Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
lordhem
NY MEDLEM

RUT/ROT uppdateringar eftersökes

Status: Utvärderar

Jag upplever att Visma inte är så användarvänligt för de av oss som fakturerar mycket med Rut/Rot. Det är hög tid för er att utveckla. Främst 2 saker:

 

*Återrapporteringsfil vid inbetalningar av Rut/Rot från Skatteverket. I dagsläget är det oerhört tidskrävande att manuellt pricka av rätt inbetalda fakturor. Borde inte vara så svårt att fixa då Skatteverket redan har en fil att ladda ner??? Oacceptabelt att det ska vara så omständigt fortfarande.

 

*Göra så att det går att sortera på rut/rot-fakturor som INTE är betalade av kund (bara väntar på skatteverkets del alltså). Som det är idag finns ingen sådan sortering alls. Hur ska jag veta vilka jag ska skicka påminnelse till?

Idag får man antingen klicka på SAMTLIGA för att se om de betalt, alternativt klicka på staplarna på startsidan (men har mån då skickat påminnelse till 1 kund måste klicka sig tillbaka igen). Dessutom upptäcker man inte om en kund betalat för lite - då skapas ingen export till skatteverket. (Tog några månader innan jag insåg att en kund betalt 5kr för lite och jag fick inga pengar från skatteverket).

 

Snälla prioritera detta nu! Jag har väntat länge!

5 Kommentarer
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Lordhem,

 

Tack för att du tog dig tid att skriva till oss och vi kommer att se över dina önskemål och sedan återkoppla till dig i tråden.

 

Vad gäller din andra punkt där du skriver:

"Göra så att det går att sortera på rut/rot-fakturor som INTE är betalade av kund (bara väntar på skatteverkets del alltså)."

Här finns sortering som jag tror kan hjälpa dig en bra bit på vägen. Om du står under Försäljning - Kundfakturor och väljer att sortera på Obetalda kundfakturor så har du möjlighet att vid kategori välja Husarbete och vid status välja Delbetalda fakturor eller Obetalda fakturor. Eftersom kunden måste ha betalat sin del innan du kan göra en ansökan till Skatteverket borde denna sortering fungera. 

 

/Tinna
 

Hanna Bergqvist
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Africanow
NY MEDLEM

Hej Tinna

 

Tyvärr kan man inte välja status "Obetalda fakturor" så det går inte att få en lista på vila kunder man skall påminna om delbetalning för att sedan kunna gå vidare och söka RUT.

Alternativet "Förfallna fakturor" inkluderar alla som inte är slutbetalda inom förfallodatum oavsett om det saknas delbetalning från kund eller resterande betalning från Skatteverket.

 

Efterfrågar också en funktion så att man kan markera att en kund har slagit i taket när det gäller RUT under ett kalenderår. I samband med att man får besked från Skatteverket om avslag så skulle man vilja markera detta på kundkort eller liknande så att nästa gång som samma kund faktureras att detta görs utan Husarbete. I dagsläget står inställning kvar sedan förra fakturan och man får då förslag på att fakturan skall ske med husarbete. Det är lätta att glömma bort att ändra inställning. Jag som redovisningskonsult ser oftast snabbare att kund inte får mer avdrag under ett år medan städbolaget som fakturera själva inte alltid har up to date info.

 

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar

Hej! 

 

Vi tittar just nu på förbättringar som behöver göras för ROT/RUT i Visma eEkonomi. Jag tar med mig dessa önskemål till det arbetet. 

 

VI återkopplar här i tråden om och när någon förändring sker. 

Sassan
NY MEDLEM

Kan bara hålla med! Långa listor på utbetalning av Rut som inte går att läsa in, och till skillnad från Admin, är det otroligt omständigt och ineffektivt att registrera manuella betalningar. Något behöver göras omgående! Tycker inte att systemet klarar de krav vi som redovisningskonsulter självklart ställer. avser ju ganska grundläggande funktioner. 

 

Även jag saknar utdrag ur reskontra där man tydligt ser restbelopp på faktura, och hur mycket som avser SKV. Borde funnits redan när man skapade list-funktioner i programmet. Måste gå att lägga till utan alltför stor kostnad eller ansträngning, då ni redan haft funktionen i Admin!!