Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Noll-kronorsfaktura

Status: Inte planerad just nu

Hej,

Varför kan man inte lägga in noll-kronorsfakturor? Det kan gälla ersättningsvaror eller garantiutbyten som likväl ska hamna i bokföringen. Funkar varken på kund- eller leverantörsfakturor. Eftersom Visma Administration och många andra program klarar det så borde så klart Visma e-ekonomi klara det.

6 Kommentarer
UTFORSKARE

Jag har också detta behovet. Om vi gör en ersättningsproduktion till en kund utan kostnad för kunden vill jag kunna vis an orderbekräftelse med noll kronor för kunden, och på så sätt också få med händelsen i kundens historik.

APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
NY MEDLEM

Dåligt. Hur ska vi då kunna bevisa att vi ersatt en vara hos en kund? Hur ska vi då kunna visa att vi gjort ett goodwill jobb? Hur ska kunden kunna visa upp en faktura på det som blivit gjort eller de produkter denna erhållit inom ramen för ett garantijobb?

 

Hur kom ni ens på att det inte skulle kunna gå att skicka en nollkronorsfaktura när det går i alla andra system? Det känns så amatörmässigt.

NY MEDLEM

Kan testa att skriva 1 kr som summa och sedan lägga en rabatt på 100% så blir summan 0 kr?

UTFORSKARE

Det hade varit bra om det gick, då hade man ju också kunnat skriva det faktiska beloppet och lämna 100% rabatt. Det skulle blivit tydligt för kunden vad som ersätts då.

Tyvärr accepterar inte systemet noll kronor oavsett hur man tricksar sig fram till det.

Det går heller inte att göra avdrag för en vara i samband med en ny faktura då det inte går att skriva negativa belopp.

Förhoppningsvis arbetar Visma med detta, de uppdaterar ju faktiskt systemet varje månad och detta är ju funktioner som behövs för de flesta som säljer varor.

CHAMPION

Negativt belopp fungerar inte men det går numera att lägga negativt antal på faktura MEN inte i order