Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Norell
UTFORSKARE

Övertid och OB - eEkonomi lön

Status: Genomförd
Hej, sonen har börjat jobba med mig nu och jag vill kunna sätta löneart övertid och OB På hans lönebesked, kan ni fixa det tack. Med vänlig hälsning, Norell
10 Kommentarer
Hanna Hultemark
ANSTÄLLD
Hej! 

Lönedelen i eEkonomi är en enkel variant för att göra löner. Den löneart ni kan använda för OB och Övertid är "Tillägg, före skatt, tabellskatt" eller "engångsskatt" beroende på vilken skatt ni vill ha på själva utbetalningen. 

Jag kan lägga vidare detta som ett förslag till löneutvecklingen att lägga till dessa lönearter. Annars hänvisar jag till våra resterande löneprogram som hanterar detta. Läs mer på Vismaspcs.se.

Hoppas detta besvarade din fråga.

Ha en fortsatt fin dag!

/Hanna 
Norell
UTFORSKARE
Hej, ditt svar besvarade ju frågan, det borde väl vara de två vanligaste löneartarna efter vanliga tidlönen så jag hoppas ni får med det snarast.
Med vänlig hälsning,
Norell
Robin_
NY MEDLEM
Hej, Ja det hade jag också behövt utan att behöva ett särskilt löneprogram.
Tack på förhand
//Åse
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST
Hej!

Tack för att ni tar er tiden till att dela era förbättringsförslag här på forumet!

I dagsläget är det inte planerat att införa dessa lönearter i lönedelen i eEkonomi. Sker det några förändringar så kommer vi självklart uppdatera tråden. 

Ha en fortsatt fin dag!
/Jenny
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu
 
Yoonanoona
NY MEDLEM

Vilken löneart ska jag använda för ob-tillägg i Visma eekonomi?

Norell
UTFORSKARE

Jaha, då har det gått 2 år och jag väntar fortfarande på övertid och ob, borde väl vara mera relevant som löneart än tex rikskuponger om dessa ens används längre?

Malin Kjellberg
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: På gång
 
Khedron Wilk
CHAMPION

En kommentar till idéens nya status:

Som användare har jag full förståelse för Vismas (hittills) uttalade inriktning för eEkonomi Lön - att det inte är tänkt att vara ett fullfjädrat Löneprogram. Lönehantering är ändå något av de mer komplexa jag som glad bokföringsamatör hittills stött på.

Just därför get det mig hopp att Visma ändå, sakta men säkert (? :-)), bygger på med de kanske lägst hängande frukterna. Dels till exempel denna idé men även sådant som att inkludera löneutbetalningar i betalningsfiler till banken (se Lönebesked med bankkoppling). Det ökar möjligheten för mindre företag att växa tillsammans med eEkonomi utan att behöva göra sin administration mer komplex. Tack.

Malin Kjellberg
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Genomförd

Ny finns det lönearter för Övertidsersättning och OB-tillägg i eEkonomi Lönebesked. Läs mer i Uppdatering 24/2 Nya lönearter.