Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Räntefakturering i Visma eEkonomi

Status: Utvärderar
Funktionen räntefaktura i visma avendo eEkonomi, med text och uträkning vore fint.
134 Kommentarer
Linda Svahn
ANSTÄLLD
Hej!

Räntefakturering och kanske också funktion att kunna lägga på en påminnelseavgift skulle vara riktigt bra funktioner i eEkonomi. Vi har dessa funktioner som önskemål men kan i dagsläget inte säga när det kommer att införas.
fredrik13
NY MEDLEM
Hej, jag skulle också vara väldigt tacksam om ni kunde införa denna funktion i Visma eEkonomi.

Har ni funderat på att införa detta vid nästa uppdatering? Det var ju över ett år sedan ni svarade senast på detta.
Fd medlem
Inte tillämpbar
This reply was created from a merged topic originally titled
Räntefakturering E-ekonomi.


E-ekonomi och RÄNTEFAKTURERING hur har ni tänkt där ?

Enligt supporten ska man sitta och räkna detta själv och fakturera ut ????
På mitt gamla omoderna Visma 500 program sköts detta med automatik. Det enda jag enligt supporten kan göra är att markera att jag ska ha en påminnelseavgift ?

Det kan väl inte vara möjligt att man ska sitta och räkna ut räntan själv ?
Är det i så fall planerat att man ska ha det med automatik i programmet ?
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Det stämmer att vi inte har någon funktion för att automatiskt räkna ut och fakturera ränta för förfallna fakturor.

Det är något vi skulle vilja göra såklart men det är inte planerat i någon av de närmsta versionerna.
Robban5
NY MEDLEM
Hej!
Önskar såklart också denna funktion. Det tar för mycket tid att räkna ut när man har mycket att göra. Och kan kunderna inte betala i tid! Då tycker jag att ränta är på sin plats. Kan ni inte skapa denna funktion av någon anledning så får man tänka på att kanske byta program.

MVH:
Net2Print
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej.

Väntar också på räntefakturan ... enl. denna:

Annie Karlsson (Moderator) för 5 månader sedan
Hej!

Påminnelseavgift är planerat att genomföras och har diskuterats i följande tråd:
Påminnelse för faktura

Dröjsmålsränta ligger inte lika långt fram i planen men delta gärna i diskussionen här: Räntefaktura

Om du inte redan gått in och gillat idéerna så får du gärna göra det eller lämna en kommentar. På så sätt får du automatiskt uppföljning på vad som händer så fort det sker någon uppdatering.

Vi blir väldigt glada för all input vi kan få kring idéerna som kommer in här i forumet så dela gärna med dig i dessa trådar.

... bör den ha kommit innan påminnelseavgiften?

Kommentar?

När kan man vänta en sån funktion?

/Mika
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det vore önskvärt att få både dröjsmålsränta och påminnelseavgift inlagt när en påminnelsefaktura skrivs ut. Om en kund slarvat med sin betalning så är det svårt att sedan kunna få betalt även för en separat räntefaktura!

/Anneli

Maria Fredriksson
NY MEDLEM
Det är svårt att säga när vi implementerar denna funktion, vi har annat planerat just nu men hoppas att 
det inte dröjer allt för länge innan det prioriteras upp.

Mvh Maria 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Saknar verkligen funktionen att lägga till dröjsmålsränta när jag skickar ut påminnelse! Jag har köpt Visma eEkonomi enbart för att underlätta faktureringen men saknar flera funktioner som gör att det blir ännu krångligare än tidigare..... Har ni några planer i dagsläget på att lägga dit funktionen?
Maria Fredriksson
NY MEDLEM
Som det ser ut just nu är det inte planerat i någon av de närmsta versionerna.
Robban5
NY MEDLEM
Borde vara bland det första man prioriterar in så att man har de mest vitala funktionerna! Tycker jag då!!! Hoppas ni pushar på för denna funktion snart. Märker "vissa" kunder att man struntar i att fakturera ränta så blir det snabbt en vana att INTE betala i tid. Har fått ett par såna kunde tyvärr!! 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Även jag saknar denna funktion. Hur kan den inte vara implementerad? Det borde vara en standardfunktion. Även vi har köpt in ekonomi enbart för att underlätta faktureringen men som det är just nu är jag inte speciellt nöjd då det saknas många funktioner.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Tips på andra bokföringsprogram som har den efterfrågade funktionen? Isåfall byter jag direkt.
PZ____
NY MEDLEM
Skall precis skicka min första betalningspåminnelse till kund och blir lite förbryllad då jag inte kan se att någon dröjsmålsränta lagts på min påminnelsefaktura... blev givetvis lite ställd då det till och med står på ursprungsfakturan att ränta debiteras efter förfallodagen enligt räntelagen (förifyllt standardmeddelande skapat av Visma)... tänkte att jag säkert gjort något fel så jag tar mig in hit och ser att denna grundfunktion inte ens är på tapeten att införas!!?? trodde denna funktion var en självklarhet då man valt ett system som skulle underlätta och spara tid, speciellt då Visma valt att ha med ett standardmeddelande på varje faktura som förklarade konsekvenserna vid försenade betalningar... det jag tar med mig härifrån är att tänka på att testa systemen lite mer noggrant nästa gång jag väljer system och leverantör!
Fd medlem
Inte tillämpbar
När får vi svar om när räntefaktureringen kan tänkas implementeras? Det är 6 månader sedan nån på visma svarade på den här tråden, kanske dags för en uppdatering?
C______
NY MEDLEM
Ja  räntefaktureringen saknas verkligen.
Fd medlem
Inte tillämpbar
Vad händer med det här egentligen? Ingen på Visma som har svarat på flera månader. Jag förstår att det finns många efterlängtade funktioner, men detta borde vara en grundfunktion i ett modernt faktureringssystem. 
Marina21
NY MEDLEM
Jag kan bara instämma med alla inlägg ovanför. Ska precis skicka iväg första fakturan med räntepåslag för försenad inbetalning och blir helt häpen när jag inser att det inte finns någon sådan uträkning. Ska man alltså 2015 behöva sitta och räkna detta manuellt?  Näe Visma, jag har hållit er högt. Använder Visma adminstration 1000 till mina övriga bolag och det funkar perfekt. Men jag använder e-ekonomi då jag hjälper min bror med hans företag eftersom vi sitter 70 mil från varandra. Ni marknadsför e-ekonomi som "enkelt" och "effektivt". Vet ni, jag har använt det ett år nu och jag är allt annat än nöjd. Krångligt, tidskrävande och ibland helt obegripligt. Näe, vid nästa bokföringsår blir det byte av program.  Lyssna på kunderna nu!!!
PZ____
NY MEDLEM
Man har ju inte levererat något vettigt svar från Visma på över två år nu gällande denna fråga så en rekommendation till Visma kanske skulle kunna vara att göra som Marina skriver, "lyssna på kunderna nu!!!"
petter14
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Dröjsmålsränta som funktion på påminnelse.

Att det måste gå att få en funktion typ samma som påminnelseavgiften vid en påminnelse så borde även dröjsmålsränta komma med automatiskt i en egen kolumn.

Som det är nu så går det inte ens att lägga till en egen textruta, vilket medför problem.
Jag har pratat med eran support som då säger att man får kreditera fakturan och göra en ny med dröjsmålsränta, detta blir inte rätt om man ev. senare skall ta ärendet vidare till inkasso eller i värsta fall kronofogden.
Det skall ju vara en påminnelse med samma utgångsdatum och förfallodatum osv.
Sen för den delen så är det fruktansvärt krångligt och tjorvigt, om det istället fanns färdigt vid påminnelsen så är det ju bara att skriva i och skriva ut. Snabbt och ENKELT.
Anders S
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Räntefakturering.

När kommer räntefakturering att införas. Mycket märkligt att denna funktion inte finns eEkonomi?
mgustavsson
NY MEDLEM
Håller fullständigt med! Märkte idag när jag skulle skicka en påminnelse att jag inte ens kan lägga in en egen rad på påminnelsefakturan om dröjesmålsränta. Vad är det som händer här Visma? 

Jag är ledsen att säga men min uppfattning om eEkomomi sjunker för varje gång jag läser att vitala funktioner som finns i era andra program inte är prioriterade.
KenArd
CHAMPION
Hej Magnus,
Håller med dig/er en viktig pusselbit som måste läggas dit.
Men tänk om ALLT som man kan tänka sig redan fanns i programmet,
vad tråkigt det skulle bli utan uppdateringar. Erkänn att det är lite spännande när dom kommer;)

MVH

Kenneth
mgustavsson
NY MEDLEM
Visst det är trevligt med uppdateringar i programmet men denna tråd skapades för 3 år sen och det enda som har tillkommit är en rutan för påminnelseavgift och att man kan ändra texten för dröjsmålsränta. Det tycker jag är under all kritik när man marknadsför ett program som ska effektivisera min vardag som företagare. Jag blev lite snopen när jag skulle skapa en påminnelsefaktura och inte kunde få med dröjsmålsränta. 
KenArd
CHAMPION
Hej Magnus,
Jag slarvade lite med att titta på tiden i tråden;(
Helt klart så måste en sån här viktig pusselbit läggas på plats väldigt snart eftersom det är en funktion som behövs löpande för dom flesta hela tiden. Ingen extrautrustning.

MVH

Kenneth
GunillaJaltsén
ANSTÄLLD
Hej
Som ni märkt har vi ännu inte infört någon funktion för detta, men vi har gjort mycket annat. Kanske klen tröst när man väntar på just sitt önskemål.
Vi följer all aktivitet i Forumet och tar till oss av era synpunkter, vilket är stor hjälp i vårt arbete att utveckla Visma eEkonomi

//Gunilla
Fd medlem
Inte tillämpbar
Jag uppskattar de andra funktionerna ni har infört. Och arbetar faktiskt på ett företag med liknande funktionsönskningar. Men att detta inte är en standardfunktion är sjuk!
Anders H1
NY MEDLEM
Jag saknar verkligen räntefakturerings funktionen. När kommer den?
3 månader sedan senaste uppdateringen här nu. 
Det måste ju vara många fler som bara vill ha denna funktion.
Alla räntefakturerar väl när kunder betalar för sent?
Att hantera detta manuellt är något jag inte har tid med...
PZ____
NY MEDLEM
Då det inte hänt något i denna fråga sedan lanseringen av eEkonomi och det verkar gå trögt med information till oss kunder så hyser inte jag någon större förhoppning till denna funktion inom den snaraste framtiden... synd då jag tycker att eEkonomi i övrigt har en del bra funktioner... nog får helt enkelt vara nog... visma är inte den enda leverantör av dessa lösningar och när det gäller oss så väljer vi nu tyvärr att byta leverantör...
Fredrik30
NY MEDLEM

Det verkar som att Visma inte bryr sig om vad kunderna vill ha och eftersträvar. Viken företagare idag vill inte kunna fakturera med ränta då det klart framgår av fakturan att man fakturerar just med ränta efter förfallodagen....


Skärpning nu VISMA.. Byter strax leverantör för fakturering om det inte kommer strax.. Under all kritik.

Fd medlem
Inte tillämpbar
Den 16 mars uppdaterades Visma eEkonomi med massor av spännande nyheter men fortfarande har Visma inte löst en viktig del som de flesta företag saknar = Räntefakturering.

Är det bara att hålla tummarna och hoppas att Räntefakturering införs vid nästa uppdatering?
Hej allihopa!

Vi vill börja med att tacka för att ni tagit er tid att informera oss om detta förbättringsförslag gällande eEkonomi. Precis som min kollega Gunilla meddelat så är det inget som i dagsläget är beräknat att utvecklas inom den närmsta framtiden. 

För oss är det väldigt värdefullt att ni tar er tid att informera oss om önskemål, vi tittar alltid här i forumet och på efterfrågan när vi lägger upp planen för vad som ska utvecklas i produkten. Däremot kan vi inte genomföra alla önskemål. Vi ber er därför att fortsätta följa/rösta på tråden eller skriva en kommentar, vi håller oss på det sättet uppdaterade på vad som händer i tråden.

Vi uppdaterar självklart denna tråden om en ändring gällande denna funktion skulle bli aktuell. 

/Lovisa 
Fd medlem
Inte tillämpbar
Vad är anledningen till att denna inte implementeras? Det är en funktion som många verkar tycka är oerhört viktig, men vi får inga svar på varför den inte införs!
Fd medlem
Inte tillämpbar
Implementering = Ja, en till röst
kan man inte visa en kund att förfallodag är helig, så finns ingen anledning för en kund att betala i tid. Jo naturligtvis kan man sitta med en miniräknare och räkna fram ränta, skapa en artikel som heter ränta för perioden...osv. men den arbetstiden kostar också pengar.
eEkonomi får inte bli ett snålprogram, utan många av oss har det pga. en webbaserad lösning, att jobba vart som helst i världen 😉
/M
RogerW
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Räntefakturering i eEkonomi Fakturering.

Jag har testat eEkonomi Fakturering i några dagar nu, och kan konstatera att det inte verkar riktigt... färdigt ännu. Dels är det för dyrt för en liten rörelse som min, och dels saknas bl.a. räntefaktureringen, som i Visma Fakturering 5.2 är en ren dröm. Med två musklick kan jag få programmet att lägga på dröjsmålsräntor från gamla, slirade, fakturor.
Varför inte lägga till samma funktionalitet i eFakturering?
GunillaJaltsén
ANSTÄLLD
Hej Cissi
Vår ambition är att tillgodose så många önskemål som vi bara kan. I år kommer du se mycket förbättringar i eEkonomi. 
Men tyvärr måste vi prioritera och just nu är detta inte med i prioriteringen för den närmsta framtiden, till förmån för andra saker.

//Gunilla
RogerW
NY MEDLEM
Ok. Tack för ditt svar.. Jag väntar nog tills hela produkten är "färdig" innan jag överväger att gå över. Som jag skrev är produkten inte direkt billig. Framför allt inte då jag jämför med mitt befintliga Faktureringsprogram.
Jag har en enda faktura liggande i testprogrammet. Kan jag radera den eller tar ni bort hela mitt företag då testtiden är över?

Jag har läst igenom tråden... För tre år sedan svarade ni att det "inte ligger i planeringen för den närmsta framtiden", eller något liknande. Ni säger samma sak fortfarande. Jag tycker nog kanske att man skulle kunna begära mer av ett såpass stor aktör som Visma...
Fd medlem
Inte tillämpbar
Okej, tack Gunilla. Men anser inte ni att detta borde vara en standardfunktion? Jag förstår att ni får många förfrågningar, men vad är det som prioriteras högre?

Vi har använt eekonomi i ungefär ett år och än så länge finns det inte en enda funktion som har införts som jag tycker har gjort programmet bättre. 
pierre2
NY MEDLEM
Otroligt nonchalant behandling av betalande kunder.

Räntefakturering NU!
RogerW
NY MEDLEM
Jag hann tack och lov inte börja betala och kommer inte att förlänga den fria perioden. Det finns andra faktureringsprogram från andra leverantörer on line. ELLER så fortsätter jag med Visma 5.2 jag har licens på.
Jo. Otroligt slappt och nonchalant. Redan för tre år sedan har kraven börjat komma på en juste räntefaktureringsmodul.. "Det är inte prioriterat i dagsläget" är vad svaren har varit. Tre år.

R
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur svårt kan det vara att implementera räntefakturering i eekonomi när det finns i Vismas övriga program?
Då finns ju redan koden tillgänglig och bör bara behövas justeras lite för att passa in i formatet.

Eftersom att alternativet finns att första påminnelsen är utan avgift, borde samma gälla med en räntefakturering, där ränta läggs till när påminnelseavgift läggs  till. Framför allt som det som standard text på fakturorna står att "Vid betalning efter förfallodagen debiteras ränta enligt räntelagen"

Så antingen tycker jag att ni löser så att vi kan lägga till ränta på ett smidigt sätt (om vi så själva skall behöva räkna ut räntan9 eller plockar bort Dröjsmålsräntetexten som standard när ni inte kan erbjuda den funktionen.

Över tre år sedan denna tråden skapades, så ni borde haft gott om tid att implementera funktionen från ett av era andra program där koden redan är skriven.


/Thomas

Mikael52
NY MEDLEM
Jag önskar också implementering av denna funktion.
MVH
Mikael
Fd medlem
Inte tillämpbar
Hej!

Anser som många tidigare inlägg att räntefakturering borde vara en standardfunktion vid det här laget. 

Önskar att utveckling av funktionen prioriteras och tillkommer i en närliggande uppdatering!

MVH Ida
Viola_
NY MEDLEM
Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Räntefaktura till kund - eEkonomi.

Hej,

Jag förstår inte varför Visma eEkonomi inte har funktionen att kunna skapa räntefaktura till kund och där systemet räknar ut räntebeloppet per automatik!

Detta är BASIC i alla program såvitt jag vet!
Men inte här...
Marita M
UTFORSKARE
Hej
Undrar som ett antal andra personer tidigare varför det inte finns en så grundläggande funktion som räntefakturering i eEkonomi. har flera kunder som säger nej till programmet bla av den anledningen. Skärpning Visma//Marita
Fd medlem
Inte tillämpbar
Ännu en uppdatering för eEkonomi men utan räntefakturering. 

Kan vi få ett estimat? 
Pacsac
CHAMPION
(uppdaterad av Pacsac ‎2021-08-26 23:38 )

Om man får komma med ett "instick";

Om man har notiska "överdragare" som slirar 3-7 dagar varje gång så skulle vilja ha att man kunde vid varje registrering av inbetalning kan välja att lägga detta på en vilande räntefaktura för att kunna skicka en faktura efter ett år. Då slipper man faktura på 8.- utan kan dra iväg en på 150.- i stället (ca 15 st fakturor som är överdragna)


KenArd
CHAMPION
Typ som i Visma Administration;
Man kan dels sätta en minisumma för att det ska bli räntefakturering men också koda om småslattar till läget "spara" för senare fakturering.

Jag skulle dock hellre se att vi fick Auto Collect  (Visma Admin) som hanterar både påminnelser, ränta och inkasso i dom flesta fall helt utan kostnad.

MVH

Kenneth
CNystrom
UTFORSKARE
Låter bra!!!
CNystrom
UTFORSKARE
räntefakturering på G? Det skulle göra stor skillnad!