura då det inte går att skriva negativa belopp.

Förhoppningsvis arbetar Visma med detta, de uppdaterar ju faktiskt systemet varje månad och detta är ju funktioner som behövs för de flesta som säljer varor.

Pacsac
CHAMPION

Negativt belopp fungerar inte men det går numera att lägga negativt antal på faktura MEN inte i order

 

Mattias Öhman
NY MEDLEM

Hej, vi använder eEkonomi som förening och måste kunna skicka faktura på 0 kr till våra ungdoms- och åldersmedlemmar. Det går tyvärr inte enligt supporten, men det måste ju gå att fixa snarast?

 

Någon som har tips på hur man ska göra annars än att byta till annat system?

 

Mvh Mattias

Lazerboy
NY MEDLEM

Det känns som att det här borde gå att lösa på ett enkelt sätt för Visma, det finns ett behov för att kunna skicka en faktura på 0 kronor ibland. 

Jag kanske vill visa en kund att jag har lagt ner si o så mycket tid MEN jag bjuder på det iom att fakturan då är på 0 kronor.  

 

Men det går ju inte nu...... har efterfrågat detta i flera år och det borde ju vara en enkel sak att ändra i koden så att faktura "=0" är tillåten men "<0" är tillåten.....

Girlpower HB
NY MEDLEM

Vi har också behov av att kunna ge 100% rabatt på en order eller faktura. Behöver lösas snarast.

Hedegaard
NY MEDLEM

Detta borde inte vara svårt att lösa

Vi undra när ni kommer med en lösning

lars holm flygare
NY MEDLEM

tycker detta borde vara löst efter 2 år, andra bokförings tjänster har detta att kunna skapa proforma faktura bla eller noll faktura, it´s only software