Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Marielle87
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Radera flera poster samtidigt i Kassa/Bank

Status: Utvärderar

När jag importerar bankkontoutdrag till Kassa/Bank kan det ibland vara så att jag måste radera vissa poster. Och ibland är det rätt många poster jag behöver radera, men det tar en OERHÖRD tid när det dels inte går att radera flera samtidigt (genom att markera/bocka i till vänster och sedan radera) och dels när man har raderat en post så åker sidvyn längst upp igen så att man för varje ny post måste scrolla ner och leta upp den som ska raderas härnäst.

 

Detta måste gå att åtgärda??? 

12 Kommentarer
Agnes Ohrling
COMMUNITY MANAGER
(uppdaterad av Agnes Ohrling COMMUNITY MANAGER ‎2021-08-04 16:57 )

Hej Marielle87,

 

Förstår att det kan ta lite tid, speciellt om man har en del händelser att gå igenom/radera! När jag testar i programmet händer samma sak för mig och i dagsläget finns det inget sätt att stoppa sidvyn ifrån att åka längst upp igen efter att du raderat en händelse. Om jag har förstått det rätt så brukar du gå igenom dina äldre kassa och bankhändelser och radera när du ser att det behövs? Det jag skulle rekommendera dig att göra och som förhoppningsvis kan hjälpa dig i detta är att under Kassa & Bankhändelser i programmet klicka på fliken Ej bokförda bankhändelser och sedan klicka på Datumlistan för att sortera händelserna så att den äldsta posten hamnar överst. På detta vis ser du de äldsta posterna först och kan då gå igenom och radera enklare utan att behöva scrolla uppåt. 

 

Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig något i din hantering. Om det skulle vara så att du fortfarande känner att detta inte riktigt möter ditt önskade arbetssätt kan jag flytta över den här tråden till vår Idéflik här i Visma eEkonomi som ett önskemål. Vi tar då vidare önskemålet med vårt team för att se hur möjligheterna ser ut för detta framåt. Jag vill redan nu nämna att det inte är något vi har planerat att utföra vad jag vet i dagsläget. 

 

Återkom gärna här så kan vi ta detta vidare. Önskar dig en fin vecka!

/Agnes 

Marielle87
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Tack för svar och ditt tips. Det är ju dock en "abbrovink" som inte tar bort problemet. För att mitt arbete ska bli lättare föredrar jag att radera de poster som inte ska bokföras via kassa/bank i förväg, så att jag får ett bättre flow och slippa bli bortirrad av att det ligger kvar en massa poster som inte ska vara där. Risken för misstag ökar och det tar längre tid för mig. Så ja, jag vill att du tar det vidare även fast det inte är prioriterat. För det känns som en ganska enkel grej att ordna (skriver jag med vetskap om att jag själv har noll koll på sånt där). 

 

//Marielle

Agnes Ohrling
COMMUNITY MANAGER

Hej Marielle,

 

Absolut, jag flyttar över den här tråden till vår idéflik här i området för Visma eEkonomi så att vi kan kika vidare och undersöka vilka möjligheter som finns kring detta. Vi återkopplar här i tråden med en status och uppdatering så fort vi har diskuterat detta mer. 

 

Önskar dig en fin helg!

/Agnes 

Marielle87
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Kanon, tack! 

 

Och tack detsamma!

 

//Marielle

 

Emil Hildingsson
APPLICATION SPECIALIST
Status changed to: Status: Utvärderar
 
Numbers_and_Friends
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

@Marielle87 

Bara nyfiken, varför ska du radera dessa poster? Om något blir dubbelt kan jag förstå förstås, men annars? 🤔

Marielle87
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Jag importerar dagskassafiler in i programmet och behöver därför inte bokföra inbetalningarna för kort på bankkontot. Så precis, det blir dubbletter. Annars hade det varit himla onödigt att radera poster ja 😅

Numbers_and_Friends
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Okay, men kan du inte boka dem mot importerade verifikationer? Om man gör det några gånger så brukar den sedan matcha automatiskt.. tänker att det borde vara smidigare än att radera.. Så har jag gjort på mina iallafall, alternativt att vi ändrat kortinbetalningarna så de alltid läggs på 1580 i filerna! 😃

Marielle87
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Hmm.. Nu blev jag lite lost.. 🙈

 

"Normalt" sett ska ju ett köp registreras mot 1580, och när pengarna kommer in på 1930 så bokas fordran på 1580 bort. Men nu istället så registreras köpen direkt mot 1930 för att hoppa över ett steg. Förstår inte vad du menar med att boka dem (posterna som jag vill radera?) mot importerade verifikationer? 

Numbers_and_Friends
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

När du importerar från ett kassasystem så är det ju en sie med verifikationer.. då kan man under kassa & bankhändelser välja att matcha mot importerad verifikation, istället för t.ex. levfaktura, kundfaktura etc..

Själv har jag dock i en del fall valt att istället ändra i kassasystemet så det ändå går mot 1580, så slipper man manuellt ändra de som går över månadsskiftet etc och det går väldigt snabbt att boka mot 1580 iom att programmet efter ett par gången själv börjar föreslå "kontokort & kuponger"! 😃

Marielle87
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Detta var en ny funktion för mig! Men hur blir det då.. Om jag har importerat en verifikation, där kortbetalningen registreras direkt mot 1930, och jag sedan matchar händelsen i kassa/bank mot den importerade händelsen, bokför den då inte händelsen igen eftersom den känner att det redan är gjort? 

 

Spontant känns detta lika tidskrävande än att ta bort alla dubbletter, men det kan ju vara användbart i andra situationer tänker jag 🙂 Och senaste månaden så klistrade jag faktiskt inte in hela kontoutdraget för månaden utan fick ta det i flera steg där jag då alltså inte tog med kortinbetalningarna. Det var visserligen lite masigt men tog iaf inte lika lång tid som att radera poster en och en 🙂

Numbers_and_Friends
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Det är supersmidigt tycker jag!

Hade en kund förut där alla inbetalningar, kort, kundfakturor etc registrerades i deras system. I början fick jag manuellt gå in och välja vilken ver det skulle matchas mot, men snabbt så lärde sig systemet och då kom de upp som förslag. Iom att den går på konto, summa och datum så är risken för att det matchas fel i princip obefintlig! Grejen med att matcha mot en importerad ver är just att då vet systemet att händelsen redan är registrerad. Gör likadant på löner som jag tar ut som sie från lönesystemet! 😃

 

Självklart kan det ta lite extra tid i början, men jag kan nog garantera dig att det sparar tid sen när det flyter på, då slipper du, förutom arbetet med import av delar eller att radera, risken att banksaldot blir fel och lägga tid på att hitta vad som är fel. 

Du får gärna höra av dig på mail om du vill ha lite support 😃 petra@numbersfriends.se