Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
UTFORSKARE

OCR-nummer och fakturanummer i LB-fil

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-11-23 07:52 )
Status: Ny

Visma , har ni gjort någon förändring i LBfilen ?

när jag skapar min LB-fil har alltid under alla år alltid OCR nr kommit med ut i filen. 

Runt 11 oktober 2020 noterar jag att leverantörsnamn kommer med i filen. När jag skapar min fil 20-11-05 till Skatteverket med en massa moms så tar filen plötsligt #fakturanummer# och där har jag skrivit min interna info som då SKV ej kan matcha mot mitt företag......är tanken nu att OCR och fakturanummer ska vara samma ?

 

4 Kommentarer
CHAMPION

Jag har också noterat samma sak och undrar över detta. Jag har några kunder jag bokför åt och även gör utbetalningar. De har inte filöverföring av betalningar eftersom de har så få fakturor så jag brukar använda filexporten för att få en bra skärmbild att mata in betalningen från. Förut stod OCR-numret i denna bild och var lätt att mata in. Numera står det samma information i första och andra kolumnerna i stället för olika siffror. Och OCR-numret är ju nästan alltid annorlunda än fakturanumret.

Jag har hittills inte upplevt något problem med betalningar som verkligen görs via filöverföring men ser också att det är fakturanumret som står i filen.  Vi vill ju inte skapa problem för leverantören som kanske måste hantera inbetalningen manuellt för att matcha mot sitt OCR-nummer.

Utvecklarna kanske kan förklara varför detta förändrats?

 

APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Tack för att ni hör av er och återkopplar. 

Vi ska undersöka detta direkt och hör av oss här i tråden igen när vi har mer information. 

APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Nu ska problemet ni upplevde i LB-filen vara åtgärdat och fungera som innan. 

 

Ha en fin dag! 

UTFORSKARE

Tack , för återkopplingen. 

Jag gillade den felaktiga filen då man såg vem man betalade till i klartext.....och jag har inte hört en enda leverantör som klagat på betalningen eller fått påminnelser att de ej kunnat matcha.....så jag lägger det som ....

önskmål1... att kunna se LB-filen med leverantörens namn i klartext...

Önskemål2....då jag lade OCRnr både i kolumn1 "levfakturanr" och i kolumn2 "OCR" så funkade LB-filen ändå och det innebär att Visma kan döpa om kolumn2 till "ocr/levfaktnr" och med automatik lägga samma nr i kolumn1 som då kan döljas för oss användare, Då räcker det att lägga in OCR/levfaktnr  EN GÅNG istället för TVÅ....