Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Önskemål - eEkonomi Tid

Status: Inte planerad just nu
Har använt Eekonomi tid och Eekonomi Tid:s app några månader nu och har upptäckt flertalet problem.
Jag ska försöka göra en kort lista med dom jag anser vara värst.

1. Kundens personnummer följer inte med fakturaunderlaget till Eekonomi, så personnumret måste fyllas i manuellt vid Rut/Rot. Då måste underlaget stängas, för att sedan öppna kundregistret, klicka "redigera", läsa av personnummer, sedan öppna underlaget igen. Lite jobbigt med 30-40st fakturor!

2.När det sedan är dags att exportera Rut/Rot filen till skatteverket blir samtliga fakturor gjorda med Eekonomi Tid flaggade som felaktiga då dom tydligen inte uppfyller skatteverkets krav på Rut/Rot redovisning. Att öppna fakturan, inte ändra nånting, sedan spara, löser tydligen det problemet. Lite jobbigt med 30-40st fakturor!

3. Artiklar som är inlagda med förval, ex. att artikeln är en Rut/Trädgårdsarbete artikel, kommer inte med detta förvalt i underlaget som förs över till Eekonomi. Man måste då scrolla fram vilken typ av Rut/Rot arbete artikeln avser trotts att det är rätt artikel.

4.Anteckningar gjorda i Eekonomi Tid följer inte med underlaget till Eekonomi när man sitter och ska göra fakturan och faktiskt behöver veta vad det står i anteckningarna, eller veta att det ens finns en anteckning!

5. Datum för tidsregistreringen/leveransdatum överförs inte.

6. Det skapas en textruta i underlaget för fakturatext, även om ingen text finns. Så det kan vara en artikel med ex. 6 timmar och 6 tomma textrutor.

7. Väldigt irriterande att man under "utlägg" inte kan ha sina egna artiklar, utan bara 4 standardartiklar.

8. Sorteringen av artiklar i Eekonomi Tid bör vara efter art.nr och inte efter namn, eller valbar sortering.

De flesta punkterna kan jag leva med så länge, men punkt 1 & 2 måste ni få åtgärdat omgående.

Kan även nämna att i Eekonomi, när man lägger in en ny kund, finns det en ruta för Anteckningar. Det ända sättet jag hittat att läsa anteckningarna efteråt är att gå in i kundregistret, hitta kunden, klicka "redigera" och sen läsa anteckningen.
Varför anteckningen inte syns med resten av kundens information som rullar ner när man håller pekaren över kundnamnet medans man håller på att göra en faktura är mig helt obegripligt.
Anteckningar om kunden finner jag mer intressant än när dom betalade sin senaste faktura, för den informationen syns.
8 Kommentarer
Hejsan!

Tack så mycket för att du tagit dig tid att lyfta ett helt gäng med önskemål gällande  Visma eEkonomi Tid 🙂

Jag kommer att svara i punktform på precis samma sätt som du radat upp dina funderingar: 

1. Jag testade detta i mitt eEkonomi Tid och eEkonomi. Om jag skapar ett fakturaunderlag till en kund som i Visma eEkonomi redan har ett personnummer ifyllt under Försäljning - Kunder så följer detta med till fakturan när jag  väljer att bocka i fakturan för husarbete. Men om jag förstår det rätt fungerar inte detta för dig? Beskriv gärna hur du går tillväga när du för över underlagen och vart du fyllt i personnumret så kikar jag självklart vidare på det.

2. Här skulle jag behöva lite mer information för att kunna undersöka vad det är som går fel: Vad är det för felmeddelande du får av programmet när detta inträffar? Är det gamla fakturor detta inträffar på eller är det nyligen skapade?

3. Jag förstår det här som att du vill att programmet ska fylla i Typ av husarbete på fakturan i och med att du ställt in det på artikeln sedan tidigare? Som det är i dagsläget behöver du bocka i "husarbete" på fakturan och sedan även välja "Typ av husarbete" på respektive artikelrad. Återkoppla gärna. 

4.Om jag förstår dig rätt så står du under Tidsregistrering och fyller i fältet som heter "Egen anteckning". Text som läggs till här visas bara som en anteckning i Visma eEkonomi Tid. Däremot så förs texten i fältet "Fakturatext" över till fakturautkastet i eEkonomi Tid men om jag förstår dig rätt är detta interna anteckningar som du inte vill visa för kunden på fakturan? Återkoppla gärna 🙂

5. Detta finns det önskemål om sedan tidigare på forumet, gå gärna in och följ tråden "Få med datum på fakturan - Visma eEkonomi Tid" för att få statusuppdateringar gällande önskemålet. 

6. Här är jag tyvärr inte riktigt med på hur du menar. Är det på fakturautkastet i eEkonomi du ser dessa tomma textrader eller är det på själva fakturaunderlaget i Visma eEkonomi Tid?  Jag testade fram och tillbaka här hos mig men jag får inte till att en textrad kommer med på fakturautkastet trots att den inte innehåller någon text. 

7. Precis som du skriver så går det inte att lägga upp egna utlägg i eEkonomi Tid i dagsläget. Det är ett önskemål som jag tar med mig 🙂

8. Här håller jag med dig om att det hade varit toppen om sorteringen varit valbar, så att man själv får välja om man vill sortera enligt aktivitetsnr eller namn. Jag hittar inget önskemål sedan tidigare om detta så vi behåller det i denna tråd.

Önskemålet om att anteckningarna borde synas på fler ställen i programmet hittar du i tråden "Anteckningar på kunder i eEkonomi", följ gärna den för att få statusuppdateringar kring önskemålet. 

Ha en härlig måndag!

/Lovisa
NY MEDLEM
Uppdatering.

1. Personnumret för kunderna är ifyllt under Försäljning-Kunder då jag alltid använder personnumret för att hämta adressuppgifter.
Jag gör alla tidsregistreringar via Eekonomi Tid:s app.
Efter att ha fört över fakturaunderlaget till Eekonomi går jag till Försäljning-Kundfakturor-Utkast.
Om jag har Rut/Rot faktura ikryssat eller ej spelar ingen roll, jag får ändå inte fram nått personnummer.

2. Samma här, alla tidsregistreringar är gjorda med appen.
När jag (i Eekonomi) klickar Exportera Rut/Rot, så är alla fakturor gjorda med hjälp av underlag från appen markerade med en triangel. Försöker jag exportera så får jag felmeddelande om att alla fakturor inte uppfyller skatteverkets krav på redovisning av Rut/Rot.
Om jag sen öppnar en av de "felaktiga" fakturorna så jag ser all info (som alltid stämmer) och trycker Spara (utan att ha ändrat nått) så försvinner felmarkeringen och fakturan kan exporteras.

3. Helt rätt. Artikeln är ju redan inlagd i Eekonomi som ex. Trädgårdsarbete, men i underlaget måste man välja detta igen.

4. Precis. Fakturatext skall vara kort hålla sig till ämnet. Interna anteckningar ang. pris, problem, omkostnader mm bör inte synas där. En dag glömmer man radera det och då får kunden en konstig faktura.

6. Som tidigare, alla registreringar gjorda med appen. De tomma textraderna kommer på underlaget i Eekonomi.
NY MEDLEM
svar på frågor finns i tråden
NY MEDLEM
Uppdatering punkt 1. Det verkar som att det funkar nu! Samma förfarande som tidigare men denna gången funkade det.
CONTENT PRODUCER
Hej!

1. Detta fungerar numera för dig, om jag förstår rätt. Skönt!

2.  Jag mejlar dig angående den här punkten för att felsöka vidare.

3. Jag testar i mitt program och förstår hur du menar - det hade varit smidigt om artikeln som standard la sig på ex. Trädgårdsarbete istället för Ej husarbete. Tar detta vidare som ett önskemål!

4. Jag förstår att det hade varit användbart om dom egna anteckningarna från eEkonomi Tid följer med in till eEkonomi. Tar detta vidare som ett önskemål. 

6. Jag mejlar dig angående den här punkten för att felsöka vidare.

Ha det fint!

Moa
NY MEDLEM
Hej! Jag står också i färd med att testa tid-appen. Jag fann trådskaparens synpunkter mycket relevanta och förundras över att ni inte har löst dem ännu. Eller har ni det och bara missat att uppdatera här? Vh. Kristoffer

APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Ny
 
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu