Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
claesli
NY MEDLEM

Påminnelser obetalade fakturor

Status: Inte planerad just nu

Hej,

Vi fakturerar ca 70 kunder och det är jättebra med stöd för betalningspåminnelse men det finns lite småproblem med det som jag vill få lite klarhet i hur man ska göra.

 

1. AutoInvoice ger mig ingen möjlighet att skicka påminnelse, jag måste skriva ut påminnelse PDF'en och skicka manuellt. Om autoinvoice ska vara värd namnet måste den hantera påminnelser.

2. Påminnelsen ligger inte i systemet som en riktigt faktura. Om en kund betalar ordinarie avgift och jag matchar bankhändelsen ignoreras påminnelseavgiften. Jag vill då kunna skicka en faktura på utebliven påminnelseavgift. Hur löser man det?

4. Åtgärder på fakturan verkar bara gälla orginalfakturan och inte påminnelsen. Den finns bara som en pdf. Känns som man manuellt behöver ställa ut en ny faktura med påminnelse och kreditera den gamla för att få rätt hantering på fakturorna.

3. Finns inget sista betalningsdatum på påminnelsen för att hårt säga att därefter går det till inkasso.

 

 

4 Kommentarer
My Janhall
MODERATOR

Hejsan! 

Såklart ska vi kika på dina funderingar, många av dina punkter kommer jag ta vidare som Idéer så kommer vi se över möjligheten till eEkonomi framåt.


1. Tar vidare som Idé.

 

2. Lättast här är att skapa en artikel som du till exempel kallar för Påminnelse i detta fallet. Skulle sedan en kund betala in ordinarie pris på fakturan och du vill begära in påminnelseavgiften så skapar du en ny kundfaktura där du lägger till artikeln på fakturan och skickar. Vill även passa på att tipsa om vår kostnadsfria tilläggstjänst Visma Påminnelse Direkt till Visma eEkonomi. När du har obetalda fakturor i eEkonomi och väljer att aktivera Påminnelse Direkt kommer de förfallna fakturorna automatiskt att visas i Påminnelse Direkt. Där kan du enkelt välja att skicka betalningspåminnelse på samtliga förfallna fakturor eller enstaka. Betalas inte påminnelsen skickas automatiskt ett inkassokrav. Läs gärna mer via vårt skrivna hjälpavsnitt Visma Påminnelse Direkt.

4. Tar vidare som Idé

3. Vill även här slå ett slag för Visma Påminnelse Direkt som hjälper till hela vägen och inkassokrav. 

Jag kommer flytta din tråd till Idéer för Visma eEkonomi så kommer du får återkoppling på punkt 1 och 4 framåt. 🙂 
Ha en fin dag! 

/My  

claesli
NY MEDLEM

Hej,

Visma Påminnelse Direkt kan vara ett alternativ men när jag skulle aktivera tjänsten skulle man ange Bankgiro för utbetalning.

Vi har enbart Plusgiro, hur gör man då?

 

/Claes

My Janhall
MODERATOR

Hej Claes, 

Det är tyvärr en begränsning till Visma Påminnelse Direkt, det är bankgiro som gäller i dagsläget. Nu har jag tagit vidare din tråd som en idé men vill förtydliga att även punkt 3 tas vidare. 

/My 

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Inte planerad just nu